Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Засолювання красноголовців

Засолювання красноголовців

18-11-2016, 20:55
595
Засолювання красноголовців
Підосичники зазвичай зараховують до грибів вищої якості. Адже за своїми смаковими якостями вони зовсім не поступаються білим грибам і такі ж безпечні для їжі. Сьогодні ми розповімо вам про деякі способи засолювання красноголовців на зиму. Така оригінальна консервація стане відмінною закускою до будь-якої страви і різноманітить ваш стіл.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • часник – за смаком;

  • сіль велика – за смаком;

  • листя смородини – за смаком;

  • вода.


  • Приготування

  • Для приготування розсолу, наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо спеції, сіль, очищений часник, листя смородини і залишаємо настоюватися на кілька хвилин.

  • Потім поміщаємо очищені гриби, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо 25 хвилин. Піднялася пінку ретельно виймаємо шумівкою.

  • Після, вміст каструлі акуратно дістаємо і прибираємо в холодильник для швидкого охолодження.

  • Далі розкладаємо гриби в банки і присипаємо зверху дрібною сіллю. Потім заливаємо гарячим розсолом і закатуємо кришками.

  • Ближче до зими підосичники повністю засолятся і придбають ніжний смак і аромат.


  • Засолювання красноголовців холодним способом
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 4 кг;

  • листя вишні, смородини – по 10 шт.;

  • хрін – 1 аркуш;

  • перець горошком і лавровий лист – 4 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування

  • Гриби очищаємо від бруду, листя і заливаємо їх водою. Вимочуємо їх кілька днів, а потім обдаємо окропом.

  • Тепер беремо каструлю, кидаємо на дно спеції, зелень і акуратно розкладаємо гриби. Присипаємо за смаком сіллю, закриваємо знову зеленню, спеціями і встановлюємо зверху тарілку з вантажем.

  • Через тиждень перекладаємо солоні підосичники в банки і заливаємо до самого верху розсолом. Тепер закатуємо кришками і прибираємо консервацію у прохолодне місце.


  • Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • сіль велика – 180 р.


  • Приготування

  • Оброблені гриби обсушуємо й розрізаємо на пластинки. Розкладаємо їх на деко і виставляємо на сонце, щоб вони трохи подвялі.

  • Після цього перекладаємо підосичники в каструлю, засипаємо сіллю і ретельно все перемішуємо.

  • Розкладаємо масу по банкам, утрамбовуючи руками.

  • Закриваємо бляшаними кришками і прибираємо в льох.


  • Рецепт засолки красноголовців
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • вода – 1 л;

  • білий винний оцет ;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • перець горошком запашний – за смаком;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування

  • Очищені гриби промиваємо, просушуємо на рушник і нарізаємо пластинами.

  • У киплячу воду кидаємо сіль, цукор, всі спеції і гриби. Варимо підосичники протягом 25-30 хвилин, періодично знімаючи піну. Після цього вливаємо винний оцет і готуємо ще 10 хвилин.

  • Викладаємо гриби в чисті банки, заливаємо розсолом, закатуємо і остуджуємо, перевернувши денцем догори.


  • Засолювання красноголовців на зиму в банку
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 5 кг;

  • вода;

  • сіль – 250 г;

  • лавровий лист – 10 г;

  • перець запашний – 5 р.


  • Приготування

  • У каструлю наливаємо питну воду, додаємо сіль і доводимо розсіл до кипіння.

  • Акуратно викладаємо оброблені грибочки і уварюємо їх 20 хвилин, не забуваючи регулярно знімати пінку шумівкою.

  • Далі відкидаємо їх на друшляк, промиваємо прохолодною водою і даємо обсохнути, виклавши на рушник.

  • Викладаємо підосичники у велику банку з широким горлом, пересипаємо сіллю, перцем і лавровим листом.

  • Накриваємо ємність марлею і зверху розміщуємо гніт. Залишаємо так на 3 дні, а потім переставляємо в холодне місце.

  • Солоні гриби, підосичники будуть готові приблизно через 40 днів.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити підосичники?
    Як солити підосичники?
    Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
    Мариновані підосичники на зиму
    Мариновані підосичники на зиму
    Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Підосичники – рецепти приготування на зиму
    Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,