Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані підосичники на зиму

Мариновані підосичники на зиму

18-11-2016, 20:55
943
Мариновані підосичники на зиму
Підосиновики – один з найпопулярніших видів грибів, часто використовуваний господинями для зимових запасів. У цьому немає нічого дивного, тому що смак маринованих красноголовців заготовлених на зиму – чудовий. Дотримуючись рекомендацій і дотримуючись наведену нижче рецептуру, будь початківець кулінар легко впорається з цим смачним способом зберігання грибів.
Підготовка красноголовців до маринування – процес відповідальний, так як від нього залежить якість заготівлі та термін зберігання грибів. Перед тим, як освоїти рецепти приготування грибів красноголовців маринованих на зиму, ознайомимося з технологією заготівлі:

  • Використовуємо тільки свіжі гриби, ретельно нечищене і промиті в проточній воді, так як від цього залежить якість заготовки.

  • При будь-якому методі маринування, гриби проварюємо близько 20 хвилин до чистоти бульйону, а готовність грибів відстежуємо по осідання на дно посуду.

  • Банки з заготовками заповнюємо до країв, щоб не утворювалася цвіль. Розглянемо рецепти того, як правильно маринувати підосичники на зиму.


  • Як маринувати підосичники на зиму гарячим способом?


    Підосичники маринують самими різними способами, один з таких способів маринування – гарячий або відварний. Така техніка використовується в жаркий час, коли гриби швидко псуються.
    Інгредієнти:

  • гриби – 970 г;

  • вода – 250 мл;

  • лист лавра – 3 шт.;

  • перець чорний – 6 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • винний оцет – 105 мл


  • Приготування
    Очистіть гриби м'якою серветкою, якщо необхідно – наріжте шматочками. У киплячу воду додайте цукор, спеції і помістіть гриби. Готуйте підосичники, помішуючи, знімаючи піну. Через півгодини влийте в маринад оцет і проваріть 5-7 хвилин. Гарячий маринад з грибами розлийте по стерильним банкам і закатайте. Перевернуті банки укутайте, а після охолодження перемістіть заготовки на зберігання.

    Мариновані підосичники на зиму в банках без стерилізації – рецепт


    Інгредієнти:

  • гриби – 12 кг;

  • вода – 740 мл;

  • оцет – 15 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 1/2 ч. ложки; горошини перцю – 4 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • масло рослинне – 35 мл


  • Приготування
    Очищені від забруднень гриби ретельно промийте проточною водою. Помістіть підосичники у підсолену киплячу воду і проварити 10 хвилин, знімаючи піну. В окремій ємності підготуйте маринад: в гарячій воді розчиніть цукор, сіль, додайте спеції і кип'ятіть 10 хвилин. Додайте в маринад проварені раніше гриби і варіть заготівлю не більше 20 хвилин. Розкладіть мариновані підосичники по стерилізованим банкам, залийте гарячим маринадом, додаючи оцет. Перед закатыванием налийте в заготівлі кип'ячене рослинна олія для збільшення терміну зберігання грибів. Закутані банки остудіть і лише після надішліть на зберігання в прохолоду.

    Мариновані підосичники - рецепт на зиму з оцтом


    Інгредієнти:

  • гриби – 650 г;

  • вода – 950 мл;

  • сіль – 30 г;

  • оцет – 15 мл;

  • чорний перець (горошок) – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування
    Попередньо промиті, очищені від червоточин і забруднень гриби покладіть в киплячу підсолену воду, додайте цибулю і перець. Варіть грибний маринад 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. В кінці приготування маринаду додайте оцет, перевірте на сіль і розлийте заготовку по стерилізованої тарі. Закриті кришками банки укутайте, а після охолодження перенесіть на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити підосичники?
    Як солити підосичники?
    Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
    Засолювання красноголовців
    Засолювання красноголовців
    Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так