Як солити підосичники?
Соління вважається однією з найбільш ефективних способів збереження продуктів протягом всієї зими. Цей спосіб заготівлі використовувався ще століття тому і дійшов до наших днів, змінивши лише склад засолочной суміші.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти:
підосичники – 12 кг;
сіль – 2 ст. ложки;
листя лавра – 2 шт.;
горошини перцю – 4 шт.;
вода – 530 мл
Приготування
Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.
Інгредієнти:
підосичники – 15 кг;
сіль – 65 г;
вода – 190 мл;
сушений орегано – 1 ст. ложка;
цедра одного лимона;
оливкова олія – 135 мл;
пластівці гострого перцю – за смаком.
Приготування
Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.
Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
Інгредієнти:
підосичники – 17 кг;
сіль – 95 г;
горошини перцю – 4 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
гілочки кропу – 3 шт.
Приготування
На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.
Інгредієнти:
підосичники – 12 кг;
сіль – 20 г;
смородина – 3-4 листочка;
гвоздика – 3 бутона;
листя лавра – 2 шт.;
горошини перцю – 10 шт.;
часник – 1 зубок;
вода – 215 мл
Приготування
Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Як солити підосичники на зиму в банках?
Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.
Як солити підосичники на зиму гарячим способом?
Інгредієнти:
Приготування
Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.
Як солити підосичники холодним способом?
Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
Інгредієнти:
Приготування
На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.
Як солити підосичники в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
Підосичники - рецепти приготування
Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу