» » Гриби, тушковані в сметані

Гриби, тушковані в сметані

Гриби, тушковані в сметані
Пропонуємо рецепти приготування грибів, тушкованих в сметані . Це просте, але надзвичайно смачне блюдо неодмінно порадує вас своїм вершково-грибним смаком, який буде однаково вдалим, як з лісовими грибами, так і з печерицями.

Гриби, тушковані в сметані з цибулею - рецепт


Інгредієнти:

  • гриби – 500 г;

  • сметана – 500 г;

  • ріпчасту цибулю або шалот – 150 г;

  • свіжа зелень кропу;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Для гасіння в сметані з цибулею підійдуть, як білі гриби або будь-які інші лісові, так і звичайні печериці. Лісові грибочки необхідно попередньо ретельно вимити, при необхідності очистити і відварити протягом приблизно п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.
    На розпечену сковороду з рафінованою олією викладаємо підготовлені належним чином гриби і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо півкільця цибулі або шалот і смажимо разом з грибами пару хвилин. Тепер закладаємо дрібно нарубану зелень, сметану і тушкуємо під кришкою на вогні слабкої інтенсивності протягом десяти хвилин. В кінці приготування приправляємо страву сіллю і меленим чорним перцем. При бажанні можна урізноманітнити його смак додаванням пряних трав і спецій.

    Гриби, тушковані в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гриби – 400 р;

  • сметана жирністю не менше 20% – 220 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • свіжа зелень на вибір – за смаком;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Перш ніж приступити до гасіння грибочків в мультиварці, для початку їх ретельно промиємо, при необхідності очистимо й наріжемо. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх краще попередньо відварити протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.
    Закладаємо підготовлені грибочки в мультикастрюлю, додаємо півкільця або кубики цибулі, викладаємо сметану, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і вибираємо на дисплеї функцію «Гасіння». Готуємо страву до сигналу, а потім відкриваємо кришку пристрою, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, прикриваємо кришкою і даємо тушкованим грибам трохи настоятися.

    Як приготувати тушковані гриби в сметані з сиром?


    Інгредієнти:

  • гриби – 500 г;

  • сметана – 250 г;

  • вода – 250 мл;

  • ріпчасту цибулю або шалот – 100 г;

  • твердий сир – 50 г;

  • пшеничне борошно – 50 р;

  • свіжа зелень;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • рафінована рослинна олія.
  • Гриби, тушковані в сметані


    Приготування
    Підготовлені як слід і подрібнені гриби викладаємо в сковороду, в якій попередньо обсмажимо цибулю і тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом тридцяти хвилин. Тепер приправляємо грибну масу з цибулею сіллю, перцем, додаємо сметану і тушкуємо ще пару хвилин. Далі вливаємо воду з розведеною в ній борошном і протушиваем протягом семи хвилин, помішуючи. Твердий сир пропускаємо через тертку, закладаємо до грибів і даємо розплавитися.
    По готовності подаємо страву з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню.
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:52
    Переглядів: 452