Паста з грибами у вершковому соусі
Основа італійської кухні - паста, завдяки своїй простоті й одночасно вишуканості дуже популярна у всьому світі. Варіантів приготування цієї страви не злічити. Додаванням м'яса, грибів, морепродуктів , а також овочів і спецій в різних варіаціях можна кожного разу отримувати новий, не менш привабливий і оригінальний смак страви.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати пасту з грибами у вершковому соусі і запропонуємо варіант страви з куркою.
Інгредієнти:
паста фетучіні – 270 г;
гриби білі – 270 г;
вершки – 390 мл;
цибуля біла – 75 г;
часник – 2-3 зубчики;
лимон – 05 шт.;
петрушка – за смаком;
вершкове масло – 55 г;
олія оливкова Extra Virgin – 75 мл;
чорний мелений перець – 10 г або по смаку;
сіль – за смаком.
Приготування
Білі гриби позбавляємо від забруднень за допомогою серветки, не промиваючи водою, і шаткуємо шматочками середнього розміру. Білий цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо досить дрібно.
У каструлі з водою відварюємо пасту фетучіні до стану «аль денте». Не забуваємо попередньо посолити воду і додати пару ложок оливкової олії. По готовності відкидаємо макаронні вироби на друшляк, залишивши близько ста мілілітрів відвару. Він нам знадобиться надалі.
У глибокій сковороді прогріваємо оливкова і вершкове масло, закладаємо підготовлений цибулю і часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім кидаємо грибочки і також обсмажуємо протягом приблизно семи хвилин. Вливаємо вершки і тушкуємо, помішуючи, ще чотири хвилини.
Тепер закладаємо в вершково-грибну масу готову пасту, додаємо дрібно нарубану зелень петрушки, мелений чорний перець, сік лимона, вливаємо відвар від макаронів і тушкуємо ще пару хвилин під кришкою на самому малому спеки.
Подаємо пасту з білими грибами в попередньо прогрітій глибокій тарілці. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
паста – 290 г;
філе курки – 590 г;
печериці – 310 г;
вершки жирністю 33 % – 110 мл;
цибуля ріпчаста – 75 г;
часник (за бажанням) – 2 зубчики;
пармезан – за смаком;
суміш сухих прованських трав – за смаком;
білий мелений перець – за смаком;
свіжа зелень базиліка, кропу і петрушки – за смаком;
сіль – за смаком;
оливкова олія – 90 мл
Приготування
Спочатку відваримо до готовності пасту. Для цього підігріваємо до кипіння два літри води, попередньо посоливши її чайною ложкою солі і додавши трохи оливкової олії. Закладаємо макаронні вироби і витримуємо їх в киплячій воді на одну хвилинку менше, ніж передбачає інструкція по їх приготуванню на упаковці. Отримуємо, як кажуть в Італії, стан «al dente» або іншими словами трохи недоварену пасту.
Далі попередньо вимите і обсушенное куряче філе і грибочки, а також очищений цибулю і часник бажанням шаткуємо невеликими кубиками. Глибоку сковороду або великий сотейник з товстим дном прогріваємо на вогні з оливковою олією, закладаємо спочатку курку і підрум'янюємо скибочки, помішуючи, зі всіх сторін. Потім додаємо цибулька і за бажанням часник і смажимо ще кілька хвилин. Далі кидаємо грибочки і смажимо до рум'яності.
Тепер вливаємо попередньо підігріті вершки, приправляємо страву сіллю, меленим білим перцем, сумішшю сухих італійських трав і тушкуємо на несильному вогні приблизно десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно посічену свіжу зелень, викладаємо в сотейник до соусу готову пасту, додаємо протертий на середній тертці пармезан, перемішуємо, витримуємо на плиті на самому малому вогні ще пару хвилин, і подаємо до столу, розклавши по теплих тарілках.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати пасту з грибами у вершковому соусі і запропонуємо варіант страви з куркою.
Рецепт пасти з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Білі гриби позбавляємо від забруднень за допомогою серветки, не промиваючи водою, і шаткуємо шматочками середнього розміру. Білий цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо досить дрібно.
У каструлі з водою відварюємо пасту фетучіні до стану «аль денте». Не забуваємо попередньо посолити воду і додати пару ложок оливкової олії. По готовності відкидаємо макаронні вироби на друшляк, залишивши близько ста мілілітрів відвару. Він нам знадобиться надалі.
У глибокій сковороді прогріваємо оливкова і вершкове масло, закладаємо підготовлений цибулю і часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім кидаємо грибочки і також обсмажуємо протягом приблизно семи хвилин. Вливаємо вершки і тушкуємо, помішуючи, ще чотири хвилини.
Тепер закладаємо в вершково-грибну масу готову пасту, додаємо дрібно нарубану зелень петрушки, мелений чорний перець, сік лимона, вливаємо відвар від макаронів і тушкуємо ще пару хвилин під кришкою на самому малому спеки.
Подаємо пасту з білими грибами в попередньо прогрітій глибокій тарілці. Приємного апетиту!
Італійська паста з куркою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відваримо до готовності пасту. Для цього підігріваємо до кипіння два літри води, попередньо посоливши її чайною ложкою солі і додавши трохи оливкової олії. Закладаємо макаронні вироби і витримуємо їх в киплячій воді на одну хвилинку менше, ніж передбачає інструкція по їх приготуванню на упаковці. Отримуємо, як кажуть в Італії, стан «al dente» або іншими словами трохи недоварену пасту.
Далі попередньо вимите і обсушенное куряче філе і грибочки, а також очищений цибулю і часник бажанням шаткуємо невеликими кубиками. Глибоку сковороду або великий сотейник з товстим дном прогріваємо на вогні з оливковою олією, закладаємо спочатку курку і підрум'янюємо скибочки, помішуючи, зі всіх сторін. Потім додаємо цибулька і за бажанням часник і смажимо ще кілька хвилин. Далі кидаємо грибочки і смажимо до рум'яності.
Тепер вливаємо попередньо підігріті вершки, приправляємо страву сіллю, меленим білим перцем, сумішшю сухих італійських трав і тушкуємо на несильному вогні приблизно десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно посічену свіжу зелень, викладаємо в сотейник до соусу готову пасту, додаємо протертий на середній тертці пармезан, перемішуємо, витримуємо на плиті на самому малому вогні ще пару хвилин, і подаємо до столу, розклавши по теплих тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з морепродуктами в вершковому соусі
Сьогодні приготуванням італійської пасти досить складно здивувати, однак, якщо приготувати страву з морепродуктів, тут навіть найвибагливіший гурман
Паста з куркою в вершковому соусі
Варіантів пасти існує не так і багато, а рецептів наповнення зібралася достатня кількість. Одним з найбільш поширених і ситних страв можна назвати
Макарони з грибами у вершковому соусі
У цій статті зібрані рецепти, які допоможуть урізноманітнити повсякденний вечеря чудовим блюдом з абсолютно простих і доступних компонентів. Далі
Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
Паста з соусом песто
Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
Паста з креветками у вершковому соусі
Ніжний вершковий смак цієї страви нікого не залишить байдужим, а вже любителів італійської кухні – тим більше. Паста з креветками у вершковому соусі