Вернуться назад Распечатать

Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти

Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Пропонуємо вам зробити незрівнянні мариновані підосичники на зиму без стерилізації. Ви зможете швидко і без особливих заморочок створити чудову консервацію власноруч!

Як маринувати підосичники без стерилізації – кращий рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • гриби (підосичники) – 18 кг;

  • лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки;

  • питна вода – 12 л;

  • чорний перець – 5 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • лист лавра – 3 шт.;

  • зерна гірчиці – 1ч. ложка;

  • цукровий пісок – 1 десертна ложка;

  • кухонна сіль – 1 ст. ложка;

  • оцет – 40 мл


  • Приготування
    Підосичники поміщаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою, вимиваємо і перебираємо їх, а після знову промиваємо в чистій воді. Більш великі гриби ділимо на кілька, не дуже дрібних частин, а маленькі підосичники залишаємо цілими. Викладаємо всю цю ароматну красу у вже киплячу (підсолену) воду і відварюємо їх мінімум півгодини. Далі вміст каструльки переміщаємо в глибокий друшляк і даємо грибочкам постояти в ньому 10 хвилин.
    У воду кладемо очищений часник, горошини чорного перцю, листочки лавра, лимонну кислоту, оцет і зерна гірчиці, а також вводимо цукровий пісок з кухонною сіллю. Розмішуємо до розчинення спецій і ставимо варитися незрівнянний маринад на конфорки плити протягом 15 хвилин.
    Гриби розподіляємо по прожареним в духовці банкам, повністю заливаємо їх вже готовим маринадом, а потім укупориваем і ховаємо мариновані підосичники без стерилізації під ковдру.

    Як смачно маринувати підосичники без стерилізації – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • свіжі підосичники – 22 кг;

  • питна вода – 16 л;

  • лимонна кислота – 05 ч. ложки;

  • чорний і запашний перець – по 6-7 шт.;

  • бутони гвоздики – 3 шт.;

  • столовий оцет – 60 мл;

  • сіль, цукор – по 15 десертної ложки;

  • соняшникова олія – 80 мл


  • Приготування
    Ретельно вимиті підосичники нарізаємо на шматочки.
    Підготовлені гриби кладемо у велику каструлю з киплячою, чистою водою. Підсолюємо воду сіллю, подкисляем лимонною кислотою і варимо 45 хвилин. Далі зливаємо з них весь цей ароматний відвар, а самі грибочки обполіскуємо під холодною проточною водою.
    В окремо закипілу питну воду вводимо цукор разом сіллю, горошини перцю і бутони ароматною гвоздики. Проваривши маринад пару хвилин викладаємо в нього підосичники, а за ними, відразу ж, додаємо столовий оцет і продовжуємо варити все на конфорці 5 хвилин. Розподіляємо вміст каструлі з підготовленим до подальшої консервації банкам, поверх грибочків наливаємо у кожну ємність сантиметр кип'яченого соняшникової олії і після цього герметично всі укупориваем.