Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як маринувати підосичники в банках на зиму?

Як маринувати підосичники в банках на зиму?

18-11-2016, 20:56
1 056
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Гриби, підосичники вважаються одними з кращих представників серед собі подібних, придатних для різного роду заготовок. Їх чудові смакові якості ідеально проявляють себе при маринуванні на зиму зі спеціями і різними смаковими добавками.
Давайте замаринуем гриби, підосичники на зиму, а запропоновані нижче рецепти стануть відмінним посібником для початківців у цій справі.

Мариновані підосичники на зиму в банках – простий рецепт приготування без стерилізації


Інгредієнти:

  • підосичники свіжозібрані – 21 кг;

  • вода очищена – 920 мл;

  • цукор-пісок – 50 г;

  • йодована сіль не велика – 115 г;

  • оцет (9%) – 135 мл;

  • зубці часникові – 10 шт.;

  • духмяний перець (горошини) – 8 шт.;

  • листя лаврове дрібні – 6-8 шт.;

  • бутони гвоздики – 4 шт.;

  • рослинне масло без запаху – 185 мл


  • Приготування
    Свіжозібрані підосичники переглядаємо, відбираючи тільки якісні екземпляри без червоточин або пошкоджень. Пройшли відбір грибочки ретельно промиваємо, після чого складаємо їх в каструлю з підсоленою водою, яка тільки трохи покрила дно, і варимо протягом п'ятнадцяти хвилин. Далі зливаємо підосичники на друшляк і залишаємо для стікання і охолодження.
    Не гаючи часу, беремося за приготування маринаду. Для цього необхідну кількість води, вказана у рецептурі, змішуємо з сіллю і цукром-піском і розташовуємо на плиті для закипання. Закладаємо в ємність також лаврові листочки, бутони гвоздики, горошини перцю, а також очищені і нарізані пластинами часникові зубці.
    Викладаємо до пряної рідини відварені до напівготовності грибочки, даємо їм повторно закипіти й варимо при ледь помітних ознак кипіння протягом двадцяти хвилин. Залишилося тільки розкласти продукт за сухим і стерильним скляним банкам і залити рідким маринадом з каструлі, додавши перед цим в нього оцет.
    Після закупорювання судин стерильними кришечками, перевертаємо їх дном догори і ставимо під «шубу» до повного охолодження.

    Як правильно маринувати гриби, підосичники в банках на зиму?


    Інгредієнти:

  • підосичники свіжозібрані – 21 кг;

  • йодована сіль не велика – 55 г на літр води;


  • Для маринаду:

  • очищена вода – 1 л;

  • йодована сіль не велика – 30 г;

  • оцет (9%) – 175 мл;

  • перець запашний і чорний (горошини) – 5 і 10 шт. відповідно;

  • листя лаврове дрібні – 4-6 шт.;

  • бутони гвоздики – 4 шт.


  • Приготування
    Підосичники перебираємо, позбавляючись від сміття і неякісних особин, а пройшли відбір примірники спішно споліскують проточною прохолодною водою. Тепер необхідно розрізати великі грибочки на кілька частин, а дрібні залишити цілком. У каструльку наливаємо літр води і додаємо пару столових ложок без гірки солі великої не йодованої. Опускаємо в киплячий розсіл підготовлені підосичники, проварюємо протягом двадцяти хвилин і відразу ж зливаємо на сито стікати.
    Поки варяться грибочки, готуємо відразу ж маринад. Наливаємо в каструльку воду, додаємо сіль, кидаємо горошини запашного і чорного перчика, а також закладаємо лаврові листочки і гвоздику в бутонах. Після закипання даємо маринаду проваритися хвилин п'ятнадцять, після чого даємо йому повністю охолонути і додаємо оцет 9%.
    Заповнюємо півлітрові банки грибочками, заливаємо їх маринадом, прикриваємо судини кришками і розташовуємо в посудині з водою, щоб вона доходила банкам по плічка. Після п'ятнадцятихвилинної стерилізації укупориваем кришки, даємо заготівлі охолонути і відправляємо до комори на зберігання.
    При бажанні в кожну баночку разом з грибочками можна додати потроху нарізаного часничку, що додасть закуски пікантності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити підосичники?
    Як солити підосичники?
    Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
    Мариновані підосичники на зиму
    Мариновані підосичники на зиму
    Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
    Лисички на зиму - рецепти приготування
    Лисички на зиму - рецепти приготування
    Для власників великого врожаю дарів лісу, далі запропоновані прекрасні рецепти заготівлі лисичок. Розповімо, як правильно їх заморозити, підкажемо