Кальмари – доступний і корисний продукт, який позитивно впливає на організм і містить білки і вітаміни. Ми розповімо вам, як приготувати тушковані кальмари в сметані з цибулею.
Рецепт тушкованих кальмарів в сметані
Інгредієнти: вода – 2 л; цибулина – 2 шт.; охолоджені кальмари – 500 г; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції; свіжий кріп – 50 г; сметана – 3 ст. ложки. Приготування У киплячу воду кидаємо сіль, обережно опускаємо тушки кальмара і засікаємо рівно 1 хвилину. Потім дістаємо їх, промиваємо в холодній воді і видаляємо плівку, хрящові стрілки і нарізаємо морепродукти кільцями. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо на олії. Додаємо кальмари, кладемо сметану, додаємо спеції і тушкуємо на середньому вогні 5 хвилин. Подаємо готову страву холодним, прикрасивши зеленню кропу.
Кальмари з грибами тушковані в сметані
Інгредієнти: кальмари – 100 г; свіжі печериці – 30 г; цибулина – 1 шт.; зелень – 1 пучок; сир – за смаком; спеції. сметана – 3 ст. ложки. Приготування Кальмари очищаємо від плівки, обдаємо окропом і охолоджуємо в крижаній воді. Очищені кальмари промиваємо, нарізаємо соломкою і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Через 5 хвилин додаємо до них заздалегідь пасеровану цибулька з грибами, кладемо сметанку і спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні. В самому кінці посипаємо блюдо тертим сиром і чекаємо, поки він не розплавиться, а потім подаємо до столу.
Фаршировані кальмари тушковані в сметані
Інгредієнти: кальмари – 6 шт.; свіжі гриби – 500 г; масло вершкове – 50 г; яйце – 5 шт.; сир – 200 г; спеції; цибуля зелена; сметана – 500 мл Приготування Тушки кальмарів очищаємо і промиваємо. Яйця відварюємо круто і чистимо. На вершковому маслі пасеруємо цибулю, нарізану кубиками. Цим часом нарізаємо дрібненько сир, зелень і яйця. Потім змішуємо всі інгредієнти і наповнюємо отриманою начинкою кальмарів. Защипуємо краю зубочистками, викладаємо заготовки в казанок, заливаємо сметаною, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Кальмари тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти: кальмари – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; олія рослинна; спеції. Приготування Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо в чашу мультиварки. Наливаємо маслечка, включаємо режим «Смаження» і підрум'янюємо 5 хвилин при відкритій кришці. Оброблені тушки кальмарів нарізаємо кільцями, викладаємо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву 10 хвилин.