Грибна ікра з красноголовців на зиму
Гриби - джерело натурального білка, що дає сили і енергію. Щоб поласувати смачною і корисною заготівлею, спробуйте приготувати цей делікатес – грибну ікру з красноголовців на зиму. Вона напевно стане справжнім фаворитом вашого меню.
Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти:
морква – 3 шт.;
свіжі підосичники – 2 кг;
лавровий лист , сіль і спеції – за смаком;
соняшникова олія – 2 ст. ложки;
чорний перець – 10 горошин;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
оцет 9% - 1 ст. ложка.
Приготування
Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.
Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
підберезники – 300 г;
ріпчаста цибуля – 200 г;
рослинна олія – 50 мл;
морква – 100 г;
підосичники – 300 г;
солоні огірки – 100 г;
сіль і перець – за смаком.
Приготування
Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.
Грибна ікра з красноголовців – зимовий варіант
Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.
Ікра з красноголовців і підберезників
Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з красноголовців на зиму
Того, кому банальні страви типу смажених грибів з картоплею або грибного супу набридли, варто чудово приготувати смачну ікру з красноголовців. Ця
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
Смажені підосичники
Не думайте, що з грибів можна готувати тільки складні страви, що вимагають особливих навичок. Смажені підосичники – прекрасне рішення для обіду або
Підосичники - рецепти приготування
Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу