Паста з креветками у вершковому соусі
Є страви, які стали широкодоступними відносно недавно, але практично моментально влилися в місцеву гастрономічну культуру і стали своєрідною класикою. Безумовно, до числа одного з таких рецептів можна віднести пасту з усім розмаїттям прекрасних соусів, якими її можна доповнити. Твердо вирішивши зосередитися на класичних поєднаннях пропонуємо вам приготувати пасту з креветками у вершковому соусі сьогодні на вечерю.
Інгредієнти:
Для пасти:
фетучіні - 250 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
сухе біле вино - 120 мл;
молоко - 240 мл;
тертий пармезан - 2/3 ст.;
зелень петрушки.
Для креветок:
великі креветки - 250 г;
часниковий зубок;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Поки вода для пасти доходить до кипіння, розтоплюємо масло в сотейнику і пасеруємо на ньому трохи борошна. Отриману масу розвести білим вином і молоком, а після закипання, прибираємо з вогню і посипаємо щедрою гостю тертого пармезану.
Кидаємо пасту в киплячу воду, а самі на іншій сковороді вже на оливковій олії смажимо часник з очищеними хвостами креветок. Коли останні стануть рожевими, кладемо їх у соус.
Як тільки паста буде готова, викладаємо її у готовий соус і доповнюємо подрібненою зеленню петрушки. Можна подавати!
Інгредієнти:
паста - 240 г;
оливкова і вершкове олію - по 1 ст. ложці;
великі креветки - 450 г;
помідори - 2-3 шт.;
жирні вершки - 240 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 240 мл;
тертий пармезан - 1/2 ст.
Приготування
Починаємо приготування, як зазвичай, з соусу. У сотейнику розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо хвости креветок, щедро посипані борошном. Через пару хвилин креветки можна відкладати на тарілку, а замість них класти скибочки томатів і заливати залишилася в посуді суміш молоком з бульйоном. Трохи солі з перцем, і можна збільшувати вогонь, щоб випарувалася зайва рідина. За цей час ми встигаємо зварити свіжу пасту до горезвісного «al dente». У самому фіналі покладіть в соус добру жменю тертого сиру, туди ж поверніть креветки і відварену пасту.
Інгредієнти:
суха паста - 350 г;
часникові зубки - 3 шт.;
печериці - 150 г;
креветки - 500 г;
крем-сир - 250 г;
молоко - 500 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
сир (моцарела+пармезан) - 1 ст.;
щіпка чилі і копченої паприки.
Приготування
Спершу на оливковій олії смажимо зубчик часнику з нарізаними грибами. Коли гриби віддадуть зайву вологу і підрум'яняться, перекладаємо їх на блюдо, а на вогонь кладемо хвости креветок і часник.
В окремій ємності обсмажуємо борошно до кремового кольору і заливаємо її сумішшю молока з крем-сиром. Уварюємо соус, додаємо терті сири, спеції і смажені гриби з креветками. У фіналі закладаємо відварену пасту і перемішуємо.
Інгредієнти:
паста суха - 340 г;
шпинат - 300 г;
часникові зубки - 2-3 шт.;
бульйонний кубик - 1/2 шт.;
вода - 1 1/2 ст.;
вершковий сир - 160 г;
креветки - 500 г;
тертий сир.
Приготування
Обсмажуємо часник і в цей же час розводимо бульйонний кубик у воді (можна використовувати еквівалентну кількість готового бульйону). Заливаємо часник бульйоном і додаємо крем-сир. Шанувальники мускатного горіха можуть і всипати дрібку улюбленої спеції слідом. Смажимо креветки.
Відварюємо пасту і за 30 секунд до готовності додаємо до неї листя шпинату. Відкидаємо пасту на друшляк разом із зеленню і переміщаємо в соус. У фіналі кладемо креветки з сиром і перемішуємо.
Італійська паста з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для пасти:
Для креветок:
Приготування
Поки вода для пасти доходить до кипіння, розтоплюємо масло в сотейнику і пасеруємо на ньому трохи борошна. Отриману масу розвести білим вином і молоком, а після закипання, прибираємо з вогню і посипаємо щедрою гостю тертого пармезану.
Кидаємо пасту в киплячу воду, а самі на іншій сковороді вже на оливковій олії смажимо часник з очищеними хвостами креветок. Коли останні стануть рожевими, кладемо їх у соус.
Як тільки паста буде готова, викладаємо її у готовий соус і доповнюємо подрібненою зеленню петрушки. Можна подавати!
Паста з креветками у вершково-томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування, як зазвичай, з соусу. У сотейнику розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо хвости креветок, щедро посипані борошном. Через пару хвилин креветки можна відкладати на тарілку, а замість них класти скибочки томатів і заливати залишилася в посуді суміш молоком з бульйоном. Трохи солі з перцем, і можна збільшувати вогонь, щоб випарувалася зайва рідина. За цей час ми встигаємо зварити свіжу пасту до горезвісного «al dente». У самому фіналі покладіть в соус добру жменю тертого сиру, туди ж поверніть креветки і відварену пасту.
Паста з креветками і часником у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спершу на оливковій олії смажимо зубчик часнику з нарізаними грибами. Коли гриби віддадуть зайву вологу і підрум'яняться, перекладаємо їх на блюдо, а на вогонь кладемо хвости креветок і часник.
В окремій ємності обсмажуємо борошно до кремового кольору і заливаємо її сумішшю молока з крем-сиром. Уварюємо соус, додаємо терті сири, спеції і смажені гриби з креветками. У фіналі закладаємо відварену пасту і перемішуємо.
Паста з вершковим соусом, шпинатом і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо часник і в цей же час розводимо бульйонний кубик у воді (можна використовувати еквівалентну кількість готового бульйону). Заливаємо часник бульйоном і додаємо крем-сир. Шанувальники мускатного горіха можуть і всипати дрібку улюбленої спеції слідом. Смажимо креветки.
Відварюємо пасту і за 30 секунд до готовності додаємо до неї листя шпинату. Відкидаємо пасту на друшляк разом із зеленню і переміщаємо в соус. У фіналі кладемо креветки з сиром і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки у вершковому соусі
Креветки у вершковому соусі чудово підійдуть до сімейного вечері під келих вина, а може і для дружньої вечірки з пивом. У будь-якому випадку вишукану
Страви з креветками
Стільки апетитних і смачних страв можна приготувати з креветок! Ніжне соковите м'ясо цих ракоподібних давно знайшло своїх шанувальників. У цій статті
Паста з лососем у вершковому соусі
Паста з лососем стравою є універсальним, такі макарони сподобаються абсолютно всім. Це блюдо по достоїнству оцінять і дорослі, і діти. Риба виходить
Паста з соусом песто
Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже