Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати підосичники?

Як приготувати підосичники?

14-10-2016, 11:05
3 404
Як приготувати підосичники?
Не знаєте, що можна приготувати з красноголовців? Тоді ознайомтеся із запропонованими рецептами і побалуйте себе та свою родину смачними і ароматними стравами з цих грибочків.

Як правильно приготувати смажені гриби, підосичники?


Інгредієнти:

  • підосичники – 770 г;

  • ріпчаста цибуля – 155 г;

  • оливкова або соняшникова олія рафінована – 40 мл;

  • сіль йодована велика і перець мелений чорний – за смаком.


  • Приготування
    Свіжі гриби, підосичники можна просто посмажити на сковороді з цибулею. Таке дуже смачну страву можна подати з відварною картоплею , овочами або доповнити їм будь-який інший гарнір.
    Спочатку підосичники перебираємо, ретельно промиваємо, даємо стекти і при необхідності (якщо великі) розрізаємо на частини. Надалі можна зробити двома способами. У першому випадку гриби необхідно відварити протягом двадцяти-тридцяти хвилин в трохи підсоленій воді, потім злити на сито, дати ретельно стекти і тільки після цього викласти в розпечене на сковороді олію для смаження. Потрібно тільки трохи підрум'янити гриби, після чого додати до них нарізану цибулю і обсмажити компоненти до м'якості останнього.
    У другому випадку гриби викладаємо на сковороду з маслом відразу ж без попереднього відварювання. Тут необхідно дати грибочкам трохи протушкувати в сковороді під кришкою в своєму соку, збавивши жар до інтенсивності трохи нижче середнього, і лише після випаровування всієї вологи додати цибулю і обсмажити підосичники разом з ним до бажаного ступеня рум'яності. У будь-якому випадку в кінці процесу смаження приправляємо грибну масу з цибулею меленим перцем і сіллю за смаком.

    Як смачно приготувати смажені підосичники з картоплею?


    Інгредієнти:

  • підосичники – 745 г;

  • картопля – 595 г;

  • ріпчаста цибуля – 155 г;

  • соняшникова або оливкова рафінована олія – 75 мл;

  • сіль йодована велика і перець мелений чорний – за смаком.


  • Приготування
    Щоб посмажити підосичники з картоплею, перебираємо і промиваємо їх ретельно, даємо стекти. Нарізаємо дрібно і відварюємо протягом півгодини в підсоленій за смаком воді. Після цього грибну масу зливаємо на сито, даємо стекти і навіть трохи обсохнути, після чого викладаємо в розпечене на сковороді олію і смажимо при періодичному помішуванні до бажаного ступеня рум'яності і м'якості.
    Поки гриби готуються, займемося картоплею. Бульби очищаємо, ріжемо на полукружки або ж шаткуємо соломкою і викладаємо у другу сковороду, в якій розігріємо попередньо олія соняшникова або оливкова олія. Смажимо овоч при відкритій кришці до рум'яності і готовності, додавши в кінці смаження цибулину, яку заздалегідь очистимо й дрібно подрібнити.
    Залишилось лише з'єднати грибну і картопляну масу в одній сковороді або сотейнику, прогріти компоненти разом протягом десяти хвилин і можемо пробувати.

    Як приготувати суп з красноголовців?


    Інгредієнти:

  • підосичники середнього розміру – 10 шт.;

  • картопля – 670 г;

  • ріпчаста цибуля – 105 г;

  • морква – 105 г;

  • вода фільтрована – 28 л;

  • петрушка (зелень) – за смаком;

  • листи лаврушки середнього розміру – 2 шт.;

  • соняшникова або оливкова рафінована олія – 35 мл;

  • сіль йодована велика і перець мелений чорний – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати суп з красноголовців надзвичайно просто. Для цього грибочки ретельно споліскують, змиваючи всі забруднення, після чого нарізаємо дрібно і укладаємо в каструлю з водою. Даємо вмісту закипіти й варимо на помірному вогні протягом півгодини.
    За цей час готуємо овочі. Очищаємо цибулю та нарізаємо кубиками, а моркву шаткуємо полукружками або соломкою. Картоплини також чистимо і подрібнюємо брусочками або кубиками. Олія соняшникова або оливкова наливаємо в сковороду, прогріваємо його і додаємо цибулю. Хвилинки через три додаємо моркву і смажимо до м'якості морквяних скибочок.
    У каструлю з грибочками закладаємо картопляні скибочки і піджарку з лучка і моркви, кидаємо лавровий лист, сіль і перчик і варимо суп до готовності всіх компонентів. Наприкінці варіння кидаємо в каструлю нарізану петрушку і даємо страві настоятися хвилин п'ять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Напевно багато хто люблять страви саме з лісових грибів, адже їх смак і аромат значно відрізняється від тих, що вирощені штучно. Щоб не помилитися з
    Як смажити підосичники?
    Як смажити підосичники?
    Осінь завжди радує великою кількістю різноманітних грибочків. І якщо вам пощастило зібрати щедру жменю красноголовців, встигніть їх посмажити з нашим
    Підосичники - рецепти приготування
    Підосичники - рецепти приготування
    Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу
    Як зварити суп з білих грибів?
    Як зварити суп з білих грибів?
    Запасайтеся оригінальними грибними рецептами, адже лісовий сезон вже скоро, і впоратися з великим урожаєм буде не просто. Далі запропонуємо кілька
    Гриби, тушковані в сметані
    Гриби, тушковані в сметані
    В цій статті детально описаний процес приготування найпростішого, але разом з тим чудово смачного страви. Пропонуємо тушкувати ароматні грибочки в
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,