Соління вважається однією з найбільш ефективних способів збереження продуктів протягом всієї зими. Цей спосіб заготівлі використовувався ще століття тому і дійшов до наших днів, змінивши лише склад засолочной суміші.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Як солити підосичники на зиму в банках?
Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти: підосичники – 12 кг; сіль – 2 ст. ложки; листя лавра – 2 шт.; горошини перцю – 4 шт.; вода – 530 мл Приготування Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.
Як солити підосичники на зиму гарячим способом?
Інгредієнти: підосичники – 15 кг; сіль – 65 г; вода – 190 мл; сушений орегано – 1 ст. ложка; цедра одного лимона; оливкова олія – 135 мл; пластівці гострого перцю – за смаком. Приготування Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.
Як солити підосичники холодним способом?
Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
Інгредієнти: підосичники – 17 кг; сіль – 95 г; горошини перцю – 4 шт.; листя лавра – 2 шт.; гілочки кропу – 3 шт. Приготування На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.
Як солити підосичники в домашніх умовах?
Інгредієнти: підосичники – 12 кг; сіль – 20 г; смородина – 3-4 листочка; гвоздика – 3 бутона; листя лавра – 2 шт.; горошини перцю – 10 шт.; часник – 1 зубок; вода – 215 мл Приготування Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.