» » Паста з соусом песто

Паста з соусом песто

Паста з соусом песто
В Італії готову пасту (тобто, макаронні вироби) звичайно подають з якими соусами. Один з найбільш популярних італійських соусів – соус песто . Основу соусу песто складають оливкова олія, базилік і тертий сир (у різних варіантах додають і деякі інші інгредієнти).

Рецепт приготування пасти з соусом песто


Вибираємо якісну пасту (макаронні вироби) з маркуванням на етикетці «група А», це означає, що паста високої якості і виготовлено з твердих сортів пшениці кращих. Готовий соус песто можна купити в супермаркеті або знайти рецепт на нашому сайті . Якщо ви хочете подати до пасти з соусом песто , що-небудь ще (наприклад, тушковану курятину з грибами) готуйте окремо заздалегідь. Пасту теж готуємо окремо, в останню чергу, безпосередньо перед їжею.
Загальний рецепт приготування пасти
На 1 порцію потрібно близько 80-100 г сухих макаронних виробів. Потрібну кількість пасти поміщаємо в посудину з киплячою водою і варимо до стану al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин, після чого переміщуємо пасту на друшляк, промивати не треба. Кращий час проварювання пасти – 8-10 хвилин.
Тепер можна додати до пасти соус песто , вийде цілком самодостатня страва, необов'язково додавати що-небудь ще. Можна подати пасту з соусом песто до будь-якої трапези протягом дня. Якщо паста якісна, зварена правильно і вживається в нормальній пропорції, можете не хвилюватися про стрункості фігури.

Паста з соусом песто з куркою і грибами.


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо без шкіри і кісточок – 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Куряче м'ясо нарізаємо
    Паста з соусом песто
    дрібними шматочками, також гриби і цибулю. На сковороді розігріваємо олію. Злегка обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 20 хвилин.
    Подаємо цю суміш разом з готовою пастою і соусом песто. Добре ще буде додати зелений цибулька і подати легке світле столове вино. Хліб не потрібен.
    Паста з соусом песто смачна і з креветками. Креветки продають в замороженому вигляді, сирими або злегка підвареними. Вибираючи, обов'язково перевіряйте термін придатності. На упаковці зазвичай детально розписано, як і протягом якого часу варити креветки до повної готовності.
    Окремо відваріть пасту і креветки, злийте воду, трохи остудіть і подавайте з соусом песто.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:09
    Переглядів: 467