Підосичники зазвичай зараховують до грибів вищої якості. Адже за своїми смаковими якостями вони зовсім не поступаються білим грибам і такі ж безпечні для їжі. Сьогодні ми розповімо вам про деякі способи засолювання красноголовців на зиму. Така оригінальна консервація стане відмінною закускою до будь-якої страви і різноманітить ваш стіл.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти: підосичники свіжі – 1 кг; часник – за смаком; сіль велика – за смаком; листя смородини – за смаком; вода. Приготування Для приготування розсолу, наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо спеції, сіль, очищений часник, листя смородини і залишаємо настоюватися на кілька хвилин. Потім поміщаємо очищені гриби, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо 25 хвилин. Піднялася пінку ретельно виймаємо шумівкою. Після, вміст каструлі акуратно дістаємо і прибираємо в холодильник для швидкого охолодження. Далі розкладаємо гриби в банки і присипаємо зверху дрібною сіллю. Потім заливаємо гарячим розсолом і закатуємо кришками. Ближче до зими підосичники повністю засолятся і придбають ніжний смак і аромат. Засолювання красноголовців холодним способом
Інгредієнти: підосичники свіжі – 4 кг; листя вишні, смородини – по 10 шт.; хрін – 1 аркуш; перець горошком і лавровий лист – 4 шт.; часник – 3 зубчики; сіль. Приготування Гриби очищаємо від бруду, листя і заливаємо їх водою. Вимочуємо їх кілька днів, а потім обдаємо окропом. Тепер беремо каструлю, кидаємо на дно спеції, зелень і акуратно розкладаємо гриби. Присипаємо за смаком сіллю, закриваємо знову зеленню, спеціями і встановлюємо зверху тарілку з вантажем. Через тиждень перекладаємо солоні підосичники в банки і заливаємо до самого верху розсолом. Тепер закатуємо кришками і прибираємо консервацію у прохолодне місце. Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
Інгредієнти: підосичники свіжі – 1 кг; сіль велика – 180 р. Приготування Оброблені гриби обсушуємо й розрізаємо на пластинки. Розкладаємо їх на деко і виставляємо на сонце, щоб вони трохи подвялі. Після цього перекладаємо підосичники в каструлю, засипаємо сіллю і ретельно все перемішуємо. Розкладаємо масу по банкам, утрамбовуючи руками. Закриваємо бляшаними кришками і прибираємо в льох. Рецепт засолки красноголовців
Інгредієнти: підосичники свіжі – 1 кг; вода – 1 л; білий винний оцет ; гвоздика – 2 бутона; перець горошком запашний – за смаком; цукор – 10 г; сіль – 10 р. Приготування Очищені гриби промиваємо, просушуємо на рушник і нарізаємо пластинами. У киплячу воду кидаємо сіль, цукор, всі спеції і гриби. Варимо підосичники протягом 25-30 хвилин, періодично знімаючи піну. Після цього вливаємо винний оцет і готуємо ще 10 хвилин. Викладаємо гриби в чисті банки, заливаємо розсолом, закатуємо і остуджуємо, перевернувши денцем догори. Засолювання красноголовців на зиму в банку
Інгредієнти: підосичники свіжі – 5 кг; вода; сіль – 250 г; лавровий лист – 10 г; перець запашний – 5 р. Приготування У каструлю наливаємо питну воду, додаємо сіль і доводимо розсіл до кипіння. Акуратно викладаємо оброблені грибочки і уварюємо їх 20 хвилин, не забуваючи регулярно знімати пінку шумівкою. Далі відкидаємо їх на друшляк, промиваємо прохолодною водою і даємо обсохнути, виклавши на рушник. Викладаємо підосичники у велику банку з широким горлом, пересипаємо сіллю, перцем і лавровим листом. Накриваємо ємність марлею і зверху розміщуємо гніт. Залишаємо так на 3 дні, а потім переставляємо в холодне місце. Солоні гриби, підосичники будуть готові приблизно через 40 днів.