» » Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт

Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт

Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
Сама ароматна грибна ікра готується різними способами з використанням лука і часнику, але й інших овочів, а правильно підібрані гострі приправи надають закуски нові смакові відтінки. Розглянемо рецепт грибної ікри через м'ясорубку на зиму, приготування якої допоможе урізноманітнити святковий стіл в будь-який час року.

Грибна ікра - рецепт через м'ясорубку з часником


Інгредієнти:

  • свіжі опеньки - 38 кг;

  • цибуля - 110 г;

  • часник - 15 г;

  • масло - 90 мл;

  • щіпка меленого перцю.


  • Приготування
    Свіжі гриби переберіть, промийте і проваріть у воді 10 хвилин. Дістаньте опеньки і проваріть в новій воді протягом аналогічного періоду часу. Підготовлені гриби не промивайте, а відразу подрібніть в м'ясорубці. Цибулю очистіть, наріжте і підрум'яньте, після чого додайте грибну масу і готуйте півгодини до випаровування зайвої рідини. Додайте в заготовку подрібнений часник, потримайте на вогні 3 хвилини, приправте перцем і розкладайте по стерильним банкам . Залийте вміст тари гарячим маслом для збільшення терміну зберігання.

    Грибна ікра з морквою і помідорами - рецепт через м'ясорубку


    Інгредієнти:

  • опеньки - 16 кг;

  • морква - 35 г;

  • цибуля - 30 р;

  • помідор - 50 г;

  • часник - 5 р;

  • рослинна олія - 30 мл


  • Приготування
    Промиті проточною водою опеньки опустіть в окріп і проваріть 40 хвилин, знімаючи піну. Очищену моркву подрібніть на тертці і спасеруйте в розігрітому маслі. Додайте до моркви нарізану кубиками цибулю і очищені від шкірки помідори. Доведіть до повної готовності овочеву суміш і займіться обсмажуванням грибів. В окремій ємності смажте гриби до зарум'янювання і подрібніть їх в м'ясорубці. Пропустіть через м'ясорубку овочеву суміш і з'єднайте з грибами. Готову ікру розподіліть в стерильних банках і накрийте капроновими кришками. Зберігайте на холоді.

    Грибна ікра на зиму через м'ясорубку


    Гострі спеції і оцет допоможуть придбати вегетаріанської закуски пікантний смак, а подрібнена через м'ясорубку грибна ікра, забезпечить страви м'яку і пухкої консистенції.
    Інгредієнти:

  • гриби - 19 кг;

  • морква - 290 г;

  • цибуля - 290 г;

  • свіжий чилі - 5 г;

  • рослинна олія - 200 мл;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • оцет - 10 мл


  • Приготування
    Очищені гриби промийте і опустіть в киплячу підсолену воду. Проваріть гриби, поки ті не опустяться на дно, після дістаньте і обсушіть. Пропустіть зварені гриби через м'ясорубку. Подрібнивши моркву, змішайте її з нарізаною цибулею і обсмажте суміш в олії. Додайте до овочів гриби, після перемішування здобріть спеціями і тушкуйте протягом пари годин, поступово додаючи оцет. Розкладіть ікру по банкам і відправте на зберігання в холод.

    Грибна ікра з опеньків - рецепт через м'ясорубку


    Всього пара інгредієнтів і мінімум зусиль відокремлюють вас від простої та смачною грибною закуски, актуальною як для урочистого меню, так і для буднів.
    Інгредієнти:

  • свіжі опеньки - 980 р;

  • цибуля - 110 г;

  • рослинне масло - 90 мл


  • Приготування
    Очищені від забруднень гриби ретельно промийте і відваріть в підсоленій воді до опускання на дно. Дістаньте гриби, обсушіть і перекрутіть на м'ясорубці. Спасеруйте подрібнену цибулю, додайте гриби, приправити чорним перцем грибну суміш і тушкуйте 10 хвилин. Готову ікру помістіть в стерильні банки, залийте гарячим рослинним маслом для збільшення терміну зберігання, закрийте ошпареними кришками і відправте на зберігання в холод.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:41
    Переглядів: 53