Кальмари, тушковані в сметані
Кальмари, тушковані в сметані, виходять неймовірно ніжними і буквально тануть у роті, якщо їх, звичайно, правильно приготувати. Смак страви має чудовий вершковий присмак і аромат.
Інгредієнти:
кальмари заморожені – 500 г;
сметана – 1 ст.;
спеції.
Приготування
Кальмари розморожуємо, промиваємо, відварюємо 1 хвилину в киплячій воді, а потім очищаємо від плівки. Потім нарізаємо морепродукти соломкою, викладаємо в глибоку сковороду, вливаємо сметану, підсолюємо і тушкуємо 3 хвилинки на самому повільному вогні. Подаємо готове блюдо із смаженою або відварною картоплею.
Інгредієнти:
кальмари – 100 г;
сметана – 50 мл;
цибулина – 2 шт.;
томатне пюре – 1 ч. ложка;
олія рослинна;
борошно;
спеції.
Приготування
Кальмари обробляємо, промиваємо, а потім відварюємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Викладаємо морепродукти на сковорідку з розігрітим маслом, підсолюємо і кидаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо всі 3 хвилини, додаємо борошно, перемішуємо, вливаємо сметану і томатне пюре. Перемішуємо і доводимо все до кипіння. Перед подачею посипаємо блюдо з кальмарів рубаною зеленню.
Інгредієнти:
кальмари – 800 г;
помідори – 8 шт.;
цибулина – 2 шт.;
олія рослинна;
сметана – 1 ст.;
борошно – 2 ч. ложки;
спеції.
Приготування
У помідорів вирізаємо плодоніжку, віджимаємо сік і виливаємо його в сотейник. М'якоть дрібно рубаємо або перекручуємо на м'ясорубці, а потім викладаємо в сік, вливаємо олію, кип'ятимо і проварюємо 5 хвилин. Очищені сирі кальмари нарізаємо тонкою соломкою, додаємо в сотейник, додаємо дрібно нарубану цибулю і тушкуємо ще 5 хвилин. Борошно прожарюємо на сухій сковорідці, остуджуємо, розводимо томатною пастою і сметаною до стану густого соусу, щоб не було грудочок. Потім виливаємо його до основної маси, тушкуємо 5 хвилин, і подаємо страву з розсипчастим рисом або картопляним пюре .
Інгредієнти:
кальмари – 100 г;
свіжі печериці – 30 г;
сметана нежирна – 75 мл;
сир твердий – за смаком;
зелень – 1 пучок;
спеції.
Приготування
Цибулину і гриби чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо до м'якості на сковороді. Кальмари обробляємо, знімаємо плівочку і ретельно промиваємо. Після цього нарізаємо морепродукти тоненькою соломкою і викладаємо рівним шаром на розігріту сковорідку з олією. Швиденько обсмажуємо, помішуючи і одночасно додаючи до них підготовлені цибулю з грибами. Заливаємо все сметаною, приправляємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці на мінімальному вогні. Після цього розкладаємо блюдо в маленькі формочки, щедро присипаємо тертим пармезаном і запікаємо в духовці. Варені кальмари в сметані подаємо відразу ж, у гарячому вигляді, щоб вони не встигли охолонути, посипавши подрібненою свіжою зеленню.
Інгредієнти:
кальмари – 4 шт.;
цибулина – 2 шт.;
сметана – 3 ст. ложки;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Чистимо цибулину, нарізаємо кільцями, кидаємо в чашу мультиварки і вмикаємо функцію «Смаження», підлив трохи рослинного масла. Кришку приладу не закриваємо і періодично помішуємо цибулька і підсолюємо за смаком. Очищені тушки кальмарів шаткуємо кільцями, викладаємо до цибулі, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Потім додаємо сметану, закриваємо каструлю, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо страву 5 хвилин. Після звукового сигналу даємо страві трохи настоятися і подаємо до столу, посипавши свіжою зеленню.
Рецепт тушкованих кальмарів в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари розморожуємо, промиваємо, відварюємо 1 хвилину в киплячій воді, а потім очищаємо від плівки. Потім нарізаємо морепродукти соломкою, викладаємо в глибоку сковороду, вливаємо сметану, підсолюємо і тушкуємо 3 хвилинки на самому повільному вогні. Подаємо готове блюдо із смаженою або відварною картоплею.
Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари обробляємо, промиваємо, а потім відварюємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Викладаємо морепродукти на сковорідку з розігрітим маслом, підсолюємо і кидаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо всі 3 хвилини, додаємо борошно, перемішуємо, вливаємо сметану і томатне пюре. Перемішуємо і доводимо все до кипіння. Перед подачею посипаємо блюдо з кальмарів рубаною зеленню.
Кальмари в сметані з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
У помідорів вирізаємо плодоніжку, віджимаємо сік і виливаємо його в сотейник. М'якоть дрібно рубаємо або перекручуємо на м'ясорубці, а потім викладаємо в сік, вливаємо олію, кип'ятимо і проварюємо 5 хвилин. Очищені сирі кальмари нарізаємо тонкою соломкою, додаємо в сотейник, додаємо дрібно нарубану цибулю і тушкуємо ще 5 хвилин. Борошно прожарюємо на сухій сковорідці, остуджуємо, розводимо томатною пастою і сметаною до стану густого соусу, щоб не було грудочок. Потім виливаємо його до основної маси, тушкуємо 5 хвилин, і подаємо страву з розсипчастим рисом або картопляним пюре .
Кальмари, тушковані в сметані з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і гриби чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо до м'якості на сковороді. Кальмари обробляємо, знімаємо плівочку і ретельно промиваємо. Після цього нарізаємо морепродукти тоненькою соломкою і викладаємо рівним шаром на розігріту сковорідку з олією. Швиденько обсмажуємо, помішуючи і одночасно додаючи до них підготовлені цибулю з грибами. Заливаємо все сметаною, приправляємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці на мінімальному вогні. Після цього розкладаємо блюдо в маленькі формочки, щедро присипаємо тертим пармезаном і запікаємо в духовці. Варені кальмари в сметані подаємо відразу ж, у гарячому вигляді, щоб вони не встигли охолонути, посипавши подрібненою свіжою зеленню.
Кальмари, тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, нарізаємо кільцями, кидаємо в чашу мультиварки і вмикаємо функцію «Смаження», підлив трохи рослинного масла. Кришку приладу не закриваємо і періодично помішуємо цибулька і підсолюємо за смаком. Очищені тушки кальмарів шаткуємо кільцями, викладаємо до цибулі, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Потім додаємо сметану, закриваємо каструлю, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо страву 5 хвилин. Після звукового сигналу даємо страві трохи настоятися і подаємо до столу, посипавши свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмари, тушковані в сметані з цибулею
Кальмари - це цілком доступний делікатес, який продається в замороженому вигляді, в кожному магазині. Рецептів його приготування багато, проте багато
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Кальмари в сметані
Часто у господинь виникає проблема з приготуванням кальмарів - тушки тверднуть і нагадують гуму за смаком і текстурою. Щоб уникнути подібних
Варені кальмари
Кальмари - морепродукти, багаті вітамінами і мікроелементами. Їх використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про тушкованих
Кальмари, смажені з цибулею
Кальмари - корисний дієтичний продукт. У ньому міститься багато білків і вітамінів. Головне в його приготуванні не переборщити c теплою обробкою,
Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і