Як і сотні інших рецептів італійської кухні, соус песто підкорив серця їдців ще давно і надійно їх утримує. Легкий у приготуванні, класичний песто складається з трьох базових інгредієнтів: базиліка, сиру та оливкової олії, а що ще потрібно справжньому гурману для щастя?
Про те, до чого подають соус песто і з чим його їдять ми і поговоримо далі.
Макарони з соусом песто
Серед усього різноманіття страв, куди додають соус песто, паста залишається класикою. Заготовивши баночку песто в холодильнику ви можете приготувати незрівнянний вечеря за лічені хвилини. Як? Дивіться!
Інгредієнти: листя базиліка - 2 великих пучка; кедровий горіх - 43 г; тертий пармезан - 65 г; часниковий зубчик - 1 шт.; оливкова олія - 128 мл; паста на вибір. Приготування Для приготування пасти вам необхідно наповнити велику каструлю водою і дочекатися її закипання. Після закипання рідина рясно посоліть і закиньте варитися макарони слідуючи інструкції, зазначеної на упаковці. Відведеного на варінні пасти часу нам якраз має вистачити на приготування свіжого песто.
Листя базиліка швидко бланшируем в окропі, щоб розм'якшити. 8-10 секунд буде цілком достатньо. Бланшований базилік моментально залийте холодною водою, а потім повністю обсушіть. Покладіть листя в блендер разом з кедром, сиром, часником і олією. Збийте на максимальній швидкості до отримання однорідної маси (близько хвилини). Про спеції також не забувайте.
Відкиньте макарони на друшляк, швидко заправте соусом і подавайте з додатковою порцією тертого сиру. І навіть не думайте про те, чим замінити соус песто, адже, як бачите, він надзвичайно простий і швидкий у приготуванні.
Як використовувати соус песто в приготуванні піци?
Куди додають соус песто? Звичайно ж у автентичне італійське блюдо – піцу. Змішайте його з томатним соусом або викладіть окремо – вийде однаково смачно.
Інгредієнти: борошно - 145 г; розпушувач - 5 г; вода - 60 мл; томатне пюре - 80 г; томати черрі - 85 м; моцарелла - 54 г; соус песто (див. попередній рецепт) - 30 р. Приготування Готуємо просте тісто, змішавши борошно з розпушувачем і водою, і вымесив до еластичності. Розкачуємо тісто в пласт як можна більше нагадує за формою піцу, змащуємо його томатним пюре, покриваємо шматочками черрі і сиром. Випікаємо піцу при 200°С 15 хвилин, після чого поливаємо песто перед подачею і насолоджуємося. Хіба вам доводилося готувати піцу легше?
Страви з соусом песто: ароматний хліб
Застосування соусу песто може знаходити десятки варіацій, що розрізняються по своїй простоті і доступності, але легше і доступніше цього рецепту вам навряд чи вдасться знайти. Приголомшливо ароматний хліб з класичним базиліковим соусом, що безумовно треба подавати з легким дипом на будь-якій вечірці.
Інгредієнти: вершкове масло - 76 г; часникові зубчики - 2 шт.; багет; песто (див. перший рецепт) - 160 г; терта моцарелла - 160 р. Приготування Кладемо часникові зубчики в ступу і розтираємо з щедрою щіпка морської солі до консистенції пасти. Отриману пасту з'єднуємо з розтопленим вершковим маслом і ставимо все на мінімальний вогонь, хвилини 3-4. За цей час ми мало того, що позбавимося від нав'язливості сирого часнику, але ще й додамо маслу більшого аромату.
Випікати багет самостійно – справа тоскне, а тому візьміть готову буханець і надріжте її зверху, приблизно на третину, хрест-навхрест. У надрізи залийте часникове масло, зверху намажте песто і додайте тертого сиру. Поставте багет в духовку при 180°С 15 хвилин під фольгою, а потім ще на 7-10 без неї.