Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити суп з білих грибів?

Як зварити суп з білих грибів?

21-09-2016, 12:08
709
Як зварити суп з білих грибів?
З королівських білих грибів виходять воістину королівські страви. Особливо смачні і насичені різні супи на їх основі. Варіанти таких представляємо вашій увазі нижче.

Грибний крем-суп зі свіжих білих грибів з вершками - рецепт


Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби – 390 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • бульйон курячий – 320 мл;

  • вершки жирністю більше 20% – 220 мл;

  • чебрець свіжий – 2-3 гілочки;

  • масло селянське вершкове – 60 г;

  • свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком;

  • грінки або сухарики для подачі – за смаком.


  • Приготування
    Домогтися ніжною кремовою текстури грибного супу можна тільки при використанні свіжих білих грибів. В крайньому випадку, можна взяти заморожені грибочки, а ось сушені для цієї страви не підійдуть. Промиваємо продукт ретельно, даємо стекти і трохи обсохнути, після чого нарізаємо кожен гриб довільно, але не грубо. Очищаємо також і шаткуємо кубиками цибулину і часникові зубці, після чого викладаємо овочеву масу в розтоплене в сотейнику вершкове селянське масло. Смажимо вміст до прозорості скибочок, після чого закладаємо гриби і витримуємо на вогні при періодичному помішуванні протягом чотирьох хвилин.
    На наступному етапі вливаємо підігрітий до кипіння курячий бульйон, кидаємо гілочки чебрецю, даємо основі супу закипіти, і варимо її хвилин п'ятнадцять. Далі підключаємо блендер. Пробиваємо грибну масу до максимально кремовою текстури, знову трохи прогріваємо на помірному вогні, додаємо вершки, приправляємо супчик сіллю і перчиком, ідеально свежеперемолотым і можемо страву подавати, доповнивши сухариками або грінками.

    Як зварити суп із заморожених або свіжих білих грибів з картоплею?


    Інгредієнти:

  • заморожені або свіжі білі гриби – 390 г;

  • фільтрована вода або м'ясний бульйон – 17 л;

  • морква – 80 г;

  • ріпчасті цибулини – 165 г;

  • картопля – 550 г;

  • кріп і петрушка (зелень) – за смаком;

  • листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 35 мл;

  • свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Заморожені або свіжі гриби можна закласти у воду і поставити варитися відразу ж або попередньо обсмажити їх для початку, не розморожуючи, а тільки після цього викласти в киплячу воду або бульйон. Гриби варимо хвилин п'ятнадцять, а за цей час очищаємо і нарізаємо брусочками картоплини, закладаємо їх у суп і варимо ще стільки ж. Тепер кидаємо лавровий листочок, закладаємо заздалегідь пасеровану в олії рослинній нарізану цибулю з морквою, підсолюємо страву і перчимо, після чого даємо проваритися пару хвилин і можемо подавати, доповнивши листочками свіжої зелені.

    Суп з сухих білих грибів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сухі білі гриби – 50 г;

  • фільтрована вода – 17 л;

  • борошно пшеничне – 60 г;

  • морква – 80 г;

  • ріпчасті цибулини – 125 г;

  • картопля – 550 г;

  • кріп і петрушка (зелень) – за смаком;

  • листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.;

  • спеції – за смаком;

  • олія рослинна без аромату або розтоплене вершкове – 35 мл;

  • свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Сухі білі гриби перед приготуванням з нього супу замочуємо в холодній воді на півтори години. За цей час підготуємо всі інші компоненти для страви. Очищаємо цибулю, моркву і картоплини. Подрібнюємо овочі скибочками бажаної форми і розміру. У мультикастрюлю додаємо масло рослинне без аромату або вершкове включаємо пристрій в режимі «Випічка». Закладаємо в ємність цибульну масу, а хвилин через п'ять додаємо подрібнену моркву. Смажимо овочі ще хвилин п'ять і всипаємо борошно пшеничне. Її краще спочатку обсмажити на сухій сковорідці до кремового відтінку. Тепер черга картоплі і розмочених грибів. Останні розрізаємо, якщо великі, заливаємо вміст мультикастрюли водою, до отримання бажаної густоти страви, додаємо спеції за смаком, лавр, сіль, перчик і переводимо прилад в режим «Гасіння» на півтори години.
    При подачі доповнюємо ароматний супчик свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з кабачків - рецепти приготування
    Суп-пюре з кабачків - рецепти приготування
    Прекрасний варіант першого страви описаний далі. Розповімо, як зварити легкий, ніжний, дуже ароматний суп-пюре з кабачків і інших цікавих
    Суп з сушених білих грибів
    Суп з сушених білих грибів
    Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
    Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
    Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
    Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
    Суп із заморожених грибів
    Суп із заморожених грибів
    Грибний суп виходить неймовірно ароматним і смачним. Готувати його можна не тільки з свіжих грибів у грибний сезон полювання, але і в будь-який час
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо