» » Рецепт супу з заморожених білих грибів

Рецепт супу з заморожених білих грибів

Рецепт супу з заморожених білих грибів
Після грибного сезону, левову частку врожаю грибники висушують і заморожують, щоб потім насолоджуватися ароматними стравами протягом всієї зими. Якщо у вашій морозильній камері також збереглися запаси білих грибів, то не пропустіть шанс приготувати з них супи за нашими рецептами.

Грибний суп з заморожених білих грибів


Інгредієнти:

  • заморожені білі гриби - 230 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • прованські трави - 1 ч. ложка;

  • жменя дикого рису;

  • вода - 2 л;

  • морква - 60 р.


  • Приготування
    Давайте спочатку розберемося з тим, скільки варити білі гриби для супу. Якщо ви хочете приготувати суп на грибному бульйоні , то занурте заморожені гриби у окріп, проваріть 10 хвилин і приберіть їх на тарілку. Розчин процідити, а гриби наріжте і спасеруйте. Але якщо у вас є готовий бульйон, то гриби можна не варити, а смажити відразу, замороженими.
    Наш суп готується на грибному бульйоні, а тому, поки варяться заморожені гриби, ми спассеруйем цибулю. До цибулевої засмажки додаємо ошпарені білі гриби, духмяні трави, моркву і подрібнені часникові зубки. Коли всі овочі розм'якшаться, прибираємо їх з вогню. У киплячий бульйон кладемо дикий рис і чекаємо, поки він дійде до повної готовності. У фіналі кладемо в суп засмажку з білими грибами, знімаємо каструлю з вогню і даємо страві настоятися хвилин 15.
    Такий суп з білих грибів можна зробити і в мультиварці, спочатку обсмаживши гриби і овочі, потім додавши рис і залив все водою. Режим «Варка» або «Суп» на 1 годину, і страва готова!

    Суп з білих грибів з плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • білі гриби - 350 г;

  • печериці - 400 г;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • бекон - 90 г;

  • плавлений сир - 280 м;

  • молоко - 170 мл


  • Приготування
    Шматочки бекону обсмажте до витоплювання жиру і перекладіть їх на окреме блюдо. На що залишився в сковороді жиру спасеруйте цибулю з обома видами грибів. Підігрійте бульйон і додайте в нього ароматну засмажку разом з беконом. Коли суп дійде до кипіння, зменшіть вогонь і заправте сумішшю страву підігрітого молока з плавленим сиром. Дочекайтеся, поки сирний суп з білими грибами знову закипить і прибирайте його з плити.

    Рецепт супу з заморожених білих грибів з перловкою


    Інгредієнти:

  • білі гриби - 650 г;

  • печериці та гливи - по 450 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • перлова крупа - 1 ст.;

  • гілочка чебрецю;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • порей (біла частина) - 2 шт.;

  • біле сухе вино - 240 мл;

  • соєвий соус - 85 мл;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • вершки - 170 мл


  • Приготування
    Розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому спершу товсті кільця порею, а потім і шматочки заморожених білих грибів з печерицями. Коли гриби пустять воду, покладіть в сковороду гілочку чебрецю, додайте пропущений через прес часник і дочекайтеся повного випаровування вологи. Коли сковорода стане сухою, залийте гриби і цибулю білим вином з соєвим соусом і знову почекайте, поки 2/3 вологи випаровується. Перекладіть гриби з пореєм в гарячий бульйон, доведіть його до кипіння, всипте перловку і відваріть до готовності. У фіналі заправте суп вершками і зніміть з вогню.

    Крем-суп з білих грибів


    Інгредієнти:

  • білі гриби - 250 г;

  • печериці - 150 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • фіолетовий цибуля - 1 шт.;
  • Рецепт супу з заморожених білих грибів

  • гілочка чебрецю;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • вершки - 45 мл;

  • цедра і сік 1 лимона;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    Прямо в каструлі розтопіть вершкове масло і спасеруйте на ньому півкільця цибулі з грибами. Додайте до зажарки часник і чебрець, полийте соком лимона і доповніть цитрусової цедрою. Коли вся рідина випарується, перекладіть гриби в гарячий бульйон, додайте вершки і збийте все блендером.
    Додав: admin | 28-07-2015, 20:41
    Переглядів: 704