З грибів виходять дуже смачні страви. Як готувати грибну ікру з морквою, дізнаєтеся нижче.
Грибна ікра на зиму з морквою
Інгредієнти: цибуля – 250 г; морква – 350 г; перець; помідор – 250 г; гриби свіжі – 13 кг; сіль; олія без запаху рослинна – 40 мл Приготування Першим ділом гриби ретельно миємо й чистимо. Потім поміщаємо їх у каструлю, підсолюємо і хвилин 30 відварюємо. Подрібнюємо моркву і обсмажуємо 10-12 хвилин. Подрібнюємо цибулю, відправляємо його до морквині, додаємо порізану невеликими кубиками і очищений від шкірки помідор, солимо, притрушиваем перчиком і готуємо близько 7 хвилин. На маслі обсмажуємо гриби близько 10 хвилин. Підготовлені овочі подрібнюємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. Ікру остуджуємо, і даємо їй настоятися перед подачею. Грибна ікра з цибулею та морквою на зиму
Інгредієнти: морква – 400 г; оцет 9% – 70 мл; цибуля – 500 г; відварені до готовності гриби – 2 кг; масло – 130 мл; чорний мелений перець. Приготування Чистимо моркву і подрібнюємо її. Цибулю дрібненько шаткуємо. Масло наливають на сковороду і добре прогріваємо, обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю, потім кладемо моркву і тушкуємо, помішуючи. Охолоджені відварені гриби подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Отриману масу додаємо до обсмаженою овочам. Додаємо сіль, перчик, лавровий лист. Тушкуємо ікру близько 50 хвилин. Потім вливаємо оцет і ретельно перемішуємо. Розкладаємо ікру по банках, закатуємо і відправляємо в холод на зберігання. Грибна ікра з помідорами, морквою і цибулею
Інгредієнти: морква – 300 г; м'ясисті помідори – 300 г; гриби – 13 кг; перець; цибуля – 240 г; сіль; масло. Приготування Очищені гриби 20 хвилин проварюємо в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк, охолодити і проворачиваем через м'ясорубку. Подрібнюємо цибулю, моркву, помідор і злегка обсмажуємо. Викладаємо грибну масу, ретельно перемішуємо, перчимо, солимо і готуємо близько 10 хвилин. Готову ікру розподіляємо по банках, поміщаємо в каструлю з водою і стерилізуємо 15 хвилин. Закочує банки кришками і відправляємо на зберігання. Ікра грибна через м'ясорубку з морквою - рецепт
Інгредієнти: свіжі гриби – 1 кг; цибуля – 250 г; морква – 260 г; оцет столовий – 10 мл; рослинне масло – 180 мл; сіль. Приготування Окремо перекручуємо на м'ясорубці цибулю, моркву і сирі гриби. Спочатку цибулю пасеруємо на олії, потім кладемо моркву і знову обсмажуємо. Додаємо грибну масу, добре розмішуємо. Поміщаємо ікру в каструлю, вливаємо олію, солимо. 1 година тушкуємо на малому вогні, іноді помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет. Відразу розкладаємо приготовану грибну ікру з цибулею та морквою на зиму по стерилізованим ємкостей і закатуємо. Рецепт грибної ікри з морквою і цибулею
Інгредієнти: свіжі гриби опеньки – 15 кг; рослинна олія – 180 мл; перець чорний мелений; ріпчаста цибуля – 450 г; сіль не йодована. Приготування Опеньки добре миємо, заливаємо холодною водою і даємо закипіти. Піну, що утворюється обов'язково знімаємо. Варимо близько півгодини, потім воду зливаємо, а грибочкам даємо добре охолонути. Подрібнюємо грибочки на м'ясорубці. Лук очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його до легкої рум'яності в половині масла. У маслі обсмажуємо подрібнену моркву до м'якості. Змішуємо підготовлені продукти, солимо, перчимо, кладемо в казан, зверху накриваємо кришкою і на 2 години відправляємо в духовку. Приготовану ікру розподіляємо по підготовленим стерилізованим баночках, закатуємо, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо і даємо охолонути. Приємного всім апетиту і вдалих заготовок!