Вернуться назад Распечатать

Засолювання красноголовців

Засолювання красноголовців
Підосичники зазвичай зараховують до грибів вищої якості. Адже за своїми смаковими якостями вони зовсім не поступаються білим грибам і такі ж безпечні для їжі. Сьогодні ми розповімо вам про деякі способи засолювання красноголовців на зиму. Така оригінальна консервація стане відмінною закускою до будь-якої страви і різноманітить ваш стіл.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • часник – за смаком;

  • сіль велика – за смаком;

  • листя смородини – за смаком;

  • вода.


  • Приготування

  • Для приготування розсолу, наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо спеції, сіль, очищений часник, листя смородини і залишаємо настоюватися на кілька хвилин.

  • Потім поміщаємо очищені гриби, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо 25 хвилин. Піднялася пінку ретельно виймаємо шумівкою.

  • Після, вміст каструлі акуратно дістаємо і прибираємо в холодильник для швидкого охолодження.

  • Далі розкладаємо гриби в банки і присипаємо зверху дрібною сіллю. Потім заливаємо гарячим розсолом і закатуємо кришками.

  • Ближче до зими підосичники повністю засолятся і придбають ніжний смак і аромат.


  • Засолювання красноголовців холодним способом
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 4 кг;

  • листя вишні, смородини – по 10 шт.;

  • хрін – 1 аркуш;

  • перець горошком і лавровий лист – 4 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування

  • Гриби очищаємо від бруду, листя і заливаємо їх водою. Вимочуємо їх кілька днів, а потім обдаємо окропом.

  • Тепер беремо каструлю, кидаємо на дно спеції, зелень і акуратно розкладаємо гриби. Присипаємо за смаком сіллю, закриваємо знову зеленню, спеціями і встановлюємо зверху тарілку з вантажем.

  • Через тиждень перекладаємо солоні підосичники в банки і заливаємо до самого верху розсолом. Тепер закатуємо кришками і прибираємо консервацію у прохолодне місце.


  • Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • сіль велика – 180 р.


  • Приготування

  • Оброблені гриби обсушуємо й розрізаємо на пластинки. Розкладаємо їх на деко і виставляємо на сонце, щоб вони трохи подвялі.

  • Після цього перекладаємо підосичники в каструлю, засипаємо сіллю і ретельно все перемішуємо.

  • Розкладаємо масу по банкам, утрамбовуючи руками.

  • Закриваємо бляшаними кришками і прибираємо в льох.


  • Рецепт засолки красноголовців
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 1 кг;

  • вода – 1 л;

  • білий винний оцет ;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • перець горошком запашний – за смаком;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування

  • Очищені гриби промиваємо, просушуємо на рушник і нарізаємо пластинами.

  • У киплячу воду кидаємо сіль, цукор, всі спеції і гриби. Варимо підосичники протягом 25-30 хвилин, періодично знімаючи піну. Після цього вливаємо винний оцет і готуємо ще 10 хвилин.

  • Викладаємо гриби в чисті банки, заливаємо розсолом, закатуємо і остуджуємо, перевернувши денцем догори.


  • Засолювання красноголовців на зиму в банку
    Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 5 кг;

  • вода;

  • сіль – 250 г;

  • лавровий лист – 10 г;

  • перець запашний – 5 р.


  • Приготування

  • У каструлю наливаємо питну воду, додаємо сіль і доводимо розсіл до кипіння.

  • Акуратно викладаємо оброблені грибочки і уварюємо їх 20 хвилин, не забуваючи регулярно знімати пінку шумівкою.

  • Далі відкидаємо їх на друшляк, промиваємо прохолодною водою і даємо обсохнути, виклавши на рушник.

  • Викладаємо підосичники у велику банку з широким горлом, пересипаємо сіллю, перцем і лавровим листом.

  • Накриваємо ємність марлею і зверху розміщуємо гніт. Залишаємо так на 3 дні, а потім переставляємо в холодне місце.

  • Солоні гриби, підосичники будуть готові приблизно через 40 днів.