Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » З чим їдять соус песто?

З чим їдять соус песто?

21-06-2015, 14:29
4 171
З чим їдять соус песто?
Як і сотні інших рецептів італійської кухні, соус песто підкорив серця їдців ще давно і надійно їх утримує. Легкий у приготуванні, класичний песто складається з трьох базових інгредієнтів: базиліка, сиру та оливкової олії, а що ще потрібно справжньому гурману для щастя?
Про те, до чого подають соус песто і з чим його їдять ми і поговоримо далі.

Макарони з соусом песто


Серед усього різноманіття страв, куди додають соус песто, паста залишається класикою. Заготовивши баночку песто в холодильнику ви можете приготувати незрівнянний вечеря за лічені хвилини. Як? Дивіться!
Інгредієнти:

  • листя базиліка - 2 великих пучка;

  • кедровий горіх - 43 г;

  • тертий пармезан - 65 г;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • оливкова олія - 128 мл;

  • паста на вибір.


  • Приготування
    Для приготування пасти вам необхідно наповнити велику каструлю водою і дочекатися її закипання. Після закипання рідина рясно посоліть і закиньте варитися макарони слідуючи інструкції, зазначеної на упаковці. Відведеного на варінні пасти часу нам якраз має вистачити на приготування свіжого песто.
    Листя базиліка швидко бланшируем в окропі, щоб розм'якшити. 8-10 секунд буде цілком достатньо. Бланшований базилік моментально залийте холодною водою, а потім повністю обсушіть. Покладіть листя в блендер разом з кедром, сиром, часником і олією. Збийте на максимальній швидкості до отримання однорідної маси (близько хвилини). Про спеції також не забувайте.
    Відкиньте макарони на друшляк, швидко заправте соусом і подавайте з додатковою порцією тертого сиру. І навіть не думайте про те, чим замінити соус песто, адже, як бачите, він надзвичайно простий і швидкий у приготуванні.

    Як використовувати соус песто в приготуванні піци?


    Куди додають соус песто? Звичайно ж у автентичне італійське блюдо – піцу. Змішайте його з томатним соусом або викладіть окремо – вийде однаково смачно.
    Інгредієнти:

  • борошно - 145 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • вода - 60 мл;

  • томатне пюре - 80 г;

  • томати черрі - 85 м;

  • моцарелла - 54 г;

  • соус песто (див. попередній рецепт) - 30 р.


  • Приготування
    Готуємо просте тісто, змішавши борошно з розпушувачем і водою, і вымесив до еластичності. Розкачуємо тісто в пласт як можна більше нагадує за формою піцу, змащуємо його томатним пюре, покриваємо шматочками черрі і сиром. Випікаємо піцу при 200°С 15 хвилин, після чого поливаємо песто перед подачею і насолоджуємося. Хіба вам доводилося готувати піцу легше?

    Страви з соусом песто: ароматний хліб


    Застосування соусу песто може знаходити десятки варіацій, що розрізняються по своїй простоті і доступності, але легше і доступніше цього рецепту вам навряд чи вдасться знайти. Приголомшливо ароматний хліб з класичним базиліковим соусом, що безумовно треба подавати з легким дипом на будь-якій вечірці.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 76 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • багет;

  • песто (див. перший рецепт) - 160 г;

  • терта моцарелла - 160 р.


  • Приготування
    З чим їдять соус песто?

    Кладемо часникові зубчики в ступу і розтираємо з щедрою щіпка морської солі до консистенції пасти. Отриману пасту з'єднуємо з розтопленим вершковим маслом і ставимо все на мінімальний вогонь, хвилини 3-4. За цей час ми мало того, що позбавимося від нав'язливості сирого часнику, але ще й додамо маслу більшого аромату.
    Випікати багет самостійно – справа тоскне, а тому візьміть готову буханець і надріжте її зверху, приблизно на третину, хрест-навхрест. У надрізи залийте часникове масло, зверху намажте песто і додайте тертого сиру. Поставте багет в духовку при 180°С 15 хвилин під фольгою, а потім ще на 7-10 без неї.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Спайсі соус
    Спайсі соус
    Під назвою соусу спайсі ховається безліч різноманітних соусів, в основі яких лежить гострий перець. Подають такі соуси до м'ясних, і до рибних страв.
    Паста з соусом песто
    Паста з соусом песто
    Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
    Соус Песто
    Соус Песто
    Ні одне відвідування ресторану з італійською кухнею не обійдеться без дегустації страви приправленого соусом Песто. В Італії цей соус за традицією
    Соус до пасти
    Соус до пасти
    Зробити меню більш різноманітним і наситити смак звичних страв допоможуть соуси. В даній статті ми будемо готувати соуси до пасти з різними
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца з грибами та ковбасою
    Піца - популярна італійська їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. У її створенні використовують найрізноманітніші інгредієнти. Давайте розберемо
    Начинка для піци - рецепт
    Начинка для піци - рецепт
    В першу чергу смак піци визначає не тісто, а начинка. Варіантів її створення безліч. У нашій статті ми поговоримо про те, як зробити начинку для піци