Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паста з грибами у вершковому соусі

Паста з грибами у вершковому соусі

2-11-2015, 18:47
695
Паста з грибами у вершковому соусі
Основа італійської кухні - паста, завдяки своїй простоті й одночасно вишуканості дуже популярна у всьому світі. Варіантів приготування цієї страви не злічити. Додаванням м'яса, грибів, морепродуктів , а також овочів і спецій в різних варіаціях можна кожного разу отримувати новий, не менш привабливий і оригінальний смак страви.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати пасту з грибами у вершковому соусі і запропонуємо варіант страви з куркою.

Рецепт пасти з білими грибами у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • паста фетучіні – 270 г;

  • гриби білі – 270 г;

  • вершки – 390 мл;

  • цибуля біла – 75 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • лимон – 05 шт.;

  • петрушка – за смаком;

  • вершкове масло – 55 г;

  • олія оливкова Extra Virgin – 75 мл;

  • чорний мелений перець – 10 г або по смаку;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Білі гриби позбавляємо від забруднень за допомогою серветки, не промиваючи водою, і шаткуємо шматочками середнього розміру. Білий цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо досить дрібно.
    У каструлі з водою відварюємо пасту фетучіні до стану «аль денте». Не забуваємо попередньо посолити воду і додати пару ложок оливкової олії. По готовності відкидаємо макаронні вироби на друшляк, залишивши близько ста мілілітрів відвару. Він нам знадобиться надалі.
    У глибокій сковороді прогріваємо оливкова і вершкове масло, закладаємо підготовлений цибулю і часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім кидаємо грибочки і також обсмажуємо протягом приблизно семи хвилин. Вливаємо вершки і тушкуємо, помішуючи, ще чотири хвилини.
    Тепер закладаємо в вершково-грибну масу готову пасту, додаємо дрібно нарубану зелень петрушки, мелений чорний перець, сік лимона, вливаємо відвар від макаронів і тушкуємо ще пару хвилин під кришкою на самому малому спеки.
    Подаємо пасту з білими грибами в попередньо прогрітій глибокій тарілці. Приємного апетиту!

    Італійська паста з куркою і грибами у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • паста – 290 г;

  • філе курки – 590 г;

  • печериці – 310 г;

  • вершки жирністю 33 % – 110 мл;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • часник (за бажанням) – 2 зубчики;

  • пармезан – за смаком;

  • суміш сухих прованських трав – за смаком;

  • білий мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка, кропу і петрушки – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова олія – 90 мл


  • Приготування
    Спочатку відваримо до готовності пасту. Для цього підігріваємо до кипіння два літри води, попередньо посоливши її чайною ложкою солі і додавши трохи оливкової олії. Закладаємо макаронні вироби і витримуємо їх в киплячій воді на одну хвилинку менше, ніж передбачає інструкція по їх приготуванню на упаковці. Отримуємо, як кажуть в Італії, стан «al dente» або іншими словами трохи недоварену пасту.
    Далі попередньо вимите і обсушенное куряче філе і грибочки, а також очищений цибулю і часник бажанням шаткуємо невеликими кубиками. Глибоку сковороду або великий сотейник з товстим дном прогріваємо на вогні з оливковою олією, закладаємо спочатку курку і підрум'янюємо скибочки, помішуючи, зі всіх сторін.
    Паста з грибами у вершковому соусі
    Потім додаємо цибулька і за бажанням часник і смажимо ще кілька хвилин. Далі кидаємо грибочки і смажимо до рум'яності.
    Тепер вливаємо попередньо підігріті вершки, приправляємо страву сіллю, меленим білим перцем, сумішшю сухих італійських трав і тушкуємо на несильному вогні приблизно десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно посічену свіжу зелень, викладаємо в сотейник до соусу готову пасту, додаємо протертий на середній тертці пармезан, перемішуємо, витримуємо на плиті на самому малому вогні ще пару хвилин, і подаємо до столу, розклавши по теплих тарілках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста з морепродуктами в вершковому соусі
    Паста з морепродуктами в вершковому соусі
    Сьогодні приготуванням італійської пасти досить складно здивувати, однак, якщо приготувати страву з морепродуктів, тут навіть найвибагливіший гурман
    Паста з куркою в вершковому соусі
    Паста з куркою в вершковому соусі
    Варіантів пасти існує не так і багато, а рецептів наповнення зібралася достатня кількість. Одним з найбільш поширених і ситних страв можна назвати
    Макарони з грибами у вершковому соусі
    Макарони з грибами у вершковому соусі
    У цій статті зібрані рецепти, які допоможуть урізноманітнити повсякденний вечеря чудовим блюдом з абсолютно простих і доступних компонентів. Далі
    Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
    Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
    Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
    Паста з соусом песто
    Паста з соусом песто
    Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
    Паста з креветками у вершковому соусі
    Паста з креветками у вершковому соусі
    Ніжний вершковий смак цієї страви нікого не залишить байдужим, а вже любителів італійської кухні – тим більше. Паста з креветками у вершковому соусі