Мариновані підосичники на зиму
Підосиновики – один з найпопулярніших видів грибів, часто використовуваний господинями для зимових запасів. У цьому немає нічого дивного, тому що смак маринованих красноголовців заготовлених на зиму – чудовий. Дотримуючись рекомендацій і дотримуючись наведену нижче рецептуру, будь початківець кулінар легко впорається з цим смачним способом зберігання грибів.
Підготовка красноголовців до маринування – процес відповідальний, так як від нього залежить якість заготівлі та термін зберігання грибів. Перед тим, як освоїти рецепти приготування грибів красноголовців маринованих на зиму, ознайомимося з технологією заготівлі:
Використовуємо тільки свіжі гриби, ретельно нечищене і промиті в проточній воді, так як від цього залежить якість заготовки.
При будь-якому методі маринування, гриби проварюємо близько 20 хвилин до чистоти бульйону, а готовність грибів відстежуємо по осідання на дно посуду.
Банки з заготовками заповнюємо до країв, щоб не утворювалася цвіль. Розглянемо рецепти того, як правильно маринувати підосичники на зиму.
Підосичники маринують самими різними способами, один з таких способів маринування – гарячий або відварний. Така техніка використовується в жаркий час, коли гриби швидко псуються.
Інгредієнти:
гриби – 970 г;
вода – 250 мл;
лист лавра – 3 шт.;
перець чорний – 6 шт.;
гвоздика – 2 шт.;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – 1 ст. ложка;
винний оцет – 105 мл
Приготування
Очистіть гриби м'якою серветкою, якщо необхідно – наріжте шматочками. У киплячу воду додайте цукор, спеції і помістіть гриби. Готуйте підосичники, помішуючи, знімаючи піну. Через півгодини влийте в маринад оцет і проваріть 5-7 хвилин. Гарячий маринад з грибами розлийте по стерильним банкам і закатайте. Перевернуті банки укутайте, а після охолодження перемістіть заготовки на зберігання.
Інгредієнти:
гриби – 12 кг;
вода – 740 мл;
оцет – 15 мл;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль – 1 1/2 ч. ложки; горошини перцю – 4 шт.;
гвоздика – 3 шт.;
часник – 4 зубки;
масло рослинне – 35 мл
Приготування
Очищені від забруднень гриби ретельно промийте проточною водою. Помістіть підосичники у підсолену киплячу воду і проварити 10 хвилин, знімаючи піну. В окремій ємності підготуйте маринад: в гарячій воді розчиніть цукор, сіль, додайте спеції і кип'ятіть 10 хвилин. Додайте в маринад проварені раніше гриби і варіть заготівлю не більше 20 хвилин. Розкладіть мариновані підосичники по стерилізованим банкам, залийте гарячим маринадом, додаючи оцет. Перед закатыванием налийте в заготівлі кип'ячене рослинна олія для збільшення терміну зберігання грибів. Закутані банки остудіть і лише після надішліть на зберігання в прохолоду.
Інгредієнти:
гриби – 650 г;
вода – 950 мл;
сіль – 30 г;
оцет – 15 мл;
чорний перець (горошок) – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.
Приготування
Попередньо промиті, очищені від червоточин і забруднень гриби покладіть в киплячу підсолену воду, додайте цибулю і перець. Варіть грибний маринад 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. В кінці приготування маринаду додайте оцет, перевірте на сіль і розлийте заготовку по стерилізованої тарі. Закриті кришками банки укутайте, а після охолодження перенесіть на зберігання.
Підготовка красноголовців до маринування – процес відповідальний, так як від нього залежить якість заготівлі та термін зберігання грибів. Перед тим, як освоїти рецепти приготування грибів красноголовців маринованих на зиму, ознайомимося з технологією заготівлі:
Як маринувати підосичники на зиму гарячим способом?
Підосичники маринують самими різними способами, один з таких способів маринування – гарячий або відварний. Така техніка використовується в жаркий час, коли гриби швидко псуються.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть гриби м'якою серветкою, якщо необхідно – наріжте шматочками. У киплячу воду додайте цукор, спеції і помістіть гриби. Готуйте підосичники, помішуючи, знімаючи піну. Через півгодини влийте в маринад оцет і проваріть 5-7 хвилин. Гарячий маринад з грибами розлийте по стерильним банкам і закатайте. Перевернуті банки укутайте, а після охолодження перемістіть заготовки на зберігання.
Мариновані підосичники на зиму в банках без стерилізації – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від забруднень гриби ретельно промийте проточною водою. Помістіть підосичники у підсолену киплячу воду і проварити 10 хвилин, знімаючи піну. В окремій ємності підготуйте маринад: в гарячій воді розчиніть цукор, сіль, додайте спеції і кип'ятіть 10 хвилин. Додайте в маринад проварені раніше гриби і варіть заготівлю не більше 20 хвилин. Розкладіть мариновані підосичники по стерилізованим банкам, залийте гарячим маринадом, додаючи оцет. Перед закатыванием налийте в заготівлі кип'ячене рослинна олія для збільшення терміну зберігання грибів. Закутані банки остудіть і лише після надішліть на зберігання в прохолоду.
Мариновані підосичники - рецепт на зиму з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо промиті, очищені від червоточин і забруднень гриби покладіть в киплячу підсолену воду, додайте цибулю і перець. Варіть грибний маринад 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. В кінці приготування маринаду додайте оцет, перевірте на сіль і розлийте заготовку по стерилізованої тарі. Закриті кришками банки укутайте, а після охолодження перенесіть на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як солити підосичники?
Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так