Вернуться назад Распечатать

Тушкована яловичина з чорносливом

Тушкована яловичина з чорносливом
У кожної господині є один перевірений рецепт, який завжди виручає. Зазвичай це котлети, пельмені або запечене м'ясо. А можна приготувати тушковану яловичину з чорносливом . Блюдо виходить дуже ситним, соковитим, з пікантною сливової кислинкою. Переконайтеся в цьому самі!

Яловичина з чорносливом в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 500 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • цибулина – 2 шт.;

  • чорнослив – 100 г;

  • м'ясний бульйон – 500 мл;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • біле сухе вино – 100 мл;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Як приготувати яловичину з чорносливом? М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Потім викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до рум'яної скоринки близько 8 хвилин. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями і пасеруємо в чашу мультиварки, вибравши програму «Випічка» до м'якості. Після цього додаємо до нього м'ясо, кладемо промитий чорнослив, подрібнений часник, лавровий лист і спеції. Закриваємо кришку приладу і тушкуємо в тому ж режимі ще 5 хвилин. Тепер акуратно вливаємо вино, чекаємо, поки википить весь алкоголь і додаємо м'ясний бульйон, борошно і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо, переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і засікаємо 1 годину. Перед подачею на стіл блюдо викладаємо на тарілки і прикрашаємо зеленню.

    Рецепт тушкованої яловичини з чорносливом в горщиках


    Інгредієнти:

  • яловичина – 15 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • чорнослив – 250 г;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • мускатний горіх – 05 ч. ложки;

  • мед – 3 ч. ложки;

  • мелена паприка – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Чорнослив гарненько миємо і заливаємо окропом на 20 хвилин, що б він став м'якше. Потім витираємо його рушником і шаткуємо тоненькими смужками. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо на розігрітій олії до м'якого стану. Потім додаємо до нього яловичину, додаємо і обсмажуємо все разом, помішуючи, до рум'яного відтінку. Підготовлене м'ясо з'єднуємо з чорносливом, кладемо томатну пасту, мускатний горіх, мелену паприку, спеції і ретельно перемішуємо. Готову суміш розкладаємо по глиняним горщикам і кожен підливаємо трохи фільтрованої води. Накриваємо їх кришками або затягуємо зверху фольгою. Ставимо горщики в холодну духовку, запалюємо її і тушкуємо страва 1 годину. Після цього акуратно виймаємо м'ясо з духовки, даємо м'яса трохи охолонути і кладемо в кожен горщик по ложечці меду. Ретельно все перемішуємо і подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром на вибір.

    Гуляш з яловичини з чорносливом


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • чорнослив без кісточок – 10 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • червоне вино – 200 мл;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Потім перекладаємо його в казан, а на сковороду наливаємо вино і даємо йому покипіти 1 хвилину. Після цього переливаємо його до м'яса. Очищений і подрібнений цибулю пасеруємо до прозорості, кладемо томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Далі викладаємо обжарку до яловичині і тушкуємо на маленькому вогні 1 годину, підливаючи по мірі необхідності фільтровану воду. Після закінчення часу кидаємо вимочений чорнослив без кісточок, розмішуємо і тушкуємо страву ще 30 хвилин, заправити спеціями.

    Тушкована яловичина з чорносливом і картоплею


    Інгредієнти:

  • яловичина – 1 кг;

  • чорнослив – 100 г;

  • цибулина – 2 шт.;
  • Тушкована яловичина з чорносливом

  • морква – 2 шт.;

  • сметана – 200 мл;

  • картопля;

  • сметана – 200 мл


  • Приготування
    Всі інгредієнти промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо м'ясо, цибулю, моркву і чорнослив. Заправляємо сметаною, підсолюємо і зверху встановлюємо ґрати для пари. Викладаємо на неї картоплю, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо страву 1 годину до сигналу готовності.