Вернуться назад Распечатать

Як солити підосичники?

Як солити підосичники?
Соління вважається однією з найбільш ефективних способів збереження продуктів протягом всієї зими. Цей спосіб заготівлі використовувався ще століття тому і дійшов до наших днів, змінивши лише склад засолочной суміші.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.

Як солити підосичники на зиму в банках?


Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти:

  • підосичники – 12 кг;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • горошини перцю – 4 шт.;

  • вода – 530 мл


  • Приготування
    Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
    Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
    Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.

    Як солити підосичники на зиму гарячим способом?


    Інгредієнти:

  • підосичники – 15 кг;

  • сіль – 65 г;

  • вода – 190 мл;

  • сушений орегано – 1 ст. ложка;

  • цедра одного лимона;

  • оливкова олія – 135 мл;

  • пластівці гострого перцю – за смаком.


  • Приготування
    Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.

    Як солити підосичники холодним способом?


    Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
    Інгредієнти:

  • підосичники – 17 кг;

  • сіль – 95 г;

  • горошини перцю – 4 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • гілочки кропу – 3 шт.


  • Приготування
    На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
    Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.

    Як солити підосичники в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • підосичники – 12 кг;

  • сіль – 20 г;

  • смородина – 3-4 листочка;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • горошини перцю – 10 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • вода – 215 мл


  • Приготування
    Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.