Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Пропонуємо вам зробити незрівнянні мариновані підосичники на зиму без стерилізації. Ви зможете швидко і без особливих заморочок створити чудову консервацію власноруч!
Інгредієнти:
гриби (підосичники) – 18 кг;
лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки;
питна вода – 12 л;
чорний перець – 5 шт.;
часник – 2 зубки;
лист лавра – 3 шт.;
зерна гірчиці – 1ч. ложка;
цукровий пісок – 1 десертна ложка;
кухонна сіль – 1 ст. ложка;
оцет – 40 мл
Приготування
Підосичники поміщаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою, вимиваємо і перебираємо їх, а після знову промиваємо в чистій воді. Більш великі гриби ділимо на кілька, не дуже дрібних частин, а маленькі підосичники залишаємо цілими. Викладаємо всю цю ароматну красу у вже киплячу (підсолену) воду і відварюємо їх мінімум півгодини. Далі вміст каструльки переміщаємо в глибокий друшляк і даємо грибочкам постояти в ньому 10 хвилин.
У воду кладемо очищений часник, горошини чорного перцю, листочки лавра, лимонну кислоту, оцет і зерна гірчиці, а також вводимо цукровий пісок з кухонною сіллю. Розмішуємо до розчинення спецій і ставимо варитися незрівнянний маринад на конфорки плити протягом 15 хвилин.
Гриби розподіляємо по прожареним в духовці банкам, повністю заливаємо їх вже готовим маринадом, а потім укупориваем і ховаємо мариновані підосичники без стерилізації під ковдру.
Інгредієнти:
свіжі підосичники – 22 кг;
питна вода – 16 л;
лимонна кислота – 05 ч. ложки;
чорний і запашний перець – по 6-7 шт.;
бутони гвоздики – 3 шт.;
столовий оцет – 60 мл;
сіль, цукор – по 15 десертної ложки;
соняшникова олія – 80 мл
Приготування
Ретельно вимиті підосичники нарізаємо на шматочки.
Підготовлені гриби кладемо у велику каструлю з киплячою, чистою водою. Підсолюємо воду сіллю, подкисляем лимонною кислотою і варимо 45 хвилин. Далі зливаємо з них весь цей ароматний відвар, а самі грибочки обполіскуємо під холодною проточною водою.
В окремо закипілу питну воду вводимо цукор разом сіллю, горошини перцю і бутони ароматною гвоздики. Проваривши маринад пару хвилин викладаємо в нього підосичники, а за ними, відразу ж, додаємо столовий оцет і продовжуємо варити все на конфорці 5 хвилин. Розподіляємо вміст каструлі з підготовленим до подальшої консервації банкам, поверх грибочків наливаємо у кожну ємність сантиметр кип'яченого соняшникової олії і після цього герметично всі укупориваем.
Як маринувати підосичники без стерилізації – кращий рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підосичники поміщаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою, вимиваємо і перебираємо їх, а після знову промиваємо в чистій воді. Більш великі гриби ділимо на кілька, не дуже дрібних частин, а маленькі підосичники залишаємо цілими. Викладаємо всю цю ароматну красу у вже киплячу (підсолену) воду і відварюємо їх мінімум півгодини. Далі вміст каструльки переміщаємо в глибокий друшляк і даємо грибочкам постояти в ньому 10 хвилин.
У воду кладемо очищений часник, горошини чорного перцю, листочки лавра, лимонну кислоту, оцет і зерна гірчиці, а також вводимо цукровий пісок з кухонною сіллю. Розмішуємо до розчинення спецій і ставимо варитися незрівнянний маринад на конфорки плити протягом 15 хвилин.
Гриби розподіляємо по прожареним в духовці банкам, повністю заливаємо їх вже готовим маринадом, а потім укупориваем і ховаємо мариновані підосичники без стерилізації під ковдру.
Як смачно маринувати підосичники без стерилізації – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиті підосичники нарізаємо на шматочки.
Підготовлені гриби кладемо у велику каструлю з киплячою, чистою водою. Підсолюємо воду сіллю, подкисляем лимонною кислотою і варимо 45 хвилин. Далі зливаємо з них весь цей ароматний відвар, а самі грибочки обполіскуємо під холодною проточною водою.
В окремо закипілу питну воду вводимо цукор разом сіллю, горошини перцю і бутони ароматною гвоздики. Проваривши маринад пару хвилин викладаємо в нього підосичники, а за ними, відразу ж, додаємо столовий оцет і продовжуємо варити все на конфорці 5 хвилин. Розподіляємо вміст каструлі з підготовленим до подальшої консервації банкам, поверх грибочків наливаємо у кожну ємність сантиметр кип'яченого соняшникової олії і після цього герметично всі укупориваем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як солити підосичники?
Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так