Ікра з красноголовців на зиму
Ті, хто постять, прекрасно знають про переваги включення грибів в раціон. Вони поживні, але низькокалорійні, чудово поєднуються з різними продуктами. Так що запасаємося грибами (збираємо їх тільки в тих місцях, де поблизу немає підприємств, трас з пожвавленим рухом, звалищ) і готуємо різні смаколики. Розповімо, як приготувати ікру з красноголовців на зиму.
Ікра проста
Смачна грибна ікра на зиму з красноголовців виходить навіть з не дуже молодих грибів. Цю закуску можна приготувати досить швидко.
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 3 кг;
білі цибулини салатні середнього розміру – 6-7 шт.;
олія холодного віджиму соняшникова без запаху – 1 склянка;
мелений перець (суміш чорного, духмяного і білого) – 1/2 ч. ложки;
морква середнього розміру – 4-5 шт.;
сіль гірська або морська без добавок – 2 ст. ложки;
кріп – за бажанням.
Приготування
Ікра з красноголовців на зиму готується в казані або сотейнику з товстим дном. Чистимо овочі і гриби. Гриби добре промиваємо – зазвичай на капелюшках і біля ніжок досить багато сміття. Нарізаємо їх на 5-6 частин, заливаємо водою і відварюємо з однією цибулиною 20 хвилин після закипання, потім зливаємо воду. Тим часом цибулю шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній тертці або ріжемо. У розігрітому маслі пасеруємо цибулю і морквину, коли вони стануть м'якими, додаємо гриби. Тушкуємо все разом, солимо, перчимо. Коли рідина випарувалася, можна покласти кріп, але це не обов'язково – і так виходить смачно.
Далі тушковані гриби подрібнюємо блендером, і у нас виходить грибна ікра з красноголовців, на зиму її закатуємо просто. У стерилізовані баночки кладемо гарячу ікру, ставимо їх у таз або іншу ємність з водою і стерилізуємо хвилин 15.
Використовуємо побутову техніку
Така ж смачна ікра з красноголовців і підберезників на зиму виходить в мультиварці.
Інгредієнти:
вимиті і очищені підосичники і підберезники (1:1) – 2 кг;
ріпчаста цибуля – 1 кг;
морква середнього розміру – 2 шт.;
сіль йодована біла без добавок – 2 ст. ложки;
перець мелений чорний і запашний – за смаком;
олія нерафінована без запаху – 50-70 мл
Приготування
Чистимо цибулю і моркву нарізаємо кубиками подрібніше і висипаємо в чашу мультиварки. Заливаємо олією і в режимі «Смаження» готуємо 10-15 хвилин, помішуючи, щоб овочі не горіли. За цей час відварюються нарізані шматочками гриби (якщо хочеться заощадити, капелюшки сушимо, ікра з ніжок красноголовців і підберезників на зиму теж дуже смачна). З'єднайте гриби з овочами, додаємо сіль і перець, в режимі «Гасіння» тушкуємо все разом 20 хвилин, потім подрібнюємо. Якщо блендера немає, використовуємо м'ясорубку. До речі, якщо немає баночок або не хочеться возитися з закатыванием, пам'ятайте, що ікра грибна з красноголовців (рецепт будь-який) на зиму може зберігатися і в морозильній камері. Просто розкладаємо її в пакети або пластикові коробочки (коли охолоне) і заморожуємо.
Ікра проста
Смачна грибна ікра на зиму з красноголовців виходить навіть з не дуже молодих грибів. Цю закуску можна приготувати досить швидко.
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з красноголовців на зиму готується в казані або сотейнику з товстим дном. Чистимо овочі і гриби. Гриби добре промиваємо – зазвичай на капелюшках і біля ніжок досить багато сміття. Нарізаємо їх на 5-6 частин, заливаємо водою і відварюємо з однією цибулиною 20 хвилин після закипання, потім зливаємо воду. Тим часом цибулю шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній тертці або ріжемо. У розігрітому маслі пасеруємо цибулю і морквину, коли вони стануть м'якими, додаємо гриби. Тушкуємо все разом, солимо, перчимо. Коли рідина випарувалася, можна покласти кріп, але це не обов'язково – і так виходить смачно.
Далі тушковані гриби подрібнюємо блендером, і у нас виходить грибна ікра з красноголовців, на зиму її закатуємо просто. У стерилізовані баночки кладемо гарячу ікру, ставимо їх у таз або іншу ємність з водою і стерилізуємо хвилин 15.
Використовуємо побутову техніку
Така ж смачна ікра з красноголовців і підберезників на зиму виходить в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулю і моркву нарізаємо кубиками подрібніше і висипаємо в чашу мультиварки. Заливаємо олією і в режимі «Смаження» готуємо 10-15 хвилин, помішуючи, щоб овочі не горіли. За цей час відварюються нарізані шматочками гриби (якщо хочеться заощадити, капелюшки сушимо, ікра з ніжок красноголовців і підберезників на зиму теж дуже смачна). З'єднайте гриби з овочами, додаємо сіль і перець, в режимі «Гасіння» тушкуємо все разом 20 хвилин, потім подрібнюємо. Якщо блендера немає, використовуємо м'ясорубку. До речі, якщо немає баночок або не хочеться возитися з закатыванием, пам'ятайте, що ікра грибна з красноголовців (рецепт будь-який) на зиму може зберігатися і в морозильній камері. Просто розкладаємо її в пакети або пластикові коробочки (коли охолоне) і заморожуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Грибна ікра з красноголовців на зиму
Якщо традиційна консервація злегка набила оскому, зверніть увагу на гриби. Підосичники – це оптимальний варіант, оскільки вони зустрічаються майже в
Грибна ікра з помідорами на зиму - рецепт
Найбільш прості варіанти заготівлі грибів в сезон - сушка, засолювання та маринування, однак можна урізноманітнити меню, зробивши грибні блюда не
Грибна ікра з морквою і цибулею
Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто
Підосичники - рецепти приготування
Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу