Кабачкову ікру завжди можна купити в магазині. Але ж вона буде значно смачніше, якщо її приготувати самостійно. Рецепти кабачкової ікри з гострим перцем на зиму чекають вас нижче.
Гостра кабачкова ікра на зиму – дуже смачний рецепт
Інгредієнти: морква – 2 шт.; кабачки молоденькі – 500 г; цибуля – 1 шт.; рослинна рафінована олія – 60 мл; часник – 4 зубчики; сіль; перець гострий – 1 шт. Приготування Кабачки нарізаємо кружечками, часник і цибулю дрібненько рубаємо. Гіркий перчик чистимо від насіння, а потім подрібнюємо. Підготовлені продукти змішуємо, викладаємо в сковороду вливаємо олію, підсолюємо і тушкуємо до м'якості, вливши трохи води. Після цього подрібнюємо масу заглибним блендером. Після цього знову ставимо на плиту і тушкуємо до загустіння близько 5 хвилин. Готову гостру кабачкову ікру на зиму розкладаємо по банках, стерилізуємо хвилин 15 а потім зафарбовуємо.
Кабачкова гостра ікра на зиму з помідорами
Інгредієнти: кабачки – 3 кг; цибуля – 1 кг; стиглі томати – 3 кг; часник – 100 г; солодкий перець – 5 шт.; кислі яблука – 3 шт.; морква – 2 кг; гострий перець – 1 шт.; сіль; олія рафінована рослинна – 40 мл; цукор. Приготування Готуємо продукти: миємо їх, чистимо, видаляємо насінну частину яблука. Нарізаємо довільно, а потім все це перекручуємо через м'ясорубку. Отриману масу в каструлю ставимо на плиту, вливаємо олію і варимо до густоти. Підсолюємо, сахарим і розкладаємо по банках, а потім укупориваем.
Рецепт гострої кабачкової ікри
Інгредієнти: помідори – 5 шт.; молоді кабачки – 600 г; болгарський перець – 1 шт.; морква – 2 шт.; перець пекучий – 1 шт.; рафінована рослинна олія – 2 ст. ложки; цибуля – 200 г; часник – 1 зубчик; сіль. Приготування Помідори ріжемо на 4 частини, покласти в каструльку, злегка придавлюємо, щоб виділився сік. Тушкуємо на малому вогні до м'якості помідорів. Потім знімаємо з вогню, злегка охолодити і протираємо через сито. Очищені кабачки шаткуємо соломкою і покласти в каструлю з розігрітим маслом. На невеликому вогні тушкуємо під кришкою. Перець солодкий і пекучий моєму, видаляємо насіння і дрібненько нарізаємо. Все це додаємо до кабачків. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорого стану. Кладемо туди ж терту моркву і тушкуємо до м'якості. Відправляємо засмажку до кабачків і тушкуємо до готовності. Практично в самому кінці додаємо підготовлене раніше томатне пюре і за смаком підсолюємо. Тушкуємо без кришки, щоб ікра досягла бажаної консистенції. Практично в самому кінці додаємо подрібнений часник, готуємо ще хвилин 5 а потім розкладаємо по банках.