Як зварити суп з білих грибів?
З королівських білих грибів виходять воістину королівські страви. Особливо смачні і насичені різні супи на їх основі. Варіанти таких представляємо вашій увазі нижче.
Інгредієнти:
свіжі білі гриби – 390 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
зубці часникові – 2 шт.;
бульйон курячий – 320 мл;
вершки жирністю більше 20% – 220 мл;
чебрець свіжий – 2-3 гілочки;
масло селянське вершкове – 60 г;
свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком;
грінки або сухарики для подачі – за смаком.
Приготування
Домогтися ніжною кремовою текстури грибного супу можна тільки при використанні свіжих білих грибів. В крайньому випадку, можна взяти заморожені грибочки, а ось сушені для цієї страви не підійдуть. Промиваємо продукт ретельно, даємо стекти і трохи обсохнути, після чого нарізаємо кожен гриб довільно, але не грубо. Очищаємо також і шаткуємо кубиками цибулину і часникові зубці, після чого викладаємо овочеву масу в розтоплене в сотейнику вершкове селянське масло. Смажимо вміст до прозорості скибочок, після чого закладаємо гриби і витримуємо на вогні при періодичному помішуванні протягом чотирьох хвилин.
На наступному етапі вливаємо підігрітий до кипіння курячий бульйон, кидаємо гілочки чебрецю, даємо основі супу закипіти, і варимо її хвилин п'ятнадцять. Далі підключаємо блендер. Пробиваємо грибну масу до максимально кремовою текстури, знову трохи прогріваємо на помірному вогні, додаємо вершки, приправляємо супчик сіллю і перчиком, ідеально свежеперемолотым і можемо страву подавати, доповнивши сухариками або грінками.
Інгредієнти:
заморожені або свіжі білі гриби – 390 г;
фільтрована вода або м'ясний бульйон – 17 л;
морква – 80 г;
ріпчасті цибулини – 165 г;
картопля – 550 г;
кріп і петрушка (зелень) – за смаком;
листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.;
олія рослинна без аромату – 35 мл;
свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком.
Приготування
Заморожені або свіжі гриби можна закласти у воду і поставити варитися відразу ж або попередньо обсмажити їх для початку, не розморожуючи, а тільки після цього викласти в киплячу воду або бульйон. Гриби варимо хвилин п'ятнадцять, а за цей час очищаємо і нарізаємо брусочками картоплини, закладаємо їх у суп і варимо ще стільки ж. Тепер кидаємо лавровий листочок, закладаємо заздалегідь пасеровану в олії рослинній нарізану цибулю з морквою, підсолюємо страву і перчимо, після чого даємо проваритися пару хвилин і можемо подавати, доповнивши листочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
сухі білі гриби – 50 г;
фільтрована вода – 17 л;
борошно пшеничне – 60 г;
морква – 80 г;
ріпчасті цибулини – 125 г;
картопля – 550 г;
кріп і петрушка (зелень) – за смаком;
листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.;
спеції – за смаком;
олія рослинна без аромату або розтоплене вершкове – 35 мл;
свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком.
Приготування
Сухі білі гриби перед приготуванням з нього супу замочуємо в холодній воді на півтори години. За цей час підготуємо всі інші компоненти для страви. Очищаємо цибулю, моркву і картоплини. Подрібнюємо овочі скибочками бажаної форми і розміру. У мультикастрюлю додаємо масло рослинне без аромату або вершкове включаємо пристрій в режимі «Випічка». Закладаємо в ємність цибульну масу, а хвилин через п'ять додаємо подрібнену моркву. Смажимо овочі ще хвилин п'ять і всипаємо борошно пшеничне. Її краще спочатку обсмажити на сухій сковорідці до кремового відтінку. Тепер черга картоплі і розмочених грибів. Останні розрізаємо, якщо великі, заливаємо вміст мультикастрюли водою, до отримання бажаної густоти страви, додаємо спеції за смаком, лавр, сіль, перчик і переводимо прилад в режим «Гасіння» на півтори години.
При подачі доповнюємо ароматний супчик свіжою зеленню.
Грибний крем-суп зі свіжих білих грибів з вершками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Домогтися ніжною кремовою текстури грибного супу можна тільки при використанні свіжих білих грибів. В крайньому випадку, можна взяти заморожені грибочки, а ось сушені для цієї страви не підійдуть. Промиваємо продукт ретельно, даємо стекти і трохи обсохнути, після чого нарізаємо кожен гриб довільно, але не грубо. Очищаємо також і шаткуємо кубиками цибулину і часникові зубці, після чого викладаємо овочеву масу в розтоплене в сотейнику вершкове селянське масло. Смажимо вміст до прозорості скибочок, після чого закладаємо гриби і витримуємо на вогні при періодичному помішуванні протягом чотирьох хвилин.
На наступному етапі вливаємо підігрітий до кипіння курячий бульйон, кидаємо гілочки чебрецю, даємо основі супу закипіти, і варимо її хвилин п'ятнадцять. Далі підключаємо блендер. Пробиваємо грибну масу до максимально кремовою текстури, знову трохи прогріваємо на помірному вогні, додаємо вершки, приправляємо супчик сіллю і перчиком, ідеально свежеперемолотым і можемо страву подавати, доповнивши сухариками або грінками.
Як зварити суп із заморожених або свіжих білих грибів з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Заморожені або свіжі гриби можна закласти у воду і поставити варитися відразу ж або попередньо обсмажити їх для початку, не розморожуючи, а тільки після цього викласти в киплячу воду або бульйон. Гриби варимо хвилин п'ятнадцять, а за цей час очищаємо і нарізаємо брусочками картоплини, закладаємо їх у суп і варимо ще стільки ж. Тепер кидаємо лавровий листочок, закладаємо заздалегідь пасеровану в олії рослинній нарізану цибулю з морквою, підсолюємо страву і перчимо, після чого даємо проваритися пару хвилин і можемо подавати, доповнивши листочками свіжої зелені.
Суп з сухих білих грибів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухі білі гриби перед приготуванням з нього супу замочуємо в холодній воді на півтори години. За цей час підготуємо всі інші компоненти для страви. Очищаємо цибулю, моркву і картоплини. Подрібнюємо овочі скибочками бажаної форми і розміру. У мультикастрюлю додаємо масло рослинне без аромату або вершкове включаємо пристрій в режимі «Випічка». Закладаємо в ємність цибульну масу, а хвилин через п'ять додаємо подрібнену моркву. Смажимо овочі ще хвилин п'ять і всипаємо борошно пшеничне. Її краще спочатку обсмажити на сухій сковорідці до кремового відтінку. Тепер черга картоплі і розмочених грибів. Останні розрізаємо, якщо великі, заливаємо вміст мультикастрюли водою, до отримання бажаної густоти страви, додаємо спеції за смаком, лавр, сіль, перчик і переводимо прилад в режим «Гасіння» на півтори години.
При подачі доповнюємо ароматний супчик свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з кабачків - рецепти приготування
Прекрасний варіант першого страви описаний далі. Розповімо, як зварити легкий, ніжний, дуже ароматний суп-пюре з кабачків і інших цікавих
Суп з сушених білих грибів
Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
Суп із заморожених грибів
Грибний суп виходить неймовірно ароматним і смачним. Готувати його можна не тільки з свіжих грибів у грибний сезон полювання, але і в будь-який час
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо