» » Підосичники - рецепти приготування

Підосичники - рецепти приготування

Підосичники - рецепти приготування
Докладно про рецепти приготування красноголовців у матеріалі нижче.

Підосичники для смаження - рецепти приготування


Що може бути простіше звичайних добре обсмажених лісових грибів? Таке доповнення може стати частиною улюбленого гарніру або використовуватися в рецептах начинок для пирогів або вареників.
Перед варінням підосичники добре зачищають. Щоб волога не наповнювала пористий гриб, його не промивають, а саме обтирають сухою ганчірочкою або щіткою. Червоточини досить вирізати. В залежності від розміру грибів та їх подальшого використання, їх можна розділити на шматочки або залишити цілими. Розігрів в сковороді олію, покладіть в нього гриби. Лісові гриби прийнято смажити довго (близько 20-30 хвилин) на середньому вогні. Якщо хочете отримати підрум'янені шматочки, то не накривайте сковороду, а для тушкованих грибів посуд можна накрити відразу після розміщення шматочків на вогні.

Рецепт приготування солоних красноголовців на зиму без оцту


Одним з перевірених способів заготівлі грибів запас вважається їх засолювання, причому розсіл готується без додавання оцту (а відміну від маринаду), а тому виходить більш делікатним і не позначається на смак грибів.
Урізноманітнити рецепт можна, поклавши до грибів ароматні спеції, прянощі і зелень.
Інгредієнти:

  • підосичники;

  • вода - 1 л;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • перець горошини або запашний - 4-5 шт.;

  • листочок лавра.


  • Приготування
    Для базового маринаду на кожен літр води береться по парі ложок солі, перець, лавр і інші домішки залишаються на ваш розсуд. Розсіл доводять до кипіння, а поки він стоїть на вогні, самі підберезники підготовляють, зачищаючи їх і розрізаючи на рівні шматочки.
    Шматочки грибів кладуть у розсіл і варять протягом 15-20 хвилин або поки ті не опустяться на дно. Далі гриби виймають і охолоджують, розколюють по стерильним банкам і заливають знову доведеним до кипіння розсолом.

    Рецепт приготування красноголовців в сметані


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 35 г;

  • підосичники – 370 г;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • вершки – 65 мл;

  • сметана – 115 мл;

  • лимон – 1/2 шт.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання шматочків цибулі. Коли ті дійдуть до напівготовності, сковороду можна відправляти нарізані гриби і приправляти їх. Дочекайтеся, поки підосичники підрум'яняться, потім залийте їх лимонним соком і сумішшю вершків зі сметаною. Коли соус закипить, додатково приправте його за смаком і здобріть все петрушкою.

    Грибна ікра з красноголовців – рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • підосичники – 740 г;

  • часник – 3 зубки;

  • цибуля – 135 г;

  • майонез – 55 г;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    На двох окремих сковородах обсмажте цибулю з часником і шматочки красноголовців. Вміст обох сковород має дійти до повної готовності і підрум'янитися. Збийте обсмажені складові разом до пастоподібного стану, а потім доповніть ікру соком лимона, майонезом і зеленню кропу.

    Суп з красноголовців – рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби – 25 г;

  • ріпчаста цибуля – 135 г;

  • вершкове масло – 55 г;

  • часник – 1 зубок;

  • гілочка чебрецю;

  • підосичники – 440 г;

  • овочевий бульйон – 840 мл;

  • вершки – 210 мл


  • Приготування
    Розмочіть сушені білі гриби в склянці окропу. Обсмажте білі гриби разом з подосиновиками і шматочками цибулі. Залийте все грибним бульйоном, додайте часник з чебрецем. Перебити складові в пюре і заправте вершками, після чого повторно підігрійте, не доводячи до кипіння.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:04
    Переглядів: 99