Макарони – продукт простий, легкий у приготуванні і доступний абсолютно всім. Але просто відварені макарони – це не цікаво, прісно, та й не особливо смачно. Зараз ми вам розповімо, як готувати макарони з грибами під вершковим соусом. У такому варіанті приготування звичний для нас продукт придбає нові фарби, і страва вийде дуже ситним і при цьому смачним.
Макарони з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: макаронні вироби – 200 г; гриби білі – 250 г; вершки – 100 мл; масло вершкове 73% жирності – 50 г; пармезан – 40 г; помідори черрі - 5 штук; пшенична борошно – 10 р; гілочки петрушки – 4 шт.; сіль; перець білий. Приготування Білі гриби ріжемо кубиками або пластинками. Заливаємо водою і проварюємо 15 хвилин після закипання. У сотейник кладемо вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи утворюються грудочки. Обсмажуємо, поки маса злегка не підрум'яниться. Вливаємо вершки і розмішуємо. У разі, якщо соус вийшов густуватим, вливаємо трохи окропу, доводячи його до бажаної густоти. Солимо його і приправляємо білим перцем за смаком. Після цього на малому вогні тушкуємо соус близько 10 хвилин. Тепер викладаємо в нього попередньо відварені білі гриби і цілі-цілісенькі помідорчики черрі. Добре перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще хвилин 15. Як тільки в процесі приготування з помідорів почав виділятися сік, виймаємо їх з соусу і залишаємо для сервірування. Поки готується соус, варимо макаронні вироби у грибному відварі. Важливо макарони не переварити, їх потрібно довести практично до готовності - «al dente», як називають цей стан італійці. Зливаємо воду з макаронів, відкинувши їх на друшляк. Поливаємо готову пасту вершково-грибним соусом. Зверху посипаємо тертим пармезаном і сервіруємо помідорами черрі і гілочками свіжої петрушки. Макарони з вершковим соусом і грибами тут же подаємо до столу. В остившем вигляді смак буде вже не той.
Макарони з грибами у вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: макарони – 350 г; печериці – 200 г; часник – 3 зубчики; оливкова олія; вершки 23% жирності – 200 мл; молоко – 50 мл; вершковий сир – 50 г; італійські трави; сіль. Приготування На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо шампіньйони, порізані пластинками і обсмажуємо до приємної рум'яності. Поки готуються гриби, закладаємо макарони у киплячу воду і доводимо їх практично до готовності, а потім відразу ж відкидаємо на друшляк. У печериці додаємо подрібнений часник, перемішуємо, обсмажуємо хвилини 2 і вливаємо вершки і молоко. Готуємо соус на малому вогні приблизно чверть години. Солимо і кладемо спеції. Поливаємо макарони отриманим вершковим соусом з грибів. Готову страву зверху посипаємо тертим сиром.
Готуємо макарони з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: макарони – 300 г; гриби – 350 г; цибуля – 130 г; часник – 3 зубчики; сир – 100 г; вершки – 200 мл; зелень базиліка – 1 пучок; сіль; перець; рослинне масло. Приготування Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо до рум'яності. Додаємо нарізані шматочками гриби, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Додаємо тертий сир, вершки, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо соус на невеликому вогні хвилин 10. Тим часом в підсоленій воді варимо макарони. Зубчики часнику дрібненько шаткуємо й перетираємо з сіллю і подрібненою зеленню до стану однорідної кашки. Викладаємо її в сковороду з соусом і перемішуємо. Готові макарони відкидаємо на друшляк. Коли вода стече, покласти їх в сковороду з соусом, перемішуємо, даємо настоятися хвилин 10. А потім кличемо всіх до столу насолоджуватися смачним обідом або вечерею. Приємного апетиту!