Макарони з грибами у вершковому соусі
Макарони – продукт простий, легкий у приготуванні і доступний абсолютно всім. Але просто відварені макарони – це не цікаво, прісно, та й не особливо смачно. Зараз ми вам розповімо, як готувати макарони з грибами під вершковим соусом. У такому варіанті приготування звичний для нас продукт придбає нові фарби, і страва вийде дуже ситним і при цьому смачним.
Інгредієнти:
макаронні вироби – 200 г;
гриби білі – 250 г;
вершки – 100 мл;
масло вершкове 73% жирності – 50 г;
пармезан – 40 г;
помідори черрі - 5 штук;
пшенична борошно – 10 р;
гілочки петрушки – 4 шт.;
сіль;
перець білий.
Приготування
Білі гриби ріжемо кубиками або пластинками. Заливаємо водою і проварюємо 15 хвилин після закипання. У сотейник кладемо вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи утворюються грудочки. Обсмажуємо, поки маса злегка не підрум'яниться. Вливаємо вершки і розмішуємо. У разі, якщо соус вийшов густуватим, вливаємо трохи окропу, доводячи його до бажаної густоти. Солимо його і приправляємо білим перцем за смаком. Після цього на малому вогні тушкуємо соус близько 10 хвилин. Тепер викладаємо в нього попередньо відварені білі гриби і цілі-цілісенькі помідорчики черрі. Добре перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще хвилин 15. Як тільки в процесі приготування з помідорів почав виділятися сік, виймаємо їх з соусу і залишаємо для сервірування. Поки готується соус, варимо макаронні вироби у грибному відварі. Важливо макарони не переварити, їх потрібно довести практично до готовності - «al dente», як називають цей стан італійці. Зливаємо воду з макаронів, відкинувши їх на друшляк. Поливаємо готову пасту вершково-грибним соусом. Зверху посипаємо тертим пармезаном і сервіруємо помідорами черрі і гілочками свіжої петрушки. Макарони з вершковим соусом і грибами тут же подаємо до столу. В остившем вигляді смак буде вже не той.
Інгредієнти:
макарони – 350 г;
печериці – 200 г;
часник – 3 зубчики;
оливкова олія;
вершки 23% жирності – 200 мл;
молоко – 50 мл;
вершковий сир – 50 г;
італійські трави;
сіль.
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо шампіньйони, порізані пластинками і обсмажуємо до приємної рум'яності. Поки готуються гриби, закладаємо макарони у киплячу воду і доводимо їх практично до готовності, а потім відразу ж відкидаємо на друшляк. У печериці додаємо подрібнений часник, перемішуємо, обсмажуємо хвилини 2 і вливаємо вершки і молоко. Готуємо соус на малому вогні приблизно чверть години. Солимо і кладемо спеції. Поливаємо макарони отриманим вершковим соусом з грибів. Готову страву зверху посипаємо тертим сиром.
Інгредієнти:
макарони – 300 г;
гриби – 350 г;
цибуля – 130 г;
часник – 3 зубчики;
сир – 100 г;
вершки – 200 мл;
зелень базиліка – 1 пучок;
сіль;
перець;
рослинне масло.
Приготування
Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо до рум'яності. Додаємо нарізані шматочками гриби, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Додаємо тертий сир, вершки, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо соус на невеликому вогні хвилин 10. Тим часом в підсоленій воді варимо макарони. Зубчики часнику дрібненько шаткуємо й перетираємо з сіллю і подрібненою зеленню до стану однорідної кашки. Викладаємо її в сковороду з соусом і перемішуємо. Готові макарони відкидаємо на друшляк. Коли вода стече, покласти їх в сковороду з соусом, перемішуємо, даємо настоятися хвилин 10. А потім кличемо всіх до столу насолоджуватися смачним обідом або вечерею. Приємного апетиту!
Макарони з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Білі гриби ріжемо кубиками або пластинками. Заливаємо водою і проварюємо 15 хвилин після закипання. У сотейник кладемо вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи утворюються грудочки. Обсмажуємо, поки маса злегка не підрум'яниться. Вливаємо вершки і розмішуємо. У разі, якщо соус вийшов густуватим, вливаємо трохи окропу, доводячи його до бажаної густоти. Солимо його і приправляємо білим перцем за смаком. Після цього на малому вогні тушкуємо соус близько 10 хвилин. Тепер викладаємо в нього попередньо відварені білі гриби і цілі-цілісенькі помідорчики черрі. Добре перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще хвилин 15. Як тільки в процесі приготування з помідорів почав виділятися сік, виймаємо їх з соусу і залишаємо для сервірування. Поки готується соус, варимо макаронні вироби у грибному відварі. Важливо макарони не переварити, їх потрібно довести практично до готовності - «al dente», як називають цей стан італійці. Зливаємо воду з макаронів, відкинувши їх на друшляк. Поливаємо готову пасту вершково-грибним соусом. Зверху посипаємо тертим пармезаном і сервіруємо помідорами черрі і гілочками свіжої петрушки. Макарони з вершковим соусом і грибами тут же подаємо до столу. В остившем вигляді смак буде вже не той.
Макарони з грибами у вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо шампіньйони, порізані пластинками і обсмажуємо до приємної рум'яності. Поки готуються гриби, закладаємо макарони у киплячу воду і доводимо їх практично до готовності, а потім відразу ж відкидаємо на друшляк. У печериці додаємо подрібнений часник, перемішуємо, обсмажуємо хвилини 2 і вливаємо вершки і молоко. Готуємо соус на малому вогні приблизно чверть години. Солимо і кладемо спеції. Поливаємо макарони отриманим вершковим соусом з грибів. Готову страву зверху посипаємо тертим сиром.
Готуємо макарони з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо до рум'яності. Додаємо нарізані шматочками гриби, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Додаємо тертий сир, вершки, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо соус на невеликому вогні хвилин 10. Тим часом в підсоленій воді варимо макарони. Зубчики часнику дрібненько шаткуємо й перетираємо з сіллю і подрібненою зеленню до стану однорідної кашки. Викладаємо її в сковороду з соусом і перемішуємо. Готові макарони відкидаємо на друшляк. Коли вода стече, покласти їх в сковороду з соусом, перемішуємо, даємо настоятися хвилин 10. А потім кличемо всіх до столу насолоджуватися смачним обідом або вечерею. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з грибами
Якщо ви є прихильницею макаронних виробів або просто хочете урізноманітнити звичне меню новим блюдом, то рецепт макаронів з грибами доведеться вам до
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний
Як посмажити макарони на сковороді?
Коли нам потрібно що-небудь швиденько приготувати, нас, звичайно ж, виручають макарони. Це, безумовно, відварні макарони. А сьогодні ми розповімо про