Гостра кабачкова ікра
Кабачкову ікру завжди можна купити в магазині. Але ж вона буде значно смачніше, якщо її приготувати самостійно. Рецепти кабачкової ікри з гострим перцем на зиму чекають вас нижче.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
кабачки молоденькі – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
рослинна рафінована олія – 60 мл;
часник – 4 зубчики;
сіль;
перець гострий – 1 шт.
Приготування
Кабачки нарізаємо кружечками, часник і цибулю дрібненько рубаємо. Гіркий перчик чистимо від насіння, а потім подрібнюємо. Підготовлені продукти змішуємо, викладаємо в сковороду вливаємо олію, підсолюємо і тушкуємо до м'якості, вливши трохи води. Після цього подрібнюємо масу заглибним блендером. Після цього знову ставимо на плиту і тушкуємо до загустіння близько 5 хвилин. Готову гостру кабачкову ікру на зиму розкладаємо по банках, стерилізуємо хвилин 15 а потім зафарбовуємо.
Інгредієнти:
кабачки – 3 кг;
цибуля – 1 кг;
стиглі томати – 3 кг;
часник – 100 г;
солодкий перець – 5 шт.;
кислі яблука – 3 шт.;
морква – 2 кг;
гострий перець – 1 шт.;
сіль;
олія рафінована рослинна – 40 мл;
цукор.
Приготування
Готуємо продукти: миємо їх, чистимо, видаляємо насінну частину яблука. Нарізаємо довільно, а потім все це перекручуємо через м'ясорубку. Отриману масу в каструлю ставимо на плиту, вливаємо олію і варимо до густоти. Підсолюємо, сахарим і розкладаємо по банках, а потім укупориваем.
Інгредієнти:
помідори – 5 шт.;
молоді кабачки – 600 г;
болгарський перець – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
перець пекучий – 1 шт.;
рафінована рослинна олія – 2 ст. ложки;
цибуля – 200 г;
часник – 1 зубчик;
сіль.
Приготування
Помідори ріжемо на 4 частини, покласти в каструльку, злегка придавлюємо, щоб виділився сік. Тушкуємо на малому вогні до м'якості помідорів. Потім знімаємо з вогню, злегка охолодити і протираємо через сито. Очищені кабачки шаткуємо соломкою і покласти в каструлю з розігрітим маслом. На невеликому вогні тушкуємо під кришкою. Перець солодкий і пекучий моєму, видаляємо насіння і дрібненько нарізаємо. Все це додаємо до кабачків. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорого стану. Кладемо туди ж терту моркву і тушкуємо до м'якості. Відправляємо засмажку до кабачків і тушкуємо до готовності. Практично в самому кінці додаємо підготовлене раніше томатне пюре і за смаком підсолюємо. Тушкуємо без кришки, щоб ікра досягла бажаної консистенції. Практично в самому кінці додаємо подрібнений часник, готуємо ще хвилин 5 а потім розкладаємо по банках.
Гостра кабачкова ікра на зиму – дуже смачний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки нарізаємо кружечками, часник і цибулю дрібненько рубаємо. Гіркий перчик чистимо від насіння, а потім подрібнюємо. Підготовлені продукти змішуємо, викладаємо в сковороду вливаємо олію, підсолюємо і тушкуємо до м'якості, вливши трохи води. Після цього подрібнюємо масу заглибним блендером. Після цього знову ставимо на плиту і тушкуємо до загустіння близько 5 хвилин. Готову гостру кабачкову ікру на зиму розкладаємо по банках, стерилізуємо хвилин 15 а потім зафарбовуємо.
Кабачкова гостра ікра на зиму з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо продукти: миємо їх, чистимо, видаляємо насінну частину яблука. Нарізаємо довільно, а потім все це перекручуємо через м'ясорубку. Отриману масу в каструлю ставимо на плиту, вливаємо олію і варимо до густоти. Підсолюємо, сахарим і розкладаємо по банках, а потім укупориваем.
Рецепт гострої кабачкової ікри
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ріжемо на 4 частини, покласти в каструльку, злегка придавлюємо, щоб виділився сік. Тушкуємо на малому вогні до м'якості помідорів. Потім знімаємо з вогню, злегка охолодити і протираємо через сито. Очищені кабачки шаткуємо соломкою і покласти в каструлю з розігрітим маслом. На невеликому вогні тушкуємо під кришкою. Перець солодкий і пекучий моєму, видаляємо насіння і дрібненько нарізаємо. Все це додаємо до кабачків. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорого стану. Кладемо туди ж терту моркву і тушкуємо до м'якості. Відправляємо засмажку до кабачків і тушкуємо до готовності. Практично в самому кінці додаємо підготовлене раніше томатне пюре і за смаком підсолюємо. Тушкуємо без кришки, щоб ікра досягла бажаної консистенції. Практично в самому кінці додаємо подрібнений часник, готуємо ще хвилин 5 а потім розкладаємо по банках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочева ікра через м'ясорубку на зиму – рецепт
Така закуска неодмінно стане фаворитом у вашому зимовому меню. Далі підкажемо, як виготовити чудесну, шалено смачну ікру з різноманітних овочів. Це

Кабачкова ікра з яблуками
Особливого смаку звичайної кабачкової ікри додадуть прості яблука, які рекомендуємо включити до складу базового рецепта цього улюбленого частування.

Ікра з лисичок на зиму
Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,

Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна

Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися

Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в