Сьогоднішня тема присвячена шанувальникам кабачкової ікри. Ця неймовірно смачна овочева заготівля виходить особливо хороша при приготуванні її з майонезом і томатною пастою. Зробивши таку овочеву закуску будинку, ви зможете самі переконатися в цьому, а наші рецепти вам в допомогу.
Швидка кабачкова ікра з часником, майонезом і томатом
Інгредієнти: кабачки (вже очищені) – 3 кг; часник – 10 зубців; паста томатна – 250 г; майонез з високим відсотком жирності – 260 г; рафінована рослинна олія – 100 мл; цукровий пісок – 100 г; сіль – 30 г; мелений червоний перець – за смаком; оцет 9% – 30 мл Приготування Для приготування ікри вимиті кабачки позбавляємо від серцевини з насінням і шкірки, розрізаємо на довільні шматочки і пропускаємо разом з попередньо очищеним часником через м'ясорубку. Поміщаємо овочеву суміш в глибокий сотейник, сковороду або казан, додаємо томатну пасту, майонез, олію, кидаємо також сіль, цукор, мелений червоний перець і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і тушкуємо кабачкову ікру під кришкою протягом двох годин. За дві хвилини до завершення процесу приготування, вливаємо оцет і гарненько перемішуємо.
Готову гарячу кабачкову ікру розкладаємо по стерильним, сухим баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Ставимо заготівлю кришками вниз і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
У цьому рецепті часник можна при бажанні замінити ріпчастою цибулею, взявши його п'ятсот грам. Смак від цього буде трохи іншим, але не менш цікавим.
Кабачкова ікра в домашніх умовах з майонезом і томатною пастою
Інгредієнти: кабачки (вже очищені) – 3 кг; морква – 15 кг; цибуля ріпчаста – 500 г; паста томатна – 250 г; майонез з високим відсотком жирності – 260 г; цукровий пісок – 100 г; сіль – 30 г; оцет 9% – 30 мл Приготування Промиваємо кабачкові плоди, зрізаємо шкірку, виймаємо серцевину з насінням, а м'якоть нарізаємо на довільні шматки розміром менше, ніж пропускний отвір м'ясорубки. Очищаємо цибулю та моркву і також розрізаємо на кілька частин. Прокручуємо овочі через м'ясорубку і поміщаємо овочеву суміш у казан або будь-яку іншу товстостінну посуд відповідного розміру. Додаємо томатну пасту і тушкуємо з моменту кипіння, помішуючи, протягом двох з половиною годин, попередньо прикривши ємність кришкою і знизивши інтенсивність вогню до мінімального. Тепер додаємо майонез, сіль, цукровий пісок і выпариваем вологу, помішуючи, до отримання бажаної густоти ікри. В кінці гасіння вливаємо майонез і перемішуємо.
Розкладаємо готову кабачкову ікру по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо кришками вниз під теплу ковдру на самостерилизацию. Після повного охолодження визначаємо заготовку на зберігання в затемнене місце.
Кабачкова ікра, як магазинна - рецепт з майонезом
Інгредієнти: кабачки – 4 кг; морква – 15 кг; цибуля ріпчаста – 1 кг; олія рафінована рослинна – 300 мл; цукровий пісок – 175 г; оцет – 140 мл; сіль – 50 г; майонез з високим відсотком жирності – 400 г; томатна паста – 500 г; мелений чорний перець – 10 г; мелена солодка паприка – 10 р. Приготування Підготовлені належним чином овочі пропускаємо через м'ясорубку, поміщаємо овочеву масу в товстостінний посуд і ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо сіль, цукровий пісок, рафінована олія, оцет, мелений перець і паприку і варимо на слабкому спеці протягом півтора годин. Тепер пробиваємо масу блендером, додаємо майонез і томатну пасту і варимо ще протягом однієї години.
По готовності розкладаємо гарячу ікру по стерильним банкам, закорковуємо кришками і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.