Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати курку в вершковому соусі. Ніжний, оригінальний смак цього страви, які можна приготувати в декількох варіантах, неодмінно стане одним з ваших улюблених і займе гідне місце у вашій домашній колекції рецептів.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 750 г;
вершки жирністю 33 % – 240 мл;
часник – 3 зубчики;
чебрець – 2-3 гілочки;
гірчиця діжонська – 15 г;
сир твердий – 110 г;
сіль;
мелений чорний перець;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру. Приправляємо їх сіллю і підрум'янюємо, помішуючи, на сковороді, в яку попередньо наллємо трохи рослинного масла.
Тим часом прогріваємо духовку до 195 градусів і приготуємо вершково-часниковий соус. Для цього змішуємо вершки з попередньо очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, листочки чебрецю, діжонську гірчицю і перемішуємо.
Обсмажені курячі шматочки визначаємо в промаслений форму, приправляємо приготованим соусом, притрушиваем зверху пропущеним через тертці твердим сиром і розміщуємо в духовці. Через двадцять п'ять хвилин блюдо буде повністю готове до вживання. На гарнір можна подати відварна картопля, рис, макаронні вироби або овочі.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 750 г;
вершки жирністю 33 % – 90 мл;
бульйон курячий – 150 мл;
гриби – 175 г;
соєвий соус – 20 мл;
оливкова олія – 20 мл;
борошно – 15 г;
цибуля ріпчаста – 75 г;
пряні трави – за смаком;
сіль;
мелений чорний перець.
Приготування
Філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, злегка відбиваємо, укладаємо в миску, заправляємо оливковою олією і соєвим соусом і перемішуємо.
Поки маринується філе, підготуємо інші компоненти страви. Дрібно шаткуємо попередньо очищену цибулю. Грибочки миємо, даємо стекти, і рубаємо їх невеликими пластинами.
Поміщаємо курячі шматочки на розпечену сковороду і підрум'янюємо, помішуючи, на сильному вогні протягом десяти хвилин. Потім тимчасово виймаємо курку на тарілку, а в сковорідку кидаємо цибулька, пасеруємо його дві хвилини і додаємо гриби. Витримуємо їх на середньому вогні протягом десяти хвилин, помішуючи, і додаємо борошно. Потім вливаємо бульйон і вершки, приправляємо блюдо меленим чорним перцем, пряними травами, прогріваємо до кипіння і закладаємо курку. Припускаємо страву під кришкою протягом двадцяти хвилин, помішуючи, і можемо подавати.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 650 г;
вершки жирністю 33% – 320 мл;
каррі – 10-15 г;
курага – 120 г;
чорнослив без кісточок – 120 г;
родзинки – 120 г;
борошно – 15 г;
цибулю білий – 150 г;
часник – 1-2 зубчики;
сіль;
мелений чорний перець;
свіжа зелень петрушки;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Вимите куряче філе нарізаємо на довгасті акуратні бруски однакового розміру. Ретельно промиваємо та нарізаємо соломкою курагу і чорнослив, родзинки моєму і даємо стекти. Білий салатний цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а часник дрібно рубаємо.
На прогрітій сковороді обсмажуємо білий цибулю до прозорості, додаємо сухофрукти і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо підігріті вершки, кидаємо каррі, приправляємо масу за смаком сіллю, меленим чорним перцем і протушиваем хвилин п'ять. В кінці додаємо часник і за бажанням дрібно нарізану петрушку.
Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо до готовності куряче філе, не забуваючи посолити його і поперчити.
По готовності з'єднуємо вміст обох сковорідок, прогріваємо протягом однієї хвилини на малому вогні і вимикаємо плиту.
У гарячому вигляді страву можна подати як основне блюдо з гарніром, а в холодному як закуску у вигляді салату. Обидва варіанти гарні по-своєму.
Рецепт курки в вершково-часниковому соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру. Приправляємо їх сіллю і підрум'янюємо, помішуючи, на сковороді, в яку попередньо наллємо трохи рослинного масла.
Тим часом прогріваємо духовку до 195 градусів і приготуємо вершково-часниковий соус. Для цього змішуємо вершки з попередньо очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, листочки чебрецю, діжонську гірчицю і перемішуємо.
Обсмажені курячі шматочки визначаємо в промаслений форму, приправляємо приготованим соусом, притрушиваем зверху пропущеним через тертці твердим сиром і розміщуємо в духовці. Через двадцять п'ять хвилин блюдо буде повністю готове до вживання. На гарнір можна подати відварна картопля, рис, макаронні вироби або овочі.
Філе курки в вершково-грибному соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, злегка відбиваємо, укладаємо в миску, заправляємо оливковою олією і соєвим соусом і перемішуємо.
Поки маринується філе, підготуємо інші компоненти страви. Дрібно шаткуємо попередньо очищену цибулю. Грибочки миємо, даємо стекти, і рубаємо їх невеликими пластинами.
Поміщаємо курячі шматочки на розпечену сковороду і підрум'янюємо, помішуючи, на сильному вогні протягом десяти хвилин. Потім тимчасово виймаємо курку на тарілку, а в сковорідку кидаємо цибулька, пасеруємо його дві хвилини і додаємо гриби. Витримуємо їх на середньому вогні протягом десяти хвилин, помішуючи, і додаємо борошно. Потім вливаємо бульйон і вершки, приправляємо блюдо меленим чорним перцем, пряними травами, прогріваємо до кипіння і закладаємо курку. Припускаємо страву під кришкою протягом двадцяти хвилин, помішуючи, і можемо подавати.
Шматочки курки у вершковому соусі з сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Вимите куряче філе нарізаємо на довгасті акуратні бруски однакового розміру. Ретельно промиваємо та нарізаємо соломкою курагу і чорнослив, родзинки моєму і даємо стекти. Білий салатний цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а часник дрібно рубаємо.
На прогрітій сковороді обсмажуємо білий цибулю до прозорості, додаємо сухофрукти і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо підігріті вершки, кидаємо каррі, приправляємо масу за смаком сіллю, меленим чорним перцем і протушиваем хвилин п'ять. В кінці додаємо часник і за бажанням дрібно нарізану петрушку.
Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо до готовності куряче філе, не забуваючи посолити його і поперчити.
По готовності з'єднуємо вміст обох сковорідок, прогріваємо протягом однієї хвилини на малому вогні і вимикаємо плиту.
У гарячому вигляді страву можна подати як основне блюдо з гарніром, а в холодному як закуску у вигляді салату. Обидва варіанти гарні по-своєму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з морепродуктами в вершковому соусі
Сьогодні приготуванням італійської пасти досить складно здивувати, однак, якщо приготувати страву з морепродуктів, тут навіть найвибагливіший гурман
Паста з грибами у вершковому соусі
Самим популярним у всьому світі італійським блюдом можна з упевненістю назвати пасту. Існує десятки її видів і не менше рецептів наповнення.
Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.
Курка з грибами у вершковому соусі
Ідеальне кулінарне поєднання курки та грибів, можна зробити більш ароматним і напрочуд ніжним, доповнивши блюдо вершковим соусом. Така страва
Шніцель по-міністерськи
Урізноманітнити шніцель з курячого філе дуже просто. Приготуємо м'ясо по-міністерськи - в хлібних сухарях. Блюдо вийде неймовірно смачним, з хрусткою
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам