Курка в сметанному соусі в мультиварці
Курка чудово поєднується з вершковим смаком сметанного соусу , який можна урізноманітнити додаванням інших смакових добавок і прянощів, таких як гірчиця, томати і часник. Потушенное в такому соусі куряче м'ясо виходить неймовірно ніжним і ароматним, а приготування страви в мультиварці спростить завдання і зробить його смак більш насиченим.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 750 г;
ріпчаста цибуля – 120 г;
сметана жирністю не менше 20% – 175 г;
рафінована рослинна олія – 25 мл;
зубці часнику – 3-4 шт.;
мелений мускатний горіх – щіпка;
спеції на вибір – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Вимите, обсушенное і розрізане на порції куряче філе закладаємо в промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо протягом десяти хвилин. Потім додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Тепер приправляємо м'ясо з цибулею сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо сметану, попередньо змішану з сіллю, мускатним горіхом, спеціями і дрібненько нарубаним часником, перемішуємо, прикриваємо кришку приладу, переводимо його на функцію «Гасіння» і тушкуємо страву протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру шматочків курячого філе.
Інгредієнти:
курячі ніжки або стегна – 12 кг;
ріпчаста цибуля – 130 г;
сметана жирністю не менше 20% – 180 г;
рафінована рослинна олія – 25 мл;
бульйон або фільтрована вода – 200 мл;
діжонська гірчиця – 100 г;
вино біле сухе – 100 мл;
спеції – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль;
свіжа зелень.
Приготування
Підготовлені як слід курячі ніжки або стегна закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії. Підрум'янюємо м'ясо з двох сторін в режимі «Смаження» або «Випічка», потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулю і витримуємо ще протягом семи хвилин або до прозорості останнього. Далі вливаємо біле сухе вино і даємо рідини випаруватися приблизно наполовину. Тепер додаємо жирну сметану і підігрітий до кипіння бульйон або фільтровану воду, додаємо сіль, суміш мелених перців, спеції, перемикаємо пристрій в режим «Гасіння» і готуємо протягом тридцяти хвилин. Після закінчення часу додаємо гірчицю, свіжу зелень на свій вибір і смак і протушиваем в тому ж режимі ще десять хвилин.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 450 г;
томатний соус – 70 г;
сметана жирністю 20% – 220 г;
вода фільтрована – 125 мл;
сир твердий – 120 г;
мелена паприка – за смаком;
спеції – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Попередньо підготовлене куряче м'ясо розрізаємо на порції і укладаємо в мультикастрюлю. Додаємо сметану, змішану з томатним соусом, сіллю, меленим чорним перцем, паприкою і спеціями, перемішуємо, закриваємо пристрій і залишаємо для маринування приблизно на тридцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо підсолену за смаком водичку і перемішуємо.
Тепер посипаємо блюдо зверху пропущеним через тертці твердим сиром, не перемішуючи, закриваємо кришку приладу і вибираємо на дисплеї режим «Гасіння». Готуємо нашу курочку протягом однієї години, а по готовності перемішуємо. Якщо соус вийшов для вас рідкуватим, то випаруйте його в режимі «Приготування на пару» протягом п'яти хвилин.
Філе курки в сметанно-часниковому соусі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Вимите, обсушенное і розрізане на порції куряче філе закладаємо в промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо протягом десяти хвилин. Потім додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Тепер приправляємо м'ясо з цибулею сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо сметану, попередньо змішану з сіллю, мускатним горіхом, спеціями і дрібненько нарубаним часником, перемішуємо, прикриваємо кришку приладу, переводимо його на функцію «Гасіння» і тушкуємо страву протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру шматочків курячого філе.
Тушкована курка в сметанно-гірчичному соусі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені як слід курячі ніжки або стегна закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії. Підрум'янюємо м'ясо з двох сторін в режимі «Смаження» або «Випічка», потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулю і витримуємо ще протягом семи хвилин або до прозорості останнього. Далі вливаємо біле сухе вино і даємо рідини випаруватися приблизно наполовину. Тепер додаємо жирну сметану і підігрітий до кипіння бульйон або фільтровану воду, додаємо сіль, суміш мелених перців, спеції, перемикаємо пристрій в режим «Гасіння» і готуємо протягом тридцяти хвилин. Після закінчення часу додаємо гірчицю, свіжу зелень на свій вибір і смак і протушиваем в тому ж режимі ще десять хвилин.
Рецепт курки в сметанно-томатному соусі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо підготовлене куряче м'ясо розрізаємо на порції і укладаємо в мультикастрюлю. Додаємо сметану, змішану з томатним соусом, сіллю, меленим чорним перцем, паприкою і спеціями, перемішуємо, закриваємо пристрій і залишаємо для маринування приблизно на тридцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо підсолену за смаком водичку і перемішуємо.
Тепер посипаємо блюдо зверху пропущеним через тертці твердим сиром, не перемішуючи, закриваємо кришку приладу і вибираємо на дисплеї режим «Гасіння». Готуємо нашу курочку протягом однієї години, а по готовності перемішуємо. Якщо соус вийшов для вас рідкуватим, то випаруйте його в режимі «Приготування на пару» протягом п'яти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти з даної статті. Пропонуємо звичного тушкованого м'яса додати пікантну нотку, доповнивши страва
Реберця в мультиварці
Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
Яловичина з чорносливом в мультиварці
Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти, представлені далі. Пропонуємо приготувати апетитні шматочки яловичини в ароматнейшей підливці
Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
Курка в сметанному соусі
Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то