Яловичина з чорносливом в мультиварці
Пропонуємо рецепти страв, які поєднують смак яловичини з пікантністю в'яленого чорносливу. Смакові характеристики такого страви здатні задовольнити запити самих вимогливих гурманів і дозволяють використовувати блюдо не тільки в повсякденному, але й у святковому меню.
Інгредієнти:
яловичина – 950 г;
чорнослив без кісточок (в'ялений) – 140 г;
цибуля – 140 г;
морква – 140 г;
часник – 5 зубчиків;
мускатний горіх – 5 г;
лаврове листя – 3-4 шт.;
рослинне масло – 90 мл;
вода фільтрована – 250 мл;
сіль – 15 г або по смаку;
мелений чорний перець – 5 г або по смаку.
Приготування
Яловичину промиваємо холодною водичкою, висушуємо від вологи паперовим рушником і розрізаємо на шматочки середнього розміру. Вливаємо в мультикастрюлю трохи рослинного масла, закладаємо м'ясо і в режимі «Випічка» або «Смаження» підрум'янюємо його при відкритій кришці. Далі викладаємо смажені скибочки в миску, а в чашу пристрою наливаємо ще масла і поміщаємо попередньо очищений і нашатковану ріпчасту цибулю та моркву. Пасеруємо овочі в тому ж режимі до м'якості, повертаємо в каструлю м'ясо, вливаємо підігріту до кипіння фільтровану воду, присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, кидаємо лаврове листя і переводимо прилад на режим «Гасіння».
Через одну годину додаємо заздалегідь промитий і розрізану на кілька частин чорнослив, очищений і подрібнений пластинами часник і продовжуємо ту ж програму на двадцять-тридцять хвилин в залежності від бажаної м'якості готового страви.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 750 г;
чорнослив без кісточок (в'ялений) – 160 г;
цибуля – 120 г;
борошно – 75 г;
часник – 3 зубчики;
лаврові листочки – 3-4 шт.;
бульйон або вода – 500 мл;
горішки кедрові – 50-75 г;
сіль;
сушений базилік;
сушений розмарин;
сушений чебрець;
мелений чорний перець.
Приготування
Чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю, викладаємо в мультикастрюлю з рослинним маслом і пасеруємо в режимі «Випічка» або «Смаження» до прозорості. Потім додаємо попередньо вимиту, обсушену і нарізану дрібними брусочками яловичину і продовжуємо обжарку ще кілька хвилин при відкритій кришці, помішуючи періодично. В кінці смаження додаємо борошно і перемішуємо.
Далі кидаємо очищений і нашатковану часник, промитий чорнослив, кедрові горішки, сушені трави, листя лавра, сіль і мелений чорний перець, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, перемішуємо і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Готуємо гуляш дев'яносто хвилин, і можемо подавати з улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 950 г;
чорнослив без кісточок (в'ялений) – 270 г;
ріпчаста цибуля – 240 г;
морква – 145 г;
сметана – 200 г;
лаврове листя – 3-4 шт.;
рослинна олія;
сіль;
мелений чорний перець;
сухі пряні трави.
Приготування
Вимиту і обсушену яловичину ріжемо на шматочки і підрум'янюємо в мультикастрюле на рослинному маслі в режимі «Смаження» або «Випічка». Потім кидаємо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, соломку моркви і ще трохи обсмажуємо. Тепер додаємо сметану, сіль, мелений чорний перець, лаврове листя, сухі пряні трави на свій вибір і смак і доливаємо підігріту до кипіння воду або бульйон, щоб м'ясо повністю покрилося, і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Через сорок п'ять хвилин додаємо промитий і при бажанні нарізаний чорнослив і готуємо ще п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо холодною водичкою, висушуємо від вологи паперовим рушником і розрізаємо на шматочки середнього розміру. Вливаємо в мультикастрюлю трохи рослинного масла, закладаємо м'ясо і в режимі «Випічка» або «Смаження» підрум'янюємо його при відкритій кришці. Далі викладаємо смажені скибочки в миску, а в чашу пристрою наливаємо ще масла і поміщаємо попередньо очищений і нашатковану ріпчасту цибулю та моркву. Пасеруємо овочі в тому ж режимі до м'якості, повертаємо в каструлю м'ясо, вливаємо підігріту до кипіння фільтровану воду, присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, кидаємо лаврове листя і переводимо прилад на режим «Гасіння».
Через одну годину додаємо заздалегідь промитий і розрізану на кілька частин чорнослив, очищений і подрібнений пластинами часник і продовжуємо ту ж програму на двадцять-тридцять хвилин в залежності від бажаної м'якості готового страви.
Як приготувати гуляш з яловичини з чорносливом?
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю, викладаємо в мультикастрюлю з рослинним маслом і пасеруємо в режимі «Випічка» або «Смаження» до прозорості. Потім додаємо попередньо вимиту, обсушену і нарізану дрібними брусочками яловичину і продовжуємо обжарку ще кілька хвилин при відкритій кришці, помішуючи періодично. В кінці смаження додаємо борошно і перемішуємо.
Далі кидаємо очищений і нашатковану часник, промитий чорнослив, кедрові горішки, сушені трави, листя лавра, сіль і мелений чорний перець, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, перемішуємо і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Готуємо гуляш дев'яносто хвилин, і можемо подавати з улюбленим гарніром.
Тушкована яловичина з чорносливом і сметаною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену яловичину ріжемо на шматочки і підрум'янюємо в мультикастрюле на рослинному маслі в режимі «Смаження» або «Випічка». Потім кидаємо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, соломку моркви і ще трохи обсмажуємо. Тепер додаємо сметану, сіль, мелений чорний перець, лаврове листя, сухі пряні трави на свій вибір і смак і доливаємо підігріту до кипіння воду або бульйон, щоб м'ясо повністю покрилося, і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Через сорок п'ять хвилин додаємо промитий і при бажанні нарізаний чорнослив і готуємо ще п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Тушковане м'ясо з чорносливом
Просто тушкувати м'ясо - справа не хитра. А зробити його цікавим і смачним - та ще задачка. Пропонуємо кілька способів урізноманітнити таке неабияке
Тушкована капуста в мультиварці
Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
Гуляш в мультиварці
Відмінний смак і чудовий аромат, який забезпечує поєднання звичних продуктів, дозволяє сміливо говорити про вишуканості і переваги такої страви як
Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально
Тушкована яловичина з чорносливом
Яловичина з чорносливом — один з класичних рецептів приготування яловичини. Інгредієнтів у цій страві трохи, додавання одного тільки чорносливу