» » Гостра кабачкова ікра

Гостра кабачкова ікра

Гостра кабачкова ікра
Кабачкову ікру завжди можна купити в магазині. Але ж вона буде значно смачніше, якщо її приготувати самостійно. Рецепти кабачкової ікри з гострим перцем на зиму чекають вас нижче.

Гостра кабачкова ікра на зиму – дуже смачний рецепт


Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • кабачки молоденькі – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 60 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль;

  • перець гострий – 1 шт.


  • Приготування
    Кабачки нарізаємо кружечками, часник і цибулю дрібненько рубаємо. Гіркий перчик чистимо від насіння, а потім подрібнюємо. Підготовлені продукти змішуємо, викладаємо в сковороду вливаємо олію, підсолюємо і тушкуємо до м'якості, вливши трохи води. Після цього подрібнюємо масу заглибним блендером. Після цього знову ставимо на плиту і тушкуємо до загустіння близько 5 хвилин. Готову гостру кабачкову ікру на зиму розкладаємо по банках, стерилізуємо хвилин 15 а потім зафарбовуємо.

    Кабачкова гостра ікра на зиму з помідорами


    Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг;

  • цибуля – 1 кг;

  • стиглі томати – 3 кг;

  • часник – 100 г;

  • солодкий перець – 5 шт.;

  • кислі яблука – 3 шт.;

  • морква – 2 кг;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • сіль;

  • олія рафінована рослинна – 40 мл;

  • цукор.


  • Приготування
    Готуємо продукти: миємо їх, чистимо, видаляємо насінну частину яблука. Нарізаємо довільно, а потім все це перекручуємо через м'ясорубку. Отриману масу в каструлю ставимо на плиту, вливаємо олію і варимо до густоти. Підсолюємо, сахарим і розкладаємо по банках, а потім укупориваем.

    Рецепт гострої кабачкової ікри


    Інгредієнти:

  • помідори – 5 шт.;

  • молоді кабачки – 600 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • перець пекучий – 1 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 2 ст. ложки;

  • цибуля – 200 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • сіль.


  • Приготування
    Помідори ріжемо на 4 частини, покласти в каструльку, злегка придавлюємо, щоб виділився сік. Тушкуємо на малому вогні до м'якості помідорів. Потім знімаємо з вогню, злегка охолодити і протираємо через сито. Очищені кабачки шаткуємо соломкою і покласти в каструлю з розігрітим маслом. На невеликому вогні тушкуємо під кришкою. Перець солодкий і пекучий моєму, видаляємо насіння і дрібненько нарізаємо. Все це додаємо до кабачків. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорого стану. Кладемо туди ж терту моркву і тушкуємо до м'якості. Відправляємо засмажку до кабачків і тушкуємо до готовності. Практично в самому кінці додаємо підготовлене раніше томатне пюре і за смаком підсолюємо. Тушкуємо без кришки, щоб ікра досягла бажаної консистенції. Практично в самому кінці додаємо подрібнений часник, готуємо ще хвилин 5 а потім розкладаємо по банках.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:42
    Переглядів: 54