Тушкована яловичина з чорносливом
У кожної господині є один перевірений рецепт, який завжди виручає. Зазвичай це котлети, пельмені або запечене м'ясо. А можна приготувати тушковану яловичину з чорносливом . Блюдо виходить дуже ситним, соковитим, з пікантною сливової кислинкою. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
часник – 3 зубчики;
цибулина – 2 шт.;
чорнослив – 100 г;
м'ясний бульйон – 500 мл;
борошно – 2 ст. ложки;
спеції;
біле сухе вино – 100 мл;
лавровий лист.
Приготування
Як приготувати яловичину з чорносливом? М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Потім викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до рум'яної скоринки близько 8 хвилин. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями і пасеруємо в чашу мультиварки, вибравши програму «Випічка» до м'якості. Після цього додаємо до нього м'ясо, кладемо промитий чорнослив, подрібнений часник, лавровий лист і спеції. Закриваємо кришку приладу і тушкуємо в тому ж режимі ще 5 хвилин. Тепер акуратно вливаємо вино, чекаємо, поки википить весь алкоголь і додаємо м'ясний бульйон, борошно і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо, переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і засікаємо 1 годину. Перед подачею на стіл блюдо викладаємо на тарілки і прикрашаємо зеленню.
Інгредієнти:
яловичина – 15 кг;
цибулина – 1 шт.;
чорнослив – 250 г;
паста томатна – 3 ст. ложки;
мускатний горіх – 05 ч. ложки;
мед – 3 ч. ложки;
мелена паприка – 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Чорнослив гарненько миємо і заливаємо окропом на 20 хвилин, що б він став м'якше. Потім витираємо його рушником і шаткуємо тоненькими смужками. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо на розігрітій олії до м'якого стану. Потім додаємо до нього яловичину, додаємо і обсмажуємо все разом, помішуючи, до рум'яного відтінку. Підготовлене м'ясо з'єднуємо з чорносливом, кладемо томатну пасту, мускатний горіх, мелену паприку, спеції і ретельно перемішуємо. Готову суміш розкладаємо по глиняним горщикам і кожен підливаємо трохи фільтрованої води. Накриваємо їх кришками або затягуємо зверху фольгою. Ставимо горщики в холодну духовку, запалюємо її і тушкуємо страва 1 годину. Після цього акуратно виймаємо м'ясо з духовки, даємо м'яса трохи охолонути і кладемо в кожен горщик по ложечці меду. Ретельно все перемішуємо і подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром на вибір.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 600 г;
цибулина – 1 шт.;
вода фільтрована – 500 мл;
чорнослив без кісточок – 10 шт.;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
червоне вино – 200 мл;
паста томатна – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Потім перекладаємо його в казан, а на сковороду наливаємо вино і даємо йому покипіти 1 хвилину. Після цього переливаємо його до м'яса. Очищений і подрібнений цибулю пасеруємо до прозорості, кладемо томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Далі викладаємо обжарку до яловичині і тушкуємо на маленькому вогні 1 годину, підливаючи по мірі необхідності фільтровану воду. Після закінчення часу кидаємо вимочений чорнослив без кісточок, розмішуємо і тушкуємо страву ще 30 хвилин, заправити спеціями.
Інгредієнти:
яловичина – 1 кг;
чорнослив – 100 г;
цибулина – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
сметана – 200 мл;
картопля;
сметана – 200 мл
Приготування
Всі інгредієнти промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо м'ясо, цибулю, моркву і чорнослив. Заправляємо сметаною, підсолюємо і зверху встановлюємо ґрати для пари. Викладаємо на неї картоплю, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо страву 1 годину до сигналу готовності.
Яловичина з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати яловичину з чорносливом? М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Потім викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до рум'яної скоринки близько 8 хвилин. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями і пасеруємо в чашу мультиварки, вибравши програму «Випічка» до м'якості. Після цього додаємо до нього м'ясо, кладемо промитий чорнослив, подрібнений часник, лавровий лист і спеції. Закриваємо кришку приладу і тушкуємо в тому ж режимі ще 5 хвилин. Тепер акуратно вливаємо вино, чекаємо, поки википить весь алкоголь і додаємо м'ясний бульйон, борошно і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо, переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і засікаємо 1 годину. Перед подачею на стіл блюдо викладаємо на тарілки і прикрашаємо зеленню.
Рецепт тушкованої яловичини з чорносливом в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Чорнослив гарненько миємо і заливаємо окропом на 20 хвилин, що б він став м'якше. Потім витираємо його рушником і шаткуємо тоненькими смужками. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо на розігрітій олії до м'якого стану. Потім додаємо до нього яловичину, додаємо і обсмажуємо все разом, помішуючи, до рум'яного відтінку. Підготовлене м'ясо з'єднуємо з чорносливом, кладемо томатну пасту, мускатний горіх, мелену паприку, спеції і ретельно перемішуємо. Готову суміш розкладаємо по глиняним горщикам і кожен підливаємо трохи фільтрованої води. Накриваємо їх кришками або затягуємо зверху фольгою. Ставимо горщики в холодну духовку, запалюємо її і тушкуємо страва 1 годину. Після цього акуратно виймаємо м'ясо з духовки, даємо м'яса трохи охолонути і кладемо в кожен горщик по ложечці меду. Ретельно все перемішуємо і подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром на вибір.
Гуляш з яловичини з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Потім перекладаємо його в казан, а на сковороду наливаємо вино і даємо йому покипіти 1 хвилину. Після цього переливаємо його до м'яса. Очищений і подрібнений цибулю пасеруємо до прозорості, кладемо томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Далі викладаємо обжарку до яловичині і тушкуємо на маленькому вогні 1 годину, підливаючи по мірі необхідності фільтровану воду. Після закінчення часу кидаємо вимочений чорнослив без кісточок, розмішуємо і тушкуємо страву ще 30 хвилин, заправити спеціями.
Тушкована яловичина з чорносливом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо м'ясо, цибулю, моркву і чорнослив. Заправляємо сметаною, підсолюємо і зверху встановлюємо ґрати для пари. Викладаємо на неї картоплю, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо страву 1 годину до сигналу готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована телятина
Тушкована телятина – відмінний варіант доповнити будь-який гарнір. Щоб приготувати підливу, вам потрібно буде виділити 40 хвилин свого часу. М'ясо
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Телятина з чорносливом
Любителям поєднання сухофруктів або ягідних соусів з м'ясом неодмінно доведеться за смаком рецепт яловичини з чорносливом - прекрасний варіант для
Яловичина з чорносливом - рецепт
М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл і сподобається вашим гостям. І
Яловичина, тушкована в мультиварці
Шукайте оригінальні варіанти, як смачно приготувати м'ясо, щоб воно вийшло не тільки м'яким, але ще соковитим і ароматним? Пропонуємо вам кілька
Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти