Пропонуємо рецепти приготування грибів, тушкованих в сметані . Це просте, але надзвичайно смачне блюдо неодмінно порадує вас своїм вершково-грибним смаком, який буде однаково вдалим, як з лісовими грибами, так і з печерицями.
Гриби, тушковані в сметані з цибулею - рецепт
Інгредієнти: гриби – 500 г; сметана – 500 г; ріпчасту цибулю або шалот – 150 г; свіжа зелень кропу; сіль; мелений чорний перець; рафінована рослинна олія. Приготування Для гасіння в сметані з цибулею підійдуть, як білі гриби або будь-які інші лісові, так і звичайні печериці. Лісові грибочки необхідно попередньо ретельно вимити, при необхідності очистити і відварити протягом приблизно п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.
На розпечену сковороду з рафінованою олією викладаємо підготовлені належним чином гриби і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо півкільця цибулі або шалот і смажимо разом з грибами пару хвилин. Тепер закладаємо дрібно нарубану зелень, сметану і тушкуємо під кришкою на вогні слабкої інтенсивності протягом десяти хвилин. В кінці приготування приправляємо страву сіллю і меленим чорним перцем. При бажанні можна урізноманітнити його смак додаванням пряних трав і спецій.
Гриби, тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти: гриби – 400 р; сметана жирністю не менше 20% – 220 г; ріпчаста цибуля – 110 г; свіжа зелень на вибір – за смаком; сіль; мелений чорний перець. Приготування Перш ніж приступити до гасіння грибочків в мультиварці, для початку їх ретельно промиємо, при необхідності очистимо й наріжемо. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх краще попередньо відварити протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Закладаємо підготовлені грибочки в мультикастрюлю, додаємо півкільця або кубики цибулі, викладаємо сметану, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і вибираємо на дисплеї функцію «Гасіння». Готуємо страву до сигналу, а потім відкриваємо кришку пристрою, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, прикриваємо кришкою і даємо тушкованим грибам трохи настоятися.
Як приготувати тушковані гриби в сметані з сиром?
Інгредієнти: гриби – 500 г; сметана – 250 г; вода – 250 мл; ріпчасту цибулю або шалот – 100 г; твердий сир – 50 г; пшеничне борошно – 50 р; свіжа зелень; сіль; мелений чорний перець; рафінована рослинна олія. Приготування Підготовлені як слід і подрібнені гриби викладаємо в сковороду, в якій попередньо обсмажимо цибулю і тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом тридцяти хвилин. Тепер приправляємо грибну масу з цибулею сіллю, перцем, додаємо сметану і тушкуємо ще пару хвилин. Далі вливаємо воду з розведеною в ній борошном і протушиваем протягом семи хвилин, помішуючи. Твердий сир пропускаємо через тертку, закладаємо до грибів і даємо розплавитися.
По готовності подаємо страву з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню.