Вернуться назад Распечатать

Грибна ікра з морквою і цибулею

Грибна ікра з морквою і цибулею
З грибів виходять дуже смачні страви. Як готувати грибну ікру з морквою, дізнаєтеся нижче.
Грибна ікра на зиму з морквою
Інгредієнти:

  • цибуля – 250 г;

  • морква – 350 г;

  • перець;

  • помідор – 250 г;

  • гриби свіжі – 13 кг;

  • сіль;

  • олія без запаху рослинна – 40 мл


  • Приготування

  • Першим ділом гриби ретельно миємо й чистимо. Потім поміщаємо їх у каструлю, підсолюємо і хвилин 30 відварюємо.

  • Подрібнюємо моркву і обсмажуємо 10-12 хвилин.

  • Подрібнюємо цибулю, відправляємо його до морквині, додаємо порізану невеликими кубиками і очищений від шкірки помідор, солимо, притрушиваем перчиком і готуємо близько 7 хвилин.

  • На маслі обсмажуємо гриби близько 10 хвилин.

  • Підготовлені овочі подрібнюємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. Ікру остуджуємо, і даємо їй настоятися перед подачею.


  • Грибна ікра з цибулею та морквою на зиму
    Інгредієнти:

  • морква – 400 г;

  • оцет 9% – 70 мл;

  • цибуля – 500 г;

  • відварені до готовності гриби – 2 кг;

  • масло – 130 мл;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування

  • Чистимо моркву і подрібнюємо її. Цибулю дрібненько шаткуємо.

  • Масло наливають на сковороду і добре прогріваємо, обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю, потім кладемо моркву і тушкуємо, помішуючи.

  • Охолоджені відварені гриби подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Отриману масу додаємо до обсмаженою овочам. Додаємо сіль, перчик, лавровий лист. Тушкуємо ікру близько 50 хвилин. Потім вливаємо оцет і ретельно перемішуємо.

  • Розкладаємо ікру по банках, закатуємо і відправляємо в холод на зберігання.


  • Грибна ікра з помідорами, морквою і цибулею
    Інгредієнти:

  • морква – 300 г;

  • м'ясисті помідори – 300 г;

  • гриби – 13 кг;

  • перець;

  • цибуля – 240 г;

  • сіль;

  • масло.


  • Приготування

  • Очищені гриби 20 хвилин проварюємо в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк, охолодити і проворачиваем через м'ясорубку.

  • Подрібнюємо цибулю, моркву, помідор і злегка обсмажуємо.

  • Викладаємо грибну масу, ретельно перемішуємо, перчимо, солимо і готуємо близько 10 хвилин.

  • Готову ікру розподіляємо по банках, поміщаємо в каструлю з водою і стерилізуємо 15 хвилин. Закочує банки кришками і відправляємо на зберігання.


  • Ікра грибна через м'ясорубку з морквою - рецепт
    Інгредієнти:

  • свіжі гриби – 1 кг;

  • цибуля – 250 г;

  • морква – 260 г;

  • оцет столовий – 10 мл;

  • рослинне масло – 180 мл;

  • сіль.


  • Приготування

  • Окремо перекручуємо на м'ясорубці цибулю, моркву і сирі гриби.

  • Спочатку цибулю пасеруємо на олії, потім кладемо моркву і знову обсмажуємо. Додаємо грибну масу, добре розмішуємо.

  • Поміщаємо ікру в каструлю, вливаємо олію, солимо. 1 година тушкуємо на малому вогні, іноді помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

  • Відразу розкладаємо приготовану грибну ікру з цибулею та морквою на зиму по стерилізованим ємкостей і закатуємо.


  • Рецепт грибної ікри з морквою і цибулею
    Інгредієнти:

  • свіжі гриби опеньки – 15 кг;

  • рослинна олія – 180 мл;

  • перець чорний мелений;

  • ріпчаста цибуля – 450 г;

  • сіль не йодована.


  • Приготування

  • Опеньки добре миємо, заливаємо холодною водою і даємо закипіти. Піну, що утворюється обов'язково знімаємо. Варимо близько півгодини, потім воду зливаємо, а грибочкам даємо добре охолонути.

  • Подрібнюємо грибочки на м'ясорубці.

  • Лук очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його до легкої рум'яності в половині масла.

  • У маслі обсмажуємо подрібнену моркву до м'якості.

  • Змішуємо підготовлені продукти, солимо, перчимо, кладемо в казан, зверху накриваємо кришкою і на 2 години відправляємо в духовку.

  • Приготовану ікру розподіляємо по підготовленим стерилізованим баночках, закатуємо, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо і даємо охолонути.


  • Приємного всім апетиту і вдалих заготовок!