В Італії готову пасту (тобто, макаронні вироби) звичайно подають з якими соусами. Один з найбільш популярних італійських соусів – соус песто . Основу соусу песто складають оливкова олія, базилік і тертий сир (у різних варіантах додають і деякі інші інгредієнти).
Рецепт приготування пасти з соусом песто
Вибираємо якісну пасту (макаронні вироби) з маркуванням на етикетці «група А», це означає, що паста високої якості і виготовлено з твердих сортів пшениці кращих. Готовий соус песто можна купити в супермаркеті або знайти рецепт на нашому сайті . Якщо ви хочете подати до пасти з соусом песто , що-небудь ще (наприклад, тушковану курятину з грибами) готуйте окремо заздалегідь. Пасту теж готуємо окремо, в останню чергу, безпосередньо перед їжею.
Загальний рецепт приготування пасти На 1 порцію потрібно близько 80-100 г сухих макаронних виробів. Потрібну кількість пасти поміщаємо в посудину з киплячою водою і варимо до стану al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин, після чого переміщуємо пасту на друшляк, промивати не треба. Кращий час проварювання пасти – 8-10 хвилин.
Тепер можна додати до пасти соус песто , вийде цілком самодостатня страва, необов'язково додавати що-небудь ще. Можна подати пасту з соусом песто до будь-якої трапези протягом дня. Якщо паста якісна, зварена правильно і вживається в нормальній пропорції, можете не хвилюватися про стрункості фігури.
Паста з соусом песто з куркою і грибами.
Інгредієнти: куряче м'ясо без шкіри і кісточок – 600 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; гриби – 200 г; олія оливкова. Приготування Куряче м'ясо нарізаємо
дрібними шматочками, також гриби і цибулю. На сковороді розігріваємо олію. Злегка обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 20 хвилин.
Подаємо цю суміш разом з готовою пастою і соусом песто. Добре ще буде додати зелений цибулька і подати легке світле столове вино. Хліб не потрібен.
Паста з соусом песто смачна і з креветками. Креветки продають в замороженому вигляді, сирими або злегка підвареними. Вибираючи, обов'язково перевіряйте термін придатності. На упаковці зазвичай детально розписано, як і протягом якого часу варити креветки до повної готовності.
Окремо відваріть пасту і креветки, злийте воду, трохи остудіть і подавайте з соусом песто.