Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підосичники – рецепти приготування на зиму

Підосичники – рецепти приготування на зиму

18-11-2016, 20:55
1 122
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Якщо вам пощастило набрати в лісі цілу гору красивих і апетитних красноголовців, то саме час зайнятися заготівлею грибів про запас. Пропонуємо прості рецепти приготування найвдаліших заготовок красноголовців на зиму, а також розповімо, як правильно заморозити гриби в морозильній камері.

Як заморозити підосичники на зиму?


Найпростішим і доступним способом заготівлі красноголовців на зиму є заморожування. Безумовно, реалізувати ідею можна буде тільки при наявності вільного місця в морозильній камері. Грибочки призначені для подальшої переробки перебираємо, оглядаючи їх з усіх боків і позбавляючись від зіпсованих. Якщо підосичники чисті і не містять землі та лісового сміття, то краще не піддавати їх контакту з водою і не мити. Краще просто стерти забруднення чистою і сухою ганчіркою, після чого скласти гриби в пакет для заморозки і відправити в камеру.

Як солити підосичники на зиму в банках – рецепт заготівлі


Інгредієнти:

  • підосичники свіжозібрані – 22 кг;

  • вода очищена – 19 л;

  • йодована сіль не велика – 115 г;

  • листя чорної смородини – 5 шт.;

  • кріп (парасольки або зелень) – за смаком;

  • чорний перець (горошини) – 8-10 шт.;

  • листя лаврове невеликі – 3-5 шт.;

  • бутони гвоздики – 5-7 шт.


  • Приготування
    Для засолювання відбираємо тільки якісні підосичники без червоточин і підгнилих місць, промиваємо їх, поділяємо ніжки і капелюшки і нарізаємо їх шматочками середнього розміру. У відповідну посудину об'ємом приблизно чотири літри наливаємо воду, даємо їй закипіти і висипаємо підготовлену грибну масу. Після закипання вмісту ємності зменшуємо жар і гриби варимо протягом тридцяти хвилин, обов'язково знімаючи в процесі варіння піну.
    Через двадцять хвилин термічної обробки кидаємо до подосиновикам листя смородини, кріп, горошини чорного перчика, бутони гвоздики і лаврове листя, а також додаємо сіль.
    Як тільки підосичники опустяться на дно, а розсіл в якому вони варяться стане прозорою на вигляд, знімаємо ємність з плити, розкладаємо грибочки за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, заливаємо розсолом від варіння, щоб він на пару сантиметрів покривав вміст судин, після чого прикриваємо ємності кришками і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце для визрівання і зберігання. Гриби будуть готові до вживання не раніше ніж через півтора місяці з дня їх засолювання.

    Як замаринувати підосичники на зиму?


    Інгредієнти:

  • підосичники свіжозібрані – 22 кг;

  • вода очищена – 980 мл;

  • цукор-пісок – 55 г;

  • сіль не йодована кухонна – 120 г;

  • оцет (9%) – 140 мл;

  • зубки часникові – 7-9 шт.;

  • перець в горошинах запашний – 7 шт.;

  • листя лавра середні за розміром – 7 шт.;

  • гвоздика у бутонах – 5 шт.;

  • соняшникова без запаху масло – 190 мл


  • Приготування
    Також як і у випадку з заморожуванням і солінням підосичники для маринування повинні бути відібрані вищої якості. Позбавляємо грибну масу від сумнівних особин, а пройшли відбір примірники споліскуємо, позбавляючись від забруднень, великі ріжемо і укладаємо в каструлю, в яку наливаємо трохи очищеної трохи підсоленої води. Після закипання вмісту ємності проварюємо його протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого виливаємо на сито і залишаємо для стікання і охолодження.
    У цей момент беремося за приготування рідини для маринування. У вказана у рецептурі кількість води додаємо сіль кам'яну не йодовану та цукор-пісок, кидаємо листочки лавра, гвоздику в бутонах, горошини перчика і очищені і подрібнені зубки часникові.
    Після закипання маринаду закладаємо в нього трохи остиглі грибочки і даємо їм закипіти. Після того як підосичники проварятся в маринаді двадцять хвилин, розфасовуємо їх завчасно підготовленим сухим і простерилизованным судинах. В маринад, що залишився в каструлі, вливаємо оцет за рецептом і розливаємо пряну рідина по банкам з грибами, щоб вона повністю покрила вміст. Укупориваем заготовки стерильними кришечками, перевертаємо для самостерилизации під теплу ковдру і чекаємо, поки повністю охолонуть.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити підосичники?
    Як солити підосичники?
    Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
    Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Як маринувати підосичники в банках на зиму?
    Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
    Мариновані підосичники на зиму
    Мариновані підосичники на зиму
    Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
    Засолювання красноголовців
    Засолювання красноголовців
    Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так