Спайсі соус
Назва «спайсі» об'єднує цілу групу гострих соусів на різній основі, які можуть стати доповненням до практично будь-яких страв. В рецепти далі ми обговоримо лише деякі їх різновидів цієї групи.
Склад спайсі соусу можна назвати конкретних, він може включати десятки різноманітних складових, але основа його одна – гострий перець, якій відомий своєю здатністю підсилювати смак інших інгредієнтів страви, саме тому гострі соуси і є улюбленцями багатьох досвідчених їдців.
Інгредієнти:
гострий перець - 6-8 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
вода - 240 мл;
оцет - 800 мл;
часникові зубчики - 20 шт.;
білий цибулю - 55 г;
цукор - 60 г;
соус вустер - 25 мл;
сік лайма - 120 мл;
мелений кумін - 4 р.
Приготування
Перці викладаємо на деко, поливаємо невеликою кількістю масла, приправляємо сіллю і відправляємо запікатися при 210°С 15-20 хвилин. Коли чилі стануть м'якими, а шкірка з них зійде, очистіть їх від насіння і обвуглити шкірки, м'якоть наріжте.
У сотейнику на маслі, спасеруйте нарізану цибулю 2-3 хвилини, додайте до нього пюрированный часник, м'якоть гострого перці і залийте все сумішшю води і оцту. Після, можна влити лаймовий сік, трохи вустера і приправити все кумином і сіллю. Через 5 хвилин перелийте соус в блендер і пюрируйте всі його складові. Поверніть розчин на вогонь і проваріть ще 7-10 хвилин.
Різновид ролів з соусом спайсі не можна назвати класичною, однак, численні модифікації традиційних японських рецептів настільки прижилися у нас, що стали місцевої класикою, а тому, рецепт гострого соусу виявився надзвичайно затребуваним.
Інгредієнти:
японський майонез - 1 ст.;
паста чилі - 1 ч. ложки;
соєвий соус - 30 мл;
ікра летючої риби - 40 р.
Приготування
Рецепт приготування елементарно простий: за допомогою віночка майонез збийте з соєвим соусом і пастою з чилі. Останню можна додавати виходячи з власних смакових переваг, однак однієї чайної ложки буде цілком достатньо для того, щоб надати суміші пікантну нотку не викликаючи печіння в роті. Фінальною нотою стане ікра летючої риби, і можна використовувати соус за призначенням.
Ще один прекрасний соус до азійських страв із м'ясом у складі. Приготуйтеся, бо гостро.
Інгредієнти:
гострий перець чилі - 10 шт.;
часник - 10 зубчиків;
оцет - 120 мл;
цукор - 5 г;
вода - 240 г;
крохмаль - 4 г;
рослинна олія - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати соус спайс будинку, перці, якщо вони були попередньо висушені, розмочуємо у теплій воді близько 4-6 годин, після чого очищаємо їх або кладемо в чашу блендера, якщо ви не боїтеся обпектися. Слідом відправляємо часникові зубчики, цукор, оцет і воду, збиваємо все як можна більш однородною пюре, а потім перелити соус в сотейник і ставимо на вогонь. Додаємо крохмаль, розмішуємо і залишаємо спайсі загусати.
Ще один різновид гострого азіатського спайсі готується на основі знаменитого тайського соусу шрірача. Виходить куди простіше і швидше.
До речі, цей соус можна мазати не тільки на шар рису для суші та ролів, але й подавати окремо, як діп до овочевим або м'ясним наггетсам, або чіпсів.
Інгредієнти:
майонез - 60 г;
соус шрірача - 30 мл;
сік 1/2 лайма;
соєвий соус - 30 мл;
часниковий зубчик.
Приготування
Пюрируйте часниковий зубчик у ступі і змішайте його з майонезом. Туди ж відправте сік лайма, соєвий соус і наш гострий базовий соус шрірача. Змішайте всі інгредієнти спайсі до однорідності і пробуйте.
Спайсі соус – рецепт
Склад спайсі соусу можна назвати конкретних, він може включати десятки різноманітних складових, але основа його одна – гострий перець, якій відомий своєю здатністю підсилювати смак інших інгредієнтів страви, саме тому гострі соуси і є улюбленцями багатьох досвідчених їдців.
Інгредієнти:
Приготування
Перці викладаємо на деко, поливаємо невеликою кількістю масла, приправляємо сіллю і відправляємо запікатися при 210°С 15-20 хвилин. Коли чилі стануть м'якими, а шкірка з них зійде, очистіть їх від насіння і обвуглити шкірки, м'якоть наріжте.
У сотейнику на маслі, спасеруйте нарізану цибулю 2-3 хвилини, додайте до нього пюрированный часник, м'якоть гострого перці і залийте все сумішшю води і оцту. Після, можна влити лаймовий сік, трохи вустера і приправити все кумином і сіллю. Через 5 хвилин перелийте соус в блендер і пюрируйте всі його складові. Поверніть розчин на вогонь і проваріть ще 7-10 хвилин.
Соус спайс для ролів – рецепт
Різновид ролів з соусом спайсі не можна назвати класичною, однак, численні модифікації традиційних японських рецептів настільки прижилися у нас, що стали місцевої класикою, а тому, рецепт гострого соусу виявився надзвичайно затребуваним.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування елементарно простий: за допомогою віночка майонез збийте з соєвим соусом і пастою з чилі. Останню можна додавати виходячи з власних смакових переваг, однак однієї чайної ложки буде цілком достатньо для того, щоб надати суміші пікантну нотку не викликаючи печіння в роті. Фінальною нотою стане ікра летючої риби, і можна використовувати соус за призначенням.
Соус спайс в домашніх умовах
Ще один прекрасний соус до азійських страв із м'ясом у складі. Приготуйтеся, бо гостро.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати соус спайс будинку, перці, якщо вони були попередньо висушені, розмочуємо у теплій воді близько 4-6 годин, після чого очищаємо їх або кладемо в чашу блендера, якщо ви не боїтеся обпектися. Слідом відправляємо часникові зубчики, цукор, оцет і воду, збиваємо все як можна більш однородною пюре, а потім перелити соус в сотейник і ставимо на вогонь. Додаємо крохмаль, розмішуємо і залишаємо спайсі загусати.
Соус спайс для суші
Ще один різновид гострого азіатського спайсі готується на основі знаменитого тайського соусу шрірача. Виходить куди простіше і швидше.
До речі, цей соус можна мазати не тільки на шар рису для суші та ролів, але й подавати окремо, як діп до овочевим або м'ясним наггетсам, або чіпсів.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте часниковий зубчик у ступі і змішайте його з майонезом. Туди ж відправте сік лайма, соєвий соус і наш гострий базовий соус шрірача. Змішайте всі інгредієнти спайсі до однорідності і пробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для тефтелькою
Тефтелі традиційно подають в соусі, без цього прекрасного доповнення м'ясні кульки перетворяться в звичайні котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Соус для ролів
Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій
Соус чилі
В даний час гострий червоний перець під назвою «чилі» широко застосовується в кулінарії для створення оригінальних страв. Досить часто його
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
Соус з гострих перців
Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю