Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

16-12-2015, 18:51
3 179
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Сьогоднішня тема присвячена шанувальникам кабачкової ікри. Ця неймовірно смачна овочева заготівля виходить особливо хороша при приготуванні її з майонезом і томатною пастою. Зробивши таку овочеву закуску будинку, ви зможете самі переконатися в цьому, а наші рецепти вам в допомогу.

Швидка кабачкова ікра з часником, майонезом і томатом


Інгредієнти:

  • кабачки (вже очищені) – 3 кг;

  • часник – 10 зубців;

  • паста томатна – 250 г;

  • майонез з високим відсотком жирності – 260 г;

  • рафінована рослинна олія – 100 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • сіль – 30 г;

  • мелений червоний перець – за смаком;

  • оцет 9% – 30 мл


  • Приготування
    Для приготування ікри вимиті кабачки позбавляємо від серцевини з насінням і шкірки, розрізаємо на довільні шматочки і пропускаємо разом з попередньо очищеним часником через м'ясорубку. Поміщаємо овочеву суміш в глибокий сотейник, сковороду або казан, додаємо томатну пасту, майонез, олію, кидаємо також сіль, цукор, мелений червоний перець і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо кабачкову ікру під кришкою протягом двох годин. За дві хвилини до завершення процесу приготування, вливаємо оцет і гарненько перемішуємо.
    Готову гарячу кабачкову ікру розкладаємо по стерильним, сухим баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо заготівлю кришками вниз і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
    У цьому рецепті часник можна при бажанні замінити ріпчастою цибулею, взявши його п'ятсот грам. Смак від цього буде трохи іншим, але не менш цікавим.

    Кабачкова ікра в домашніх умовах з майонезом і томатною пастою


    Інгредієнти:

  • кабачки (вже очищені) – 3 кг;

  • морква – 15 кг;

  • цибуля ріпчаста – 500 г;

  • паста томатна – 250 г;

  • майонез з високим відсотком жирності – 260 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • сіль – 30 г;

  • оцет 9% – 30 мл


  • Приготування
    Промиваємо кабачкові плоди, зрізаємо шкірку, виймаємо серцевину з насінням, а м'якоть нарізаємо на довільні шматки розміром менше, ніж пропускний отвір м'ясорубки. Очищаємо цибулю та моркву і також розрізаємо на кілька частин. Прокручуємо овочі через м'ясорубку і поміщаємо овочеву суміш у казан або будь-яку іншу товстостінну посуд відповідного розміру. Додаємо томатну пасту і тушкуємо з моменту кипіння, помішуючи, протягом двох з половиною годин, попередньо прикривши ємність кришкою і знизивши інтенсивність вогню до мінімального. Тепер додаємо майонез, сіль, цукровий пісок і выпариваем вологу, помішуючи, до отримання бажаної густоти ікри. В кінці гасіння вливаємо майонез і перемішуємо.
    Розкладаємо готову кабачкову ікру по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо кришками вниз під теплу ковдру на самостерилизацию. Після повного охолодження визначаємо заготовку на зберігання в затемнене місце.

    Кабачкова ікра, як магазинна - рецепт з майонезом


    Інгредієнти:

  • кабачки – 4 кг;

  • морква – 15 кг;

  • цибуля ріпчаста – 1 кг;

  • олія рафінована рослинна – 300 мл;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • оцет – 140 мл;

  • сіль – 50 г;

  • майонез з високим відсотком жирності – 400 г;

  • томатна паста – 500 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;
  • Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

  • мелена солодка паприка – 10 р.


  • Приготування
    Підготовлені належним чином овочі пропускаємо через м'ясорубку, поміщаємо овочеву масу в товстостінний посуд і ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо сіль, цукровий пісок, рафінована олія, оцет, мелений перець і паприку і варимо на слабкому спеці протягом півтора годин. Тепер пробиваємо масу блендером, додаємо майонез і томатну пасту і варимо ще протягом однієї години.
    По готовності розкладаємо гарячу ікру по стерильним банкам, закорковуємо кришками і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
    Кабачкова ікра - рецепт
    Кабачкова ікра - рецепт
    Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з