Пропонуємо вам приготувати смачне і ароматне тушковане м'ясо з чорносливом . Шматочки сухофруктів роблять з стравою щось неймовірне. М'ясо стає соковитим, м'яким, дуже ніжним і має приголомшливий аромат.
Для приготування можна використовувати будь-які сорти м'яса, а чорнослив повинен бути некопченый і без кісточок.
Тушковане м'ясо з чорносливом - рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини або яловичини – 950 г; чорнослив без кісточок (в'ялений) – 280 м; цибуля – 220 г; морква – 220 г; помідор свіжий – 1 шт.; лаврові листочки – 5 шт.; шафран (за бажанням) – за смаком; рослинна олія; сіль; перець. Приготування Промите холодною проточною водою і обов'язково обсушенное м'ясо нарізаємо брусочками і поміщаємо в розігріте масло, налите в глибокий сотейник або казанок. Обсмажуємо за сім хвилин з кожного боку, прикриваємо кришкою і тушкуємо двадцять хвилин. Тим часом на сковороду наллємо трохи рослинного масла і обсмажимо попередньо очищений і нарізаний півкільцями цибулю. Через сім хвилин додамо соломку або гуртки моркви, кубики помідорів і за бажанням приправимо шафраном. Обсмажимо все разом ще десять-п'ятнадцять хвилин.
Чорнослив гарненько промиваємо, розрізаємо навпіл або на чотири частини і закладаємо до м'яса. Туди ж кидаємо лаврові листочки, сіль і перець, перекладаємо вміст сковороди і при необхідності підливаємо трохи води або бульйону. Тушкуємо м'ясо з чорносливом до готовності і м'якості.
Тушковане м'ясо з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти:
м'якоть свинини або яловичини – 950 г; чорнослив без кісточок (в'ялений) – 280 м; цибуля – 250 г; морква – 175 г; сметана – 125 г; лаврові листочки – 4-5 шт.; рослинна олія; сіль; спеції . Приготування Промите холодною водою і ретельно обсушенное м'ясо ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру. Обсмажуємо його до підрум'янення з усіх боків на рослинному маслі ємності мультиварки, налаштувавши її на режим «Смаження» або «Випічка».
Півкільця попередньо очищеного цибулі і гуртки моркви пасеруємо до м'якості, додавши до м'яса в чашу пристрою, при необхідності налийте ще масла. Далі закладаємо сметану, додаємо сіль, лаврове листя і спеції. Смак цієї страви прекрасно доповнять сушений базилік, коріандр, розмарин, паприка і мелений перець. Можна використовувати все, або вибрати найбільш відповідні вашому смаку прянощі.
Тепер наливаємо воду, щоб вона покрила все м'ясо, перемішуємо і виставляємо функцію «Тушкування» на одну годину.
Чорнослив гарненько промиваємо і розрізаємо на половинки. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування додаємо його до м'яса.
Подаємо готове м'ясо з чорносливом з будь-яким гарніром і зеленню.
Тушковане м'ясо з чорносливом і картоплею в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини або яловичини – 550 г; чорнослив без кісточок (в'ялений) – 160 г; цибуля – 120 г; морква – 120 г; бульби картоплі – 750 г; лаврові листочки – 5 шт.; рослинна олія; сіль; свіжа зелень петрушки; спеції. Приготування Промите м'ясо обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки бажаної форми. В казанку або сотейнику, що підходить для приготування в духовій шафі, прогріваємо рослинна рафінована олія, закладаємо в нього м'ясні шматочки і витримуємо до підрум'янення. Не забуваємо приправити вже рум'яні шматочки сіллю і спеціями.
Потім додаємо півкільця попередньо очищеного цибулі і кубики або гуртки моркви. Смажимо ще десять хвилин. Тепер гарненько промиваємо чорнослив, розрізаємо навпіл і розподіляємо поверх м'яса з овочами.
Зверху викладаємо очищені і нарізані великими кубиками бульби картоплі. Вливаємо трохи води, при необхідності знову солимо, присмачую спеціями і кидаємо лаврові листочки.
Посуд зі стравою визначаємо в прогріту до 200 градусів духовку на годину.
По завершенні процесу приготування даємо м'яса і картопельки насититися ароматами і через десять хвилин подаємо страву, притрусивши свіжою зеленню.