» » Паста з креветками у вершковому соусі

Паста з креветками у вершковому соусі

Паста з креветками у вершковому соусі
Є страви, які стали широкодоступними відносно недавно, але практично моментально влилися в місцеву гастрономічну культуру і стали своєрідною класикою. Безумовно, до числа одного з таких рецептів можна віднести пасту з усім розмаїттям прекрасних соусів, якими її можна доповнити. Твердо вирішивши зосередитися на класичних поєднаннях пропонуємо вам приготувати пасту з креветками у вершковому соусі сьогодні на вечерю.

Італійська паста з креветками у вершковому соусі


Інгредієнти:
Для пасти:

  • фетучіні - 250 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • тертий пармезан - 2/3 ст.;

  • зелень петрушки.


  • Для креветок:

  • великі креветки - 250 г;

  • часниковий зубок;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Поки вода для пасти доходить до кипіння, розтоплюємо масло в сотейнику і пасеруємо на ньому трохи борошна. Отриману масу розвести білим вином і молоком, а після закипання, прибираємо з вогню і посипаємо щедрою гостю тертого пармезану.
    Кидаємо пасту в киплячу воду, а самі на іншій сковороді вже на оливковій олії смажимо часник з очищеними хвостами креветок. Коли останні стануть рожевими, кладемо їх у соус.
    Як тільки паста буде готова, викладаємо її у готовий соус і доповнюємо подрібненою зеленню петрушки. Можна подавати!

    Паста з креветками у вершково-томатному соусі


    Інгредієнти:

  • паста - 240 г;

  • оливкова і вершкове олію - по 1 ст. ложці;

  • великі креветки - 450 г;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • жирні вершки - 240 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 240 мл;

  • тертий пармезан - 1/2 ст.


  • Приготування
    Починаємо приготування, як зазвичай, з соусу. У сотейнику розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо хвости креветок, щедро посипані борошном. Через пару хвилин креветки можна відкладати на тарілку, а замість них класти скибочки томатів і заливати залишилася в посуді суміш молоком з бульйоном. Трохи солі з перцем, і можна збільшувати вогонь, щоб випарувалася зайва рідина. За цей час ми встигаємо зварити свіжу пасту до горезвісного «al dente». У самому фіналі покладіть в соус добру жменю тертого сиру, туди ж поверніть креветки і відварену пасту.

    Паста з креветками і часником у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • суха паста - 350 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • креветки - 500 г;

  • крем-сир - 250 г;

  • молоко - 500 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сир (моцарела+пармезан) - 1 ст.;

  • щіпка чилі і копченої паприки.


  • Приготування
    Спершу на оливковій олії смажимо зубчик часнику з нарізаними грибами. Коли гриби віддадуть зайву вологу і підрум'яняться, перекладаємо їх на блюдо, а на вогонь кладемо хвости креветок і часник.
    В окремій ємності обсмажуємо борошно до кремового кольору і заливаємо її сумішшю молока з крем-сиром. Уварюємо соус, додаємо терті сири, спеції і смажені гриби з креветками. У фіналі закладаємо відварену пасту і перемішуємо.

    Паста з вершковим соусом, шпинатом і креветками


    Інгредієнти:

  • паста суха - 340 г;
  • Паста з креветками у вершковому соусі

  • шпинат - 300 г;

  • часникові зубки - 2-3 шт.;

  • бульйонний кубик - 1/2 шт.;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • вершковий сир - 160 г;

  • креветки - 500 г;

  • тертий сир.


  • Приготування
    Обсмажуємо часник і в цей же час розводимо бульйонний кубик у воді (можна використовувати еквівалентну кількість готового бульйону). Заливаємо часник бульйоном і додаємо крем-сир. Шанувальники мускатного горіха можуть і всипати дрібку улюбленої спеції слідом. Смажимо креветки.
    Відварюємо пасту і за 30 секунд до готовності додаємо до неї листя шпинату. Відкидаємо пасту на друшляк разом із зеленню і переміщаємо в соус. У фіналі кладемо креветки з сиром і перемішуємо.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:09
    Переглядів: 512