Грибна ікра з морквою і цибулею
З грибів виходять дуже смачні страви. Як готувати грибну ікру з морквою, дізнаєтеся нижче.
Грибна ікра на зиму з морквою
Інгредієнти:
цибуля – 250 г;
морква – 350 г;
перець;
помідор – 250 г;
гриби свіжі – 13 кг;
сіль;
олія без запаху рослинна – 40 мл
Приготування
Першим ділом гриби ретельно миємо й чистимо. Потім поміщаємо їх у каструлю, підсолюємо і хвилин 30 відварюємо.
Подрібнюємо моркву і обсмажуємо 10-12 хвилин.
Подрібнюємо цибулю, відправляємо його до морквині, додаємо порізану невеликими кубиками і очищений від шкірки помідор, солимо, притрушиваем перчиком і готуємо близько 7 хвилин.
На маслі обсмажуємо гриби близько 10 хвилин.
Підготовлені овочі подрібнюємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. Ікру остуджуємо, і даємо їй настоятися перед подачею.
Грибна ікра з цибулею та морквою на зиму
Інгредієнти:
морква – 400 г;
оцет 9% – 70 мл;
цибуля – 500 г;
відварені до готовності гриби – 2 кг;
масло – 130 мл;
чорний мелений перець.
Приготування
Чистимо моркву і подрібнюємо її. Цибулю дрібненько шаткуємо.
Масло наливають на сковороду і добре прогріваємо, обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю, потім кладемо моркву і тушкуємо, помішуючи.
Охолоджені відварені гриби подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Отриману масу додаємо до обсмаженою овочам. Додаємо сіль, перчик, лавровий лист. Тушкуємо ікру близько 50 хвилин. Потім вливаємо оцет і ретельно перемішуємо.
Розкладаємо ікру по банках, закатуємо і відправляємо в холод на зберігання.
Грибна ікра з помідорами, морквою і цибулею
Інгредієнти:
морква – 300 г;
м'ясисті помідори – 300 г;
гриби – 13 кг;
перець;
цибуля – 240 г;
сіль;
масло.
Приготування
Очищені гриби 20 хвилин проварюємо в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк, охолодити і проворачиваем через м'ясорубку.
Подрібнюємо цибулю, моркву, помідор і злегка обсмажуємо.
Викладаємо грибну масу, ретельно перемішуємо, перчимо, солимо і готуємо близько 10 хвилин.
Готову ікру розподіляємо по банках, поміщаємо в каструлю з водою і стерилізуємо 15 хвилин. Закочує банки кришками і відправляємо на зберігання.
Ікра грибна через м'ясорубку з морквою - рецепт
Інгредієнти:
свіжі гриби – 1 кг;
цибуля – 250 г;
морква – 260 г;
оцет столовий – 10 мл;
рослинне масло – 180 мл;
сіль.
Приготування
Окремо перекручуємо на м'ясорубці цибулю, моркву і сирі гриби.
Спочатку цибулю пасеруємо на олії, потім кладемо моркву і знову обсмажуємо. Додаємо грибну масу, добре розмішуємо.
Поміщаємо ікру в каструлю, вливаємо олію, солимо. 1 година тушкуємо на малому вогні, іноді помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
Відразу розкладаємо приготовану грибну ікру з цибулею та морквою на зиму по стерилізованим ємкостей і закатуємо.
Рецепт грибної ікри з морквою і цибулею
Інгредієнти:
свіжі гриби опеньки – 15 кг;
рослинна олія – 180 мл;
перець чорний мелений;
ріпчаста цибуля – 450 г;
сіль не йодована.
Приготування
Опеньки добре миємо, заливаємо холодною водою і даємо закипіти. Піну, що утворюється обов'язково знімаємо. Варимо близько півгодини, потім воду зливаємо, а грибочкам даємо добре охолонути.
Подрібнюємо грибочки на м'ясорубці.
Лук очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його до легкої рум'яності в половині масла.
У маслі обсмажуємо подрібнену моркву до м'якості.
Змішуємо підготовлені продукти, солимо, перчимо, кладемо в казан, зверху накриваємо кришкою і на 2 години відправляємо в духовку.
Приготовану ікру розподіляємо по підготовленим стерилізованим баночках, закатуємо, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо і даємо охолонути.
Приємного всім апетиту і вдалих заготовок!
Грибна ікра на зиму з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Грибна ікра з цибулею та морквою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Грибна ікра з помідорами, морквою і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Ікра грибна через м'ясорубку з морквою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт грибної ікри з морквою і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Приємного всім апетиту і вдалих заготовок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
Грибний сезон триває до кінця жовтня, а значить потрібно неодмінно встигнути втілити кулінарні фантазії з приготування домашніх заготовок з грибів.
Ікра з опеньків з часником на зиму
Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
Грибна ікра з помідорами на зиму - рецепт
Найбільш прості варіанти заготівлі грибів в сезон - сушка, засолювання та маринування, однак можна урізноманітнити меню, зробивши грибні блюда не
Ікра з лисичок на зиму
Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно