Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковане м'ясо з чорносливом

Тушковане м'ясо з чорносливом

15-09-2015, 19:21
1 893
Тушковане м'ясо з чорносливом
Пропонуємо вам приготувати смачне і ароматне тушковане м'ясо з чорносливом . Шматочки сухофруктів роблять з стравою щось неймовірне. М'ясо стає соковитим, м'яким, дуже ніжним і має приголомшливий аромат.
Для приготування можна використовувати будь-які сорти м'яса, а чорнослив повинен бути некопченый і без кісточок.

Тушковане м'ясо з чорносливом - рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або яловичини – 950 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 280 м;

  • цибуля – 220 г;

  • морква – 220 г;

  • помідор свіжий – 1 шт.;

  • лаврові листочки – 5 шт.;

  • шафран (за бажанням) – за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Промите холодною проточною водою і обов'язково обсушенное м'ясо нарізаємо брусочками і поміщаємо в розігріте масло, налите в глибокий сотейник або казанок. Обсмажуємо за сім хвилин з кожного боку, прикриваємо кришкою і тушкуємо двадцять хвилин. Тим часом на сковороду наллємо трохи рослинного масла і обсмажимо попередньо очищений і нарізаний півкільцями цибулю. Через сім хвилин додамо соломку або гуртки моркви, кубики помідорів і за бажанням приправимо шафраном. Обсмажимо все разом ще десять-п'ятнадцять хвилин.
    Чорнослив гарненько промиваємо, розрізаємо навпіл або на чотири частини і закладаємо до м'яса. Туди ж кидаємо лаврові листочки, сіль і перець, перекладаємо вміст сковороди і при необхідності підливаємо трохи води або бульйону. Тушкуємо м'ясо з чорносливом до готовності і м'якості.

    Тушковане м'ясо з чорносливом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або яловичини – 950 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 280 м;

  • цибуля – 250 г;

  • морква – 175 г;

  • сметана – 125 г;

  • лаврові листочки – 4-5 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • спеції .


  • Приготування
    Промите холодною водою і ретельно обсушенное м'ясо ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру. Обсмажуємо його до підрум'янення з усіх боків на рослинному маслі ємності мультиварки, налаштувавши її на режим «Смаження» або «Випічка».
    Півкільця попередньо очищеного цибулі і гуртки моркви пасеруємо до м'якості, додавши до м'яса в чашу пристрою, при необхідності налийте ще масла. Далі закладаємо сметану, додаємо сіль, лаврове листя і спеції. Смак цієї страви прекрасно доповнять сушений базилік, коріандр, розмарин, паприка і мелений перець. Можна використовувати все, або вибрати найбільш відповідні вашому смаку прянощі.
    Тепер наливаємо воду, щоб вона покрила все м'ясо, перемішуємо і виставляємо функцію «Тушкування» на одну годину.
    Чорнослив гарненько промиваємо і розрізаємо на половинки. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування додаємо його до м'яса.
    Подаємо готове м'ясо з чорносливом з будь-яким гарніром і зеленню.

    Тушковане м'ясо з чорносливом і картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або яловичини – 550 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 160 г;

  • цибуля – 120 г;

  • морква – 120 г;

  • бульби картоплі – 750 г;

  • лаврові листочки – 5 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    Промите м'ясо обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки бажаної форми. В казанку або сотейнику, що підходить для приготування в духовій шафі, прогріваємо рослинна рафінована олія, закладаємо в нього м'ясні шматочки і витримуємо до підрум'янення. Не забуваємо приправити вже рум'яні шматочки сіллю і спеціями.
    Тушковане м'ясо з чорносливом
    Потім додаємо півкільця попередньо очищеного цибулі і кубики або гуртки моркви. Смажимо ще десять хвилин. Тепер гарненько промиваємо чорнослив, розрізаємо навпіл і розподіляємо поверх м'яса з овочами.
    Зверху викладаємо очищені і нарізані великими кубиками бульби картоплі. Вливаємо трохи води, при необхідності знову солимо, присмачую спеціями і кидаємо лаврові листочки.
    Посуд зі стравою визначаємо в прогріту до 200 градусів духовку на годину.
    По завершенні процесу приготування даємо м'яса і картопельки насититися ароматами і через десять хвилин подаємо страву, притрусивши свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована капуста в мультиварці
    Тушкована капуста в мультиварці
    Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
    Гуляш в мультиварці
    Гуляш в мультиварці
    Відмінний смак і чудовий аромат, який забезпечує поєднання звичних продуктів, дозволяє сміливо говорити про вишуканості і переваги такої страви як
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально
    Гуляш з яловичої печінки
    Гуляш з яловичої печінки
    Яловича печінка - це популярний субпродукт і досить корисний. Страви з неї виходять легкими, поживними, а головне дуже бюджетними. Використовуючи
    Тушкована яловичина з чорносливом
    Тушкована яловичина з чорносливом
    Яловичина з чорносливом — один з класичних рецептів приготування яловичини. Інгредієнтів у цій страві трохи, додавання одного тільки чорносливу
    Яловичина з чорносливом - рецепт
    Яловичина з чорносливом - рецепт
    М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл і сподобається вашим гостям. І