З королівських білих грибів виходять воістину королівські страви. Особливо смачні і насичені різні супи на їх основі. Варіанти таких представляємо вашій увазі нижче.
Грибний крем-суп зі свіжих білих грибів з вершками - рецепт
Інгредієнти: свіжі білі гриби – 390 г; цибулина ріпчаста – 85 м; зубці часникові – 2 шт.; бульйон курячий – 320 мл; вершки жирністю більше 20% – 220 мл; чебрець свіжий – 2-3 гілочки; масло селянське вершкове – 60 г; свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком; грінки або сухарики для подачі – за смаком. Приготування Домогтися ніжною кремовою текстури грибного супу можна тільки при використанні свіжих білих грибів. В крайньому випадку, можна взяти заморожені грибочки, а ось сушені для цієї страви не підійдуть. Промиваємо продукт ретельно, даємо стекти і трохи обсохнути, після чого нарізаємо кожен гриб довільно, але не грубо. Очищаємо також і шаткуємо кубиками цибулину і часникові зубці, після чого викладаємо овочеву масу в розтоплене в сотейнику вершкове селянське масло. Смажимо вміст до прозорості скибочок, після чого закладаємо гриби і витримуємо на вогні при періодичному помішуванні протягом чотирьох хвилин.
На наступному етапі вливаємо підігрітий до кипіння курячий бульйон, кидаємо гілочки чебрецю, даємо основі супу закипіти, і варимо її хвилин п'ятнадцять. Далі підключаємо блендер. Пробиваємо грибну масу до максимально кремовою текстури, знову трохи прогріваємо на помірному вогні, додаємо вершки, приправляємо супчик сіллю і перчиком, ідеально свежеперемолотым і можемо страву подавати, доповнивши сухариками або грінками.
Як зварити суп із заморожених або свіжих білих грибів з картоплею?
Інгредієнти: заморожені або свіжі білі гриби – 390 г; фільтрована вода або м'ясний бульйон – 17 л; морква – 80 г; ріпчасті цибулини – 165 г; картопля – 550 г; кріп і петрушка (зелень) – за смаком; листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.; олія рослинна без аромату – 35 мл; свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком. Приготування Заморожені або свіжі гриби можна закласти у воду і поставити варитися відразу ж або попередньо обсмажити їх для початку, не розморожуючи, а тільки після цього викласти в киплячу воду або бульйон. Гриби варимо хвилин п'ятнадцять, а за цей час очищаємо і нарізаємо брусочками картоплини, закладаємо їх у суп і варимо ще стільки ж. Тепер кидаємо лавровий листочок, закладаємо заздалегідь пасеровану в олії рослинній нарізану цибулю з морквою, підсолюємо страву і перчимо, після чого даємо проваритися пару хвилин і можемо подавати, доповнивши листочками свіжої зелені.
Суп з сухих білих грибів в мультиварці
Інгредієнти: сухі білі гриби – 50 г; фільтрована вода – 17 л; борошно пшеничне – 60 г; морква – 80 г; ріпчасті цибулини – 125 г; картопля – 550 г; кріп і петрушка (зелень) – за смаком; листя лавра середнього розміру – 1-2 шт.; спеції – за смаком; олія рослинна без аромату або розтоплене вершкове – 35 мл; свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком. Приготування Сухі білі гриби перед приготуванням з нього супу замочуємо в холодній воді на півтори години. За цей час підготуємо всі інші компоненти для страви. Очищаємо цибулю, моркву і картоплини. Подрібнюємо овочі скибочками бажаної форми і розміру. У мультикастрюлю додаємо масло рослинне без аромату або вершкове включаємо пристрій в режимі «Випічка». Закладаємо в ємність цибульну масу, а хвилин через п'ять додаємо подрібнену моркву. Смажимо овочі ще хвилин п'ять і всипаємо борошно пшеничне. Її краще спочатку обсмажити на сухій сковорідці до кремового відтінку. Тепер черга картоплі і розмочених грибів. Останні розрізаємо, якщо великі, заливаємо вміст мультикастрюли водою, до отримання бажаної густоти страви, додаємо спеції за смаком, лавр, сіль, перчик і переводимо прилад в режим «Гасіння» на півтори години.
При подачі доповнюємо ароматний супчик свіжою зеленню.