Є страви, які стали широкодоступними відносно недавно, але практично моментально влилися в місцеву гастрономічну культуру і стали своєрідною класикою. Безумовно, до числа одного з таких рецептів можна віднести пасту з усім розмаїттям прекрасних соусів, якими її можна доповнити. Твердо вирішивши зосередитися на класичних поєднаннях пропонуємо вам приготувати пасту з креветками у вершковому соусі сьогодні на вечерю.
Італійська паста з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти: Для пасти:
фетучіні - 250 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сухе біле вино - 120 мл; молоко - 240 мл; тертий пармезан - 2/3 ст.; зелень петрушки. Для креветок:
великі креветки - 250 г; часниковий зубок; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Поки вода для пасти доходить до кипіння, розтоплюємо масло в сотейнику і пасеруємо на ньому трохи борошна. Отриману масу розвести білим вином і молоком, а після закипання, прибираємо з вогню і посипаємо щедрою гостю тертого пармезану.
Кидаємо пасту в киплячу воду, а самі на іншій сковороді вже на оливковій олії смажимо часник з очищеними хвостами креветок. Коли останні стануть рожевими, кладемо їх у соус.
Як тільки паста буде готова, викладаємо її у готовий соус і доповнюємо подрібненою зеленню петрушки. Можна подавати!
Паста з креветками у вершково-томатному соусі
Інгредієнти: паста - 240 г; оливкова і вершкове олію - по 1 ст. ложці; великі креветки - 450 г; помідори - 2-3 шт.; жирні вершки - 240 мл; борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 240 мл; тертий пармезан - 1/2 ст. Приготування Починаємо приготування, як зазвичай, з соусу. У сотейнику розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо хвости креветок, щедро посипані борошном. Через пару хвилин креветки можна відкладати на тарілку, а замість них класти скибочки томатів і заливати залишилася в посуді суміш молоком з бульйоном. Трохи солі з перцем, і можна збільшувати вогонь, щоб випарувалася зайва рідина. За цей час ми встигаємо зварити свіжу пасту до горезвісного «al dente». У самому фіналі покладіть в соус добру жменю тертого сиру, туди ж поверніть креветки і відварену пасту.
Паста з креветками і часником у вершковому соусі
Інгредієнти: суха паста - 350 г; часникові зубки - 3 шт.; печериці - 150 г; креветки - 500 г; крем-сир - 250 г; молоко - 500 мл; борошно - 2 ст. ложки; сир (моцарела+пармезан) - 1 ст.; щіпка чилі і копченої паприки. Приготування Спершу на оливковій олії смажимо зубчик часнику з нарізаними грибами. Коли гриби віддадуть зайву вологу і підрум'яняться, перекладаємо їх на блюдо, а на вогонь кладемо хвости креветок і часник.
В окремій ємності обсмажуємо борошно до кремового кольору і заливаємо її сумішшю молока з крем-сиром. Уварюємо соус, додаємо терті сири, спеції і смажені гриби з креветками. У фіналі закладаємо відварену пасту і перемішуємо.
Паста з вершковим соусом, шпинатом і креветками
Інгредієнти: паста суха - 340 г; шпинат - 300 г; часникові зубки - 2-3 шт.; бульйонний кубик - 1/2 шт.; вода - 1 1/2 ст.; вершковий сир - 160 г; креветки - 500 г; тертий сир. Приготування Обсмажуємо часник і в цей же час розводимо бульйонний кубик у воді (можна використовувати еквівалентну кількість готового бульйону). Заливаємо часник бульйоном і додаємо крем-сир. Шанувальники мускатного горіха можуть і всипати дрібку улюбленої спеції слідом. Смажимо креветки.
Відварюємо пасту і за 30 секунд до готовності додаємо до неї листя шпинату. Відкидаємо пасту на друшляк разом із зеленню і переміщаємо в соус. У фіналі кладемо креветки з сиром і перемішуємо.