Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в сметанному соусі в мультиварці

Курка в сметанному соусі в мультиварці

7-12-2015, 18:22
892
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Курка чудово поєднується з вершковим смаком сметанного соусу , який можна урізноманітнити додаванням інших смакових добавок і прянощів, таких як гірчиця, томати і часник. Потушенное в такому соусі куряче м'ясо виходить неймовірно ніжним і ароматним, а приготування страви в мультиварці спростить завдання і зробить його смак більш насиченим.

Філе курки в сметанно-часниковому соусі в мультиварці


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 750 г;

  • ріпчаста цибуля – 120 г;

  • сметана жирністю не менше 20% – 175 г;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • зубці часнику – 3-4 шт.;

  • мелений мускатний горіх – щіпка;

  • спеції на вибір – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимите, обсушенное і розрізане на порції куряче філе закладаємо в промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо протягом десяти хвилин. Потім додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Тепер приправляємо м'ясо з цибулею сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо сметану, попередньо змішану з сіллю, мускатним горіхом, спеціями і дрібненько нарубаним часником, перемішуємо, прикриваємо кришку приладу, переводимо його на функцію «Гасіння» і тушкуємо страву протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру шматочків курячого філе.

    Тушкована курка в сметанно-гірчичному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки або стегна – 12 кг;

  • ріпчаста цибуля – 130 г;

  • сметана жирністю не менше 20% – 180 г;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • бульйон або фільтрована вода – 200 мл;

  • діжонська гірчиця – 100 г;

  • вино біле сухе – 100 мл;

  • спеції – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Підготовлені як слід курячі ніжки або стегна закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії. Підрум'янюємо м'ясо з двох сторін в режимі «Смаження» або «Випічка», потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулю і витримуємо ще протягом семи хвилин або до прозорості останнього. Далі вливаємо біле сухе вино і даємо рідини випаруватися приблизно наполовину. Тепер додаємо жирну сметану і підігрітий до кипіння бульйон або фільтровану воду, додаємо сіль, суміш мелених перців, спеції, перемикаємо пристрій в режим «Гасіння» і готуємо протягом тридцяти хвилин. Після закінчення часу додаємо гірчицю, свіжу зелень на свій вибір і смак і протушиваем в тому ж режимі ще десять хвилин.

    Рецепт курки в сметанно-томатному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 450 г;

  • томатний соус – 70 г;

  • сметана жирністю 20% – 220 г;

  • вода фільтрована – 125 мл;

  • сир твердий – 120 г;

  • мелена паприка – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Попередньо підготовлене куряче м'ясо розрізаємо на порції і укладаємо в мультикастрюлю. Додаємо
    Курка в сметанному соусі в мультиварці
    сметану, змішану з томатним соусом, сіллю, меленим чорним перцем, паприкою і спеціями, перемішуємо, закриваємо пристрій і залишаємо для маринування приблизно на тридцять хвилин.
    Після закінчення часу додаємо підсолену за смаком водичку і перемішуємо.
    Тепер посипаємо блюдо зверху пропущеним через тертці твердим сиром, не перемішуючи, закриваємо кришку приладу і вибираємо на дисплеї режим «Гасіння». Готуємо нашу курочку протягом однієї години, а по готовності перемішуємо. Якщо соус вийшов для вас рідкуватим, то випаруйте його в режимі «Приготування на пару» протягом п'яти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
    Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
    Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти з даної статті. Пропонуємо звичного тушкованого м'яса додати пікантну нотку, доповнивши страва
    Реберця в мультиварці
    Реберця в мультиварці
    Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
    Яловичина з чорносливом в мультиварці
    Яловичина з чорносливом в мультиварці
    Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти, представлені далі. Пропонуємо приготувати апетитні шматочки яловичини в ароматнейшей підливці
    Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
    Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
    Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
    Курка в сметанному соусі
    Курка в сметанному соусі
    Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то