Ікра з моркви на зиму
Різні види овочевої ікри, наприклад, «заморська баклажанна», кабачкова та інші – чудові заготовки на зиму. Такі домашні консерви добре урізноманітнюють наше меню в холодну пору року.
Розповімо, як приготувати ікру з моркви і заготовити їх на зиму, відомі різні варіанти подібних рецептів з додаванням різних інших овочів.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
цибуля ріпчаста – 2-5 шт.
помідори стиглі червоні щільні – 15 кг;
перець червоний або жовтий солодкий – 4-5 шт.;
перець червоний гострий – 1 шт.;
часник – 5-8 зубчиків;
рослинне масло – 1 склянку,
кухонна сіль – 1 ст. ложка,
оцет 5-9%– по 1-15 ст. ложок на 1 л ікри.
Приготування
Всі овочі ретельно промиємо холодною водою і обсушим. Кожен з інгредієнтів після подрібнення викладаємо в окремий посуд. Морква натремо на середній або великій тертці або подрібнити в кухонному процесорі (чопері, блендері, комбайні). Видалимо плодоніжки і насіння у солодкого і гіркого перцю і пропустимо стручки через процесор або м'ясорубку. Також і помідори. Очищений лук наріжемо дрібно ножем вручну.
У сотейнику або товстостінній каструлі розігріємо масло і спассеруем цибулю до легкого прозорості. Потім закладаємо морква, перемішуємо і тушкуємо все разом на малому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 20 хвилин. Додаємо солодкий і гіркий перець, томатну масу, сіль і рубаний часник, ретельно перемішуємо, щоб сіль розчинилася. Доводимо до кипіння і проварюємо на малому вогні ще протягом 8-12 хвилин.
Закладаємо ікру в стерилізовані банки, в кожну вливаємо по 1-15 ложки оцту і закатуємо стерилізованими в окропі кришками. Банки перевертаємо і накриваємо старим покривалом до повного охолодження. Зберігати овочеві заготовки подібного типу краще в прохолодному приміщенні, але при плюсовій температурі.
Приблизно за цим же рецептом (див. вище), в дещо модифікованому варіанті можна приготувати ікру з кабачків з морквою. Для цього візьміть 05 кг моркви 05 кг кабачків на ту ж кількість інших інгредієнтів. Кабачки можна нарізати ножем дрібними кубиками або подрібнити в процесорі. Закладаємо кабачки разом з морквою, протушиваем до готовності, далі слідуємо рецептом (читати вище).
Цей рецепт – варіація на тему «оселедець під шубою», виходить пастоподібна маса, добре підходить для намазування на хліб.
Інгредієнти:
буряк – близько 300-350 м;
оселедець малосольна –1-2 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
рослинна олія холодного віджиму – 3-5 ст. ложок;
часник – 2 зубчики;
яблуко зелене кисло-солодке – 1-2 шт.;
лимон – 1 шт.;
перець червоний гострий;
свіжа зелень різна (петрушка, кінза, базилік та ін);
сіль поварена – 05 ч ложки.
Приготування
У процесі підготовки всі інгредієнти після подрібнення складаємо в окрему посуд. Моркву і буряк проварюємо в протягом 20 хвилин, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Також і яблуко. Оселедець потрошимо, филируем, філе пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею, часником і зеленню (можна замість м'ясорубки використовувати і інші сучасні девайси: блендер, комбайн). Додаємо сік лимона.
Змішуємо морквяно-бурякову масу з селедочно-яблучно-цибулевої і додаємо масло. Можна пропустити ще раз через блендер. Приправляємо гострим червоним перцем і перемішуємо. У селедочно-овочевої ікри збережений максимум корисного, це просто вітамінна «бомба». Ікру можна намазувати на білий хліб, такі бутерброди – ідеальна закуска під горілку, джин, міцні гіркі настоянки.
Розповімо, як приготувати ікру з моркви і заготовити їх на зиму, відомі різні варіанти подібних рецептів з додаванням різних інших овочів.
Ікра з моркви і цибулі з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі ретельно промиємо холодною водою і обсушим. Кожен з інгредієнтів після подрібнення викладаємо в окремий посуд. Морква натремо на середній або великій тертці або подрібнити в кухонному процесорі (чопері, блендері, комбайні). Видалимо плодоніжки і насіння у солодкого і гіркого перцю і пропустимо стручки через процесор або м'ясорубку. Також і помідори. Очищений лук наріжемо дрібно ножем вручну.
У сотейнику або товстостінній каструлі розігріємо масло і спассеруем цибулю до легкого прозорості. Потім закладаємо морква, перемішуємо і тушкуємо все разом на малому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 20 хвилин. Додаємо солодкий і гіркий перець, томатну масу, сіль і рубаний часник, ретельно перемішуємо, щоб сіль розчинилася. Доводимо до кипіння і проварюємо на малому вогні ще протягом 8-12 хвилин.
Закладаємо ікру в стерилізовані банки, в кожну вливаємо по 1-15 ложки оцту і закатуємо стерилізованими в окропі кришками. Банки перевертаємо і накриваємо старим покривалом до повного охолодження. Зберігати овочеві заготовки подібного типу краще в прохолодному приміщенні, але при плюсовій температурі.
Приблизно за цим же рецептом (див. вище), в дещо модифікованому варіанті можна приготувати ікру з кабачків з морквою. Для цього візьміть 05 кг моркви 05 кг кабачків на ту ж кількість інших інгредієнтів. Кабачки можна нарізати ножем дрібними кубиками або подрібнити в процесорі. Закладаємо кабачки разом з морквою, протушиваем до готовності, далі слідуємо рецептом (читати вище).
Рецепт ікри з буряка і оселедця з морквою і цибулею
Цей рецепт – варіація на тему «оселедець під шубою», виходить пастоподібна маса, добре підходить для намазування на хліб.
Інгредієнти:
Приготування
У процесі підготовки всі інгредієнти після подрібнення складаємо в окрему посуд. Моркву і буряк проварюємо в протягом 20 хвилин, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Також і яблуко. Оселедець потрошимо, филируем, філе пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею, часником і зеленню (можна замість м'ясорубки використовувати і інші сучасні девайси: блендер, комбайн). Додаємо сік лимона.
Змішуємо морквяно-бурякову масу з селедочно-яблучно-цибулевої і додаємо масло. Можна пропустити ще раз через блендер. Приправляємо гострим червоним перцем і перемішуємо. У селедочно-овочевої ікри збережений максимум корисного, це просто вітамінна «бомба». Ікру можна намазувати на білий хліб, такі бутерброди – ідеальна закуска під горілку, джин, міцні гіркі настоянки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бурякова ікра
Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й