Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Сьогоднішня тема присвячена шанувальникам кабачкової ікри. Ця неймовірно смачна овочева заготівля виходить особливо хороша при приготуванні її з майонезом і томатною пастою. Зробивши таку овочеву закуску будинку, ви зможете самі переконатися в цьому, а наші рецепти вам в допомогу.
Інгредієнти:
кабачки (вже очищені) – 3 кг;
часник – 10 зубців;
паста томатна – 250 г;
майонез з високим відсотком жирності – 260 г;
рафінована рослинна олія – 100 мл;
цукровий пісок – 100 г;
сіль – 30 г;
мелений червоний перець – за смаком;
оцет 9% – 30 мл
Приготування
Для приготування ікри вимиті кабачки позбавляємо від серцевини з насінням і шкірки, розрізаємо на довільні шматочки і пропускаємо разом з попередньо очищеним часником через м'ясорубку. Поміщаємо овочеву суміш в глибокий сотейник, сковороду або казан, додаємо томатну пасту, майонез, олію, кидаємо також сіль, цукор, мелений червоний перець і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо кабачкову ікру під кришкою протягом двох годин. За дві хвилини до завершення процесу приготування, вливаємо оцет і гарненько перемішуємо.
Готову гарячу кабачкову ікру розкладаємо по стерильним, сухим баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо заготівлю кришками вниз і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
У цьому рецепті часник можна при бажанні замінити ріпчастою цибулею, взявши його п'ятсот грам. Смак від цього буде трохи іншим, але не менш цікавим.
Інгредієнти:
кабачки (вже очищені) – 3 кг;
морква – 15 кг;
цибуля ріпчаста – 500 г;
паста томатна – 250 г;
майонез з високим відсотком жирності – 260 г;
цукровий пісок – 100 г;
сіль – 30 г;
оцет 9% – 30 мл
Приготування
Промиваємо кабачкові плоди, зрізаємо шкірку, виймаємо серцевину з насінням, а м'якоть нарізаємо на довільні шматки розміром менше, ніж пропускний отвір м'ясорубки. Очищаємо цибулю та моркву і також розрізаємо на кілька частин. Прокручуємо овочі через м'ясорубку і поміщаємо овочеву суміш у казан або будь-яку іншу товстостінну посуд відповідного розміру. Додаємо томатну пасту і тушкуємо з моменту кипіння, помішуючи, протягом двох з половиною годин, попередньо прикривши ємність кришкою і знизивши інтенсивність вогню до мінімального. Тепер додаємо майонез, сіль, цукровий пісок і выпариваем вологу, помішуючи, до отримання бажаної густоти ікри. В кінці гасіння вливаємо майонез і перемішуємо.
Розкладаємо готову кабачкову ікру по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо кришками вниз під теплу ковдру на самостерилизацию. Після повного охолодження визначаємо заготовку на зберігання в затемнене місце.
Інгредієнти:
кабачки – 4 кг;
морква – 15 кг;
цибуля ріпчаста – 1 кг;
олія рафінована рослинна – 300 мл;
цукровий пісок – 175 г;
оцет – 140 мл;
сіль – 50 г;
майонез з високим відсотком жирності – 400 г;
томатна паста – 500 г;
мелений чорний перець – 10 г;
мелена солодка паприка – 10 р.
Приготування
Підготовлені належним чином овочі пропускаємо через м'ясорубку, поміщаємо овочеву масу в товстостінний посуд і ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо сіль, цукровий пісок, рафінована олія, оцет, мелений перець і паприку і варимо на слабкому спеці протягом півтора годин. Тепер пробиваємо масу блендером, додаємо майонез і томатну пасту і варимо ще протягом однієї години.
По готовності розкладаємо гарячу ікру по стерильним банкам, закорковуємо кришками і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
Швидка кабачкова ікра з часником, майонезом і томатом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування ікри вимиті кабачки позбавляємо від серцевини з насінням і шкірки, розрізаємо на довільні шматочки і пропускаємо разом з попередньо очищеним часником через м'ясорубку. Поміщаємо овочеву суміш в глибокий сотейник, сковороду або казан, додаємо томатну пасту, майонез, олію, кидаємо також сіль, цукор, мелений червоний перець і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо кабачкову ікру під кришкою протягом двох годин. За дві хвилини до завершення процесу приготування, вливаємо оцет і гарненько перемішуємо.
Готову гарячу кабачкову ікру розкладаємо по стерильним, сухим баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо заготівлю кришками вниз і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
У цьому рецепті часник можна при бажанні замінити ріпчастою цибулею, взявши його п'ятсот грам. Смак від цього буде трохи іншим, але не менш цікавим.
Кабачкова ікра в домашніх умовах з майонезом і томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо кабачкові плоди, зрізаємо шкірку, виймаємо серцевину з насінням, а м'якоть нарізаємо на довільні шматки розміром менше, ніж пропускний отвір м'ясорубки. Очищаємо цибулю та моркву і також розрізаємо на кілька частин. Прокручуємо овочі через м'ясорубку і поміщаємо овочеву суміш у казан або будь-яку іншу товстостінну посуд відповідного розміру. Додаємо томатну пасту і тушкуємо з моменту кипіння, помішуючи, протягом двох з половиною годин, попередньо прикривши ємність кришкою і знизивши інтенсивність вогню до мінімального. Тепер додаємо майонез, сіль, цукровий пісок і выпариваем вологу, помішуючи, до отримання бажаної густоти ікри. В кінці гасіння вливаємо майонез і перемішуємо.
Розкладаємо готову кабачкову ікру по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо кришками вниз під теплу ковдру на самостерилизацию. Після повного охолодження визначаємо заготовку на зберігання в затемнене місце.
Кабачкова ікра, як магазинна - рецепт з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені належним чином овочі пропускаємо через м'ясорубку, поміщаємо овочеву масу в товстостінний посуд і ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо сіль, цукровий пісок, рафінована олія, оцет, мелений перець і паприку і варимо на слабкому спеці протягом півтора годин. Тепер пробиваємо масу блендером, додаємо майонез і томатну пасту і варимо ще протягом однієї години.
По готовності розкладаємо гарячу ікру по стерильним банкам, закорковуємо кришками і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Кабачкова ікра - рецепт
Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
Ікра з гарбуза на зиму
Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з