Курка чудово поєднується з вершковим смаком сметанного соусу , який можна урізноманітнити додаванням інших смакових добавок і прянощів, таких як гірчиця, томати і часник. Потушенное в такому соусі куряче м'ясо виходить неймовірно ніжним і ароматним, а приготування страви в мультиварці спростить завдання і зробить його смак більш насиченим.
Філе курки в сметанно-часниковому соусі в мультиварці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 750 г; ріпчаста цибуля – 120 г; сметана жирністю не менше 20% – 175 г; рафінована рослинна олія – 25 мл; зубці часнику – 3-4 шт.; мелений мускатний горіх – щіпка; спеції на вибір – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Вимите, обсушенное і розрізане на порції куряче філе закладаємо в промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо протягом десяти хвилин. Потім додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Тепер приправляємо м'ясо з цибулею сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо сметану, попередньо змішану з сіллю, мускатним горіхом, спеціями і дрібненько нарубаним часником, перемішуємо, прикриваємо кришку приладу, переводимо його на функцію «Гасіння» і тушкуємо страву протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру шматочків курячого філе.
Тушкована курка в сметанно-гірчичному соусі в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки або стегна – 12 кг; ріпчаста цибуля – 130 г; сметана жирністю не менше 20% – 180 г; рафінована рослинна олія – 25 мл; бульйон або фільтрована вода – 200 мл; діжонська гірчиця – 100 г; вино біле сухе – 100 мл; спеції – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; сіль; свіжа зелень. Приготування Підготовлені як слід курячі ніжки або стегна закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії. Підрум'янюємо м'ясо з двох сторін в режимі «Смаження» або «Випічка», потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулю і витримуємо ще протягом семи хвилин або до прозорості останнього. Далі вливаємо біле сухе вино і даємо рідини випаруватися приблизно наполовину. Тепер додаємо жирну сметану і підігрітий до кипіння бульйон або фільтровану воду, додаємо сіль, суміш мелених перців, спеції, перемикаємо пристрій в режим «Гасіння» і готуємо протягом тридцяти хвилин. Після закінчення часу додаємо гірчицю, свіжу зелень на свій вибір і смак і протушиваем в тому ж режимі ще десять хвилин.
Рецепт курки в сметанно-томатному соусі в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 450 г; томатний соус – 70 г; сметана жирністю 20% – 220 г; вода фільтрована – 125 мл; сир твердий – 120 г; мелена паприка – за смаком; спеції – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Попередньо підготовлене куряче м'ясо розрізаємо на порції і укладаємо в мультикастрюлю. Додаємо
сметану, змішану з томатним соусом, сіллю, меленим чорним перцем, паприкою і спеціями, перемішуємо, закриваємо пристрій і залишаємо для маринування приблизно на тридцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо підсолену за смаком водичку і перемішуємо.
Тепер посипаємо блюдо зверху пропущеним через тертці твердим сиром, не перемішуючи, закриваємо кришку приладу і вибираємо на дисплеї режим «Гасіння». Готуємо нашу курочку протягом однієї години, а по готовності перемішуємо. Якщо соус вийшов для вас рідкуватим, то випаруйте його в режимі «Приготування на пару» протягом п'яти хвилин.