Спайсі соус

Спайсі соус
Назва «спайсі» об'єднує цілу групу гострих соусів на різній основі, які можуть стати доповненням до практично будь-яких страв. В рецепти далі ми обговоримо лише деякі їх різновидів цієї групи.

Спайсі соус – рецепт


Склад спайсі соусу можна назвати конкретних, він може включати десятки різноманітних складових, але основа його одна – гострий перець, якій відомий своєю здатністю підсилювати смак інших інгредієнтів страви, саме тому гострі соуси і є улюбленцями багатьох досвідчених їдців.
Інгредієнти:

  • гострий перець - 6-8 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • вода - 240 мл;

  • оцет - 800 мл;

  • часникові зубчики - 20 шт.;

  • білий цибулю - 55 г;

  • цукор - 60 г;

  • соус вустер - 25 мл;

  • сік лайма - 120 мл;

  • мелений кумін - 4 р.


  • Приготування
    Перці викладаємо на деко, поливаємо невеликою кількістю масла, приправляємо сіллю і відправляємо запікатися при 210°С 15-20 хвилин. Коли чилі стануть м'якими, а шкірка з них зійде, очистіть їх від насіння і обвуглити шкірки, м'якоть наріжте.
    У сотейнику на маслі, спасеруйте нарізану цибулю 2-3 хвилини, додайте до нього пюрированный часник, м'якоть гострого перці і залийте все сумішшю води і оцту. Після, можна влити лаймовий сік, трохи вустера і приправити все кумином і сіллю. Через 5 хвилин перелийте соус в блендер і пюрируйте всі його складові. Поверніть розчин на вогонь і проваріть ще 7-10 хвилин.

    Соус спайс для ролів – рецепт


    Різновид ролів з соусом спайсі не можна назвати класичною, однак, численні модифікації традиційних японських рецептів настільки прижилися у нас, що стали місцевої класикою, а тому, рецепт гострого соусу виявився надзвичайно затребуваним.
    Інгредієнти:

  • японський майонез - 1 ст.;

  • паста чилі - 1 ч. ложки;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • ікра летючої риби - 40 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування елементарно простий: за допомогою віночка майонез збийте з соєвим соусом і пастою з чилі. Останню можна додавати виходячи з власних смакових переваг, однак однієї чайної ложки буде цілком достатньо для того, щоб надати суміші пікантну нотку не викликаючи печіння в роті. Фінальною нотою стане ікра летючої риби, і можна використовувати соус за призначенням.

    Соус спайс в домашніх умовах


    Ще один прекрасний соус до азійських страв із м'ясом у складі. Приготуйтеся, бо гостро.
    Інгредієнти:

  • гострий перець чилі - 10 шт.;

  • часник - 10 зубчиків;

  • оцет - 120 мл;

  • цукор - 5 г;

  • вода - 240 г;

  • крохмаль - 4 г;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати соус спайс будинку, перці, якщо вони були попередньо висушені, розмочуємо у теплій воді близько 4-6 годин, після чого очищаємо їх або кладемо в чашу блендера, якщо ви не боїтеся обпектися. Слідом відправляємо часникові зубчики, цукор, оцет і воду, збиваємо все як можна більш однородною пюре, а потім перелити соус в сотейник і ставимо на вогонь. Додаємо крохмаль, розмішуємо і залишаємо спайсі загусати.

    Соус спайс для суші

    Спайсі соус

    Ще один різновид гострого азіатського спайсі готується на основі знаменитого тайського соусу шрірача. Виходить куди простіше і швидше.
    До речі, цей соус можна мазати не тільки на шар рису для суші та ролів, але й подавати окремо, як діп до овочевим або м'ясним наггетсам, або чіпсів.
    Інгредієнти:

  • майонез - 60 г;

  • соус шрірача - 30 мл;

  • сік 1/2 лайма;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • часниковий зубчик.


  • Приготування
    Пюрируйте часниковий зубчик у ступі і змішайте його з майонезом. Туди ж відправте сік лайма, соєвий соус і наш гострий базовий соус шрірача. Змішайте всі інгредієнти спайсі до однорідності і пробуйте.
    Додав: admin | 21-06-2015, 14:29
    Переглядів: 464