Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
Кальмари – доступний і корисний продукт, який позитивно впливає на організм і містить білки і вітаміни. Ми розповімо вам, як приготувати тушковані кальмари в сметані з цибулею.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
цибулина – 2 шт.;
охолоджені кальмари – 500 г;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
спеції;
свіжий кріп – 50 г;
сметана – 3 ст. ложки.
Приготування
У киплячу воду кидаємо сіль, обережно опускаємо тушки кальмара і засікаємо рівно 1 хвилину. Потім дістаємо їх, промиваємо в холодній воді і видаляємо плівку, хрящові стрілки і нарізаємо морепродукти кільцями. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на олії. Додаємо кальмари, кладемо сметану, додаємо спеції і тушкуємо на середньому вогні 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, прикрасивши зеленню кропу.
Інгредієнти:
кальмари – 100 г;
свіжі печериці – 30 г;
цибулина – 1 шт.;
зелень – 1 пучок;
сир – за смаком;
спеції.
сметана – 3 ст. ложки.
Приготування
Кальмари очищаємо від плівки, обдаємо окропом і охолоджуємо в крижаній воді. Очищені кальмари промиваємо, нарізаємо соломкою і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Через 5 хвилин додаємо до них заздалегідь пасеровану цибулька з грибами, кладемо сметанку і спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні. В самому кінці посипаємо блюдо тертим сиром і чекаємо, поки він не розплавиться, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
кальмари – 6 шт.;
свіжі гриби – 500 г;
масло вершкове – 50 г;
яйце – 5 шт.;
сир – 200 г;
спеції;
цибуля зелена;
сметана – 500 мл
Приготування
Тушки кальмарів очищаємо і промиваємо. Яйця відварюємо круто і чистимо. На вершковому маслі пасеруємо цибулю, нарізану кубиками. Цим часом нарізаємо дрібненько сир, зелень і яйця. Потім змішуємо всі інгредієнти і наповнюємо отриманою начинкою кальмарів. Защипуємо краю зубочистками, викладаємо заготовки в казанок, заливаємо сметаною, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Інгредієнти:
кальмари – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
сметана нежирна – 3 ст. ложки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо в чашу мультиварки. Наливаємо маслечка, включаємо режим «Смаження» і підрум'янюємо 5 хвилин при відкритій кришці. Оброблені тушки кальмарів нарізаємо кільцями, викладаємо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву 10 хвилин.
Рецепт тушкованих кальмарів в сметані
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу воду кидаємо сіль, обережно опускаємо тушки кальмара і засікаємо рівно 1 хвилину. Потім дістаємо їх, промиваємо в холодній воді і видаляємо плівку, хрящові стрілки і нарізаємо морепродукти кільцями. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на олії. Додаємо кальмари, кладемо сметану, додаємо спеції і тушкуємо на середньому вогні 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, прикрасивши зеленню кропу.
Кальмари з грибами тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари очищаємо від плівки, обдаємо окропом і охолоджуємо в крижаній воді. Очищені кальмари промиваємо, нарізаємо соломкою і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Через 5 хвилин додаємо до них заздалегідь пасеровану цибулька з грибами, кладемо сметанку і спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні. В самому кінці посипаємо блюдо тертим сиром і чекаємо, поки він не розплавиться, а потім подаємо до столу.
Фаршировані кальмари тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів очищаємо і промиваємо. Яйця відварюємо круто і чистимо. На вершковому маслі пасеруємо цибулю, нарізану кубиками. Цим часом нарізаємо дрібненько сир, зелень і яйця. Потім змішуємо всі інгредієнти і наповнюємо отриманою начинкою кальмарів. Защипуємо краю зубочистками, викладаємо заготовки в казанок, заливаємо сметаною, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Кальмари тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо в чашу мультиварки. Наливаємо маслечка, включаємо режим «Смаження» і підрум'янюємо 5 хвилин при відкритій кришці. Оброблені тушки кальмарів нарізаємо кільцями, викладаємо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмари, тушковані в сметані
Сьогодні морепродукти стали частіше з'являтися на нашому столі. Пропонуємо чудові варіанти приготування тушкованих кальмарів. Розповімо, як зробити
Кальмари в сметані
Часто у господинь виникає проблема з приготуванням кальмарів - тушки тверднуть і нагадують гуму за смаком і текстурою. Щоб уникнути подібних
Варені кальмари
Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
Кальмари, смажені з цибулею
Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і