Вернуться назад Распечатать

Яловичина з чорносливом в мультиварці

Яловичина з чорносливом в мультиварці
Пропонуємо рецепти страв, які поєднують смак яловичини з пікантністю в'яленого чорносливу. Смакові характеристики такого страви здатні задовольнити запити самих вимогливих гурманів і дозволяють використовувати блюдо не тільки в повсякденному, але й у святковому меню.

Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловичина – 950 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 140 г;

  • цибуля – 140 г;

  • морква – 140 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • мускатний горіх – 5 г;

  • лаврове листя – 3-4 шт.;

  • рослинне масло – 90 мл;

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • сіль – 15 г або по смаку;

  • мелений чорний перець – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Яловичину промиваємо холодною водичкою, висушуємо від вологи паперовим рушником і розрізаємо на шматочки середнього розміру. Вливаємо в мультикастрюлю трохи рослинного масла, закладаємо м'ясо і в режимі «Випічка» або «Смаження» підрум'янюємо його при відкритій кришці. Далі викладаємо смажені скибочки в миску, а в чашу пристрою наливаємо ще масла і поміщаємо попередньо очищений і нашатковану ріпчасту цибулю та моркву. Пасеруємо овочі в тому ж режимі до м'якості, повертаємо в каструлю м'ясо, вливаємо підігріту до кипіння фільтровану воду, присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, кидаємо лаврове листя і переводимо прилад на режим «Гасіння».
    Через одну годину додаємо заздалегідь промитий і розрізану на кілька частин чорнослив, очищений і подрібнений пластинами часник і продовжуємо ту ж програму на двадцять-тридцять хвилин в залежності від бажаної м'якості готового страви.

    Як приготувати гуляш з яловичини з чорносливом?


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 750 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 160 г;

  • цибуля – 120 г;

  • борошно – 75 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • лаврові листочки – 3-4 шт.;

  • бульйон або вода – 500 мл;

  • горішки кедрові – 50-75 г;

  • сіль;

  • сушений базилік;

  • сушений розмарин;

  • сушений чебрець;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю, викладаємо в мультикастрюлю з рослинним маслом і пасеруємо в режимі «Випічка» або «Смаження» до прозорості. Потім додаємо попередньо вимиту, обсушену і нарізану дрібними брусочками яловичину і продовжуємо обжарку ще кілька хвилин при відкритій кришці, помішуючи періодично. В кінці смаження додаємо борошно і перемішуємо.
    Далі кидаємо очищений і нашатковану часник, промитий чорнослив, кедрові горішки, сушені трави, листя лавра, сіль і мелений чорний перець, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, перемішуємо і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Готуємо гуляш дев'яносто хвилин, і можемо подавати з улюбленим гарніром.

    Тушкована яловичина з чорносливом і сметаною в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 950 г;

  • чорнослив без кісточок (в'ялений) – 270 г;

  • ріпчаста цибуля – 240 г;

  • морква – 145 г;

  • сметана – 200 г;

  • лаврове листя – 3-4 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • сухі пряні трави.
  • Яловичина з чорносливом в мультиварці


    Приготування
    Вимиту і обсушену яловичину ріжемо на шматочки і підрум'янюємо в мультикастрюле на рослинному маслі в режимі «Смаження» або «Випічка». Потім кидаємо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, соломку моркви і ще трохи обсмажуємо. Тепер додаємо сметану, сіль, мелений чорний перець, лаврове листя, сухі пряні трави на свій вибір і смак і доливаємо підігріту до кипіння воду або бульйон, щоб м'ясо повністю покрилося, і переводимо пристрій в режим «Гасіння». Через сорок п'ять хвилин додаємо промитий і при бажанні нарізаний чорнослив і готуємо ще п'ятнадцять-двадцять хвилин.