Після грибного сезону, левову частку врожаю грибники висушують і заморожують, щоб потім насолоджуватися ароматними стравами протягом всієї зими. Якщо у вашій морозильній камері також збереглися запаси білих грибів, то не пропустіть шанс приготувати з них супи за нашими рецептами.
Грибний суп з заморожених білих грибів
Інгредієнти: заморожені білі гриби - 230 г; оливкова олія - 15 мл; цибуля ріпчаста - 90 г; часникові зубки - 5 шт.; прованські трави - 1 ч. ложка; жменя дикого рису; вода - 2 л; морква - 60 р. Приготування Давайте спочатку розберемося з тим, скільки варити білі гриби для супу. Якщо ви хочете приготувати суп на грибному бульйоні , то занурте заморожені гриби у окріп, проваріть 10 хвилин і приберіть їх на тарілку. Розчин процідити, а гриби наріжте і спасеруйте. Але якщо у вас є готовий бульйон, то гриби можна не варити, а смажити відразу, замороженими.
Наш суп готується на грибному бульйоні, а тому, поки варяться заморожені гриби, ми спассеруйем цибулю. До цибулевої засмажки додаємо ошпарені білі гриби, духмяні трави, моркву і подрібнені часникові зубки. Коли всі овочі розм'якшаться, прибираємо їх з вогню. У киплячий бульйон кладемо дикий рис і чекаємо, поки він дійде до повної готовності. У фіналі кладемо в суп засмажку з білими грибами, знімаємо каструлю з вогню і даємо страві настоятися хвилин 15.
Такий суп з білих грибів можна зробити і в мультиварці, спочатку обсмаживши гриби і овочі, потім додавши рис і залив все водою. Режим «Варка» або «Суп» на 1 годину, і страва готова!
Суп з білих грибів з плавленим сиром
Інгредієнти: білі гриби - 350 г; печериці - 400 г; курячий бульйон - 500 мл; ріпчаста цибуля - 140 г; бекон - 90 г; плавлений сир - 280 м; молоко - 170 мл Приготування Шматочки бекону обсмажте до витоплювання жиру і перекладіть їх на окреме блюдо. На що залишився в сковороді жиру спасеруйте цибулю з обома видами грибів. Підігрійте бульйон і додайте в нього ароматну засмажку разом з беконом. Коли суп дійде до кипіння, зменшіть вогонь і заправте сумішшю страву підігрітого молока з плавленим сиром. Дочекайтеся, поки сирний суп з білими грибами знову закипить і прибирайте його з плити.
Рецепт супу з заморожених білих грибів з перловкою
Інгредієнти: білі гриби - 650 г; печериці та гливи - по 450 г; оливкова олія - 30 мл; перлова крупа - 1 ст.; гілочка чебрецю; зубки часнику - 4 шт.; порей (біла частина) - 2 шт.; біле сухе вино - 240 мл; соєвий соус - 85 мл; курячий бульйон - 2 л; вершки - 170 мл Приготування Розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому спершу товсті кільця порею, а потім і шматочки заморожених білих грибів з печерицями. Коли гриби пустять воду, покладіть в сковороду гілочку чебрецю, додайте пропущений через прес часник і дочекайтеся повного випаровування вологи. Коли сковорода стане сухою, залийте гриби і цибулю білим вином з соєвим соусом і знову почекайте, поки 2/3 вологи випаровується. Перекладіть гриби з пореєм в гарячий бульйон, доведіть його до кипіння, всипте перловку і відваріть до готовності. У фіналі заправте суп вершками і зніміть з вогню.
Крем-суп з білих грибів
Інгредієнти: білі гриби - 250 г; печериці - 150 г; часникові зубки - 2 шт.; фіолетовий цибуля - 1 шт.; гілочка чебрецю; курячий бульйон - 500 мл; вершки - 45 мл; цедра і сік 1 лимона; вершкове масло - 25 р. Приготування Прямо в каструлі розтопіть вершкове масло і спасеруйте на ньому півкільця цибулі з грибами. Додайте до зажарки часник і чебрець, полийте соком лимона і доповніть цитрусової цедрою. Коли вся рідина випарується, перекладіть гриби в гарячий бульйон, додайте вершки і збийте все блендером.