Кабачкова ікра - рецепт

Відмінною особливістю ікри між тією, яка подається відразу на стіл і тієї, яку закривають у банки на зиму, є додавання в неї оцту або лимонної кислоти, інакше вибух консервації гарантований. Якщо все-таки не додавати цей інгредієнт, то зберігання повинно бути при постійній прохолодній температурі.
Лікарі-дієтологи радять вживати кабачкову ікру, у зв'язку з тим, що це продукт низькокалорійний, добре засвоюється і містить велику кількість корисних для людини речовин. Вона особливо корисна людям, що страждають набряками і тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Сьогодні в нашій статті ми розповімо вам, як приготувати кабачкову ікру, не гірше, ніж у магазині. Таке овочеве блюдо готується дуже просто, що навіть новачок у кулінарії з нею з легкістю впорається.
Кабачкова ікра - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі добре вимити. Цибулю почистити, порізати кубиками. Якщо кабачки не зовсім молоді можна з них зняти шкірку і потерти на тертці або дрібно порізати кубиками. Наливаємо олію в розпечену на вогні сковороду і злегка підсмажуємо цибулю. Як тільки цибуля зарум'яниться додаємо подрібнений кабачок, солимо, перчимо і тушкуємо все це на маленькому вогні 15-20 хвилин під кришкою. Потім додаємо в нашу ікру томатну пасту і продовжуємо тушкувати 40 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Апетитна кабачкова ікра з томатною пастою готова. Перед тим, як подавати страву на стіл його необхідно остудити.
Якщо хочете, щоб таке блюдо радувало вас і вашу родину круглий рік, пропонуємо закрити її в банки на зиму.
Як приготувати кабачкову ікру на зиму?
Як відомо, ікра – це овочева суміш, яка складається з безлічі овочів, тому смак стає яскравіше і різноманітніше при великій їх кількості. Кабачки відмінно поєднуються з морквою і баклажанами.
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі миємо й обсушуємо на рушник. Червоні помідори опускаємо в киплячу воду на кілька секунд, потім виймаємо і охолоджуємо в холодній воді. Таким чином, знімаємо шкірку з помідорів. Кабачки при необхідності чистимо від товстої шкірки, перець очищаємо від насіння. Ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку всі овочі.

Рекомендуємо добрі рецепти

Ікра з моркви на зиму
Яких тільки видів ікри не буває в кулінарії! А чи чули ви про морквяної ікрі? Виявляється, є й така! Дуже апетитна і не менш корисна. Ікру з морквини

Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна

Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися

Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в

Ікра з гарбуза на зиму
Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з

Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт
Кухонні помічники здатні справлятися не тільки з приготуванням страв до трапези, але і з наїдками запас, такими, наприклад, як кабачкова ікра,