» » Грибна ікра з красноголовців на зиму

Грибна ікра з красноголовців на зиму

Грибна ікра з красноголовців на зиму
Гриби - джерело натурального білка, що дає сили і енергію. Щоб поласувати смачною і корисною заготівлею, спробуйте приготувати цей делікатес – грибну ікру з красноголовців на зиму. Вона напевно стане справжнім фаворитом вашого меню.

Грибна ікра з красноголовців – зимовий варіант


Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.;

  • свіжі підосичники – 2 кг;

  • лавровий лист , сіль і спеції – за смаком;

  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;

  • чорний перець – 10 горошин;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • оцет 9% - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
    Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.

    Ікра з красноголовців і підберезників


    Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
    Інгредієнти:

  • підберезники – 300 г;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • морква – 100 г;

  • підосичники – 300 г;

  • солоні огірки – 100 г;

  • сіль і перець – за смаком.


  • Приготування
    Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:43
    Переглядів: 188