Пропонуємо вам зробити незрівнянні мариновані підосичники на зиму без стерилізації. Ви зможете швидко і без особливих заморочок створити чудову консервацію власноруч!
Як маринувати підосичники без стерилізації – кращий рецепт на зиму
Інгредієнти: гриби (підосичники) – 18 кг; лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки; питна вода – 12 л; чорний перець – 5 шт.; часник – 2 зубки; лист лавра – 3 шт.; зерна гірчиці – 1ч. ложка; цукровий пісок – 1 десертна ложка; кухонна сіль – 1 ст. ложка; оцет – 40 мл Приготування Підосичники поміщаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою, вимиваємо і перебираємо їх, а після знову промиваємо в чистій воді. Більш великі гриби ділимо на кілька, не дуже дрібних частин, а маленькі підосичники залишаємо цілими. Викладаємо всю цю ароматну красу у вже киплячу (підсолену) воду і відварюємо їх мінімум півгодини. Далі вміст каструльки переміщаємо в глибокий друшляк і даємо грибочкам постояти в ньому 10 хвилин.
У воду кладемо очищений часник, горошини чорного перцю, листочки лавра, лимонну кислоту, оцет і зерна гірчиці, а також вводимо цукровий пісок з кухонною сіллю. Розмішуємо до розчинення спецій і ставимо варитися незрівнянний маринад на конфорки плити протягом 15 хвилин.
Гриби розподіляємо по прожареним в духовці банкам, повністю заливаємо їх вже готовим маринадом, а потім укупориваем і ховаємо мариновані підосичники без стерилізації під ковдру.
Як смачно маринувати підосичники без стерилізації – рецепт на зиму
Інгредієнти: свіжі підосичники – 22 кг; питна вода – 16 л; лимонна кислота – 05 ч. ложки; чорний і запашний перець – по 6-7 шт.; бутони гвоздики – 3 шт.; столовий оцет – 60 мл; сіль, цукор – по 15 десертної ложки; соняшникова олія – 80 мл Приготування Ретельно вимиті підосичники нарізаємо на шматочки.
Підготовлені гриби кладемо у велику каструлю з киплячою, чистою водою. Підсолюємо воду сіллю, подкисляем лимонною кислотою і варимо 45 хвилин. Далі зливаємо з них весь цей ароматний відвар, а самі грибочки обполіскуємо під холодною проточною водою.
В окремо закипілу питну воду вводимо цукор разом сіллю, горошини перцю і бутони ароматною гвоздики. Проваривши маринад пару хвилин викладаємо в нього підосичники, а за ними, відразу ж, додаємо столовий оцет і продовжуємо варити все на конфорці 5 хвилин. Розподіляємо вміст каструлі з підготовленим до подальшої консервації банкам, поверх грибочків наливаємо у кожну ємність сантиметр кип'яченого соняшникової олії і після цього герметично всі укупориваем.